Ako aktualizovať Apple Watch na najnovší softvér (watchOS 6)

Obsah:

Ako aktualizovať Apple Watch na najnovší softvér (watchOS 6)
Ako aktualizovať Apple Watch na najnovší softvér (watchOS 6)
Anonim

Ak chcete zo svojich hodiniek Apple Watch vyťažiť maximum, musíte používať najnovšiu verziu operačného systému watchOS. Na rozdiel od zariadení iPhone a iPad môže byť inštalácia aktualizácií operačného systému na Apple Watch trochu zložitejšia. Tu je to, čo potrebujete vedieť.

Prečo aktualizovať softvér Apple Watch?

Aktualizácia hodiniek Apple Watch na najnovšiu verziu systému watchOS je kľúčová. Každá nová verzia prináša dôležité nové funkcie, zlepšuje použiteľnosť hodiniek a opravuje chyby. Niektoré skvelé aplikácie a funkcie Apple Watch tiež vyžadujú určité verzie operačného systému. Ak túto verziu nepoužívate, nebudete ju môcť používať.

Image
Image

Čo robiť pred aktualizáciou softvéru Apple Watch

Pred aktualizáciou operačného systému Apple Watch vykonajte nasledovné:

  • Pripojte svoj iPhone k sieti Wi-Fi. Aktualizácie aplikácií a operačného systému Apple Watch sa doň synchronizujú z vášho iPhone. Uistite sa, že váš iPhone je pripojený k rovnakej sieti Wi-Fi ako hodinky.
  • Aktualizujte operačný systém iPhone. Pred aktualizáciou hodiniek Apple Watch sa uistite, že váš iPhone používa najnovšiu verziu systému iOS. Tu sa dozviete, ako nainštalovať aktualizácie systému iOS.
  • Nasaďte si Apple Watch na nabíjačku. Apple Watch je možné aktualizovať iba vtedy, keď sú na nabíjačke.
  • Nabite hodinky aspoň na 50 percent. Pred aktualizáciou je potrebné hodinky nabiť aspoň na 50 percent, takže možno budete musieť počkať niekoľko minút, kým sa batéria dobije.
  • Majte telefón blízko hodiniek. Keďže sa softvér Watch aktualizuje bezdrôtovo z iPhonu, zariadenia musia byť blízko seba.

Ako aktualizovať Apple WatchOS priamo na Apple Watch

Ak na hodinkách Apple Watch používate watchOS 6 alebo vyšší, môžete si aktualizácie operačného systému nainštalovať priamo do hodiniek bez použitia iPhonu. Tu je to, čo musíte urobiť

  1. Pripojte hodinky Apple Watch k sieti Wi-Fi.
  2. Umiestnite hodinky Apple Watch na nabíjačku.
  3. Na hodinkách klepnite na aplikáciu Nastavenia.
  4. Klepnite na Všeobecné.
  5. Klepnite na Aktualizácia softvéru.

    Image
    Image
  6. Postupujte podľa pokynov na obrazovke.

Ako aktualizovať Apple Watch na najnovší softvér pomocou iPhone

Ak uprednostňujete aktualizáciu Apple Watch pomocou iPhonu, môžete to urobiť tiež. Uistite sa, že ste splnili štyri požiadavky zo začiatku článku, a potom postupujte podľa týchto krokov:

  1. Na svojom iPhone klepnutím otvorte aplikáciu Apple Watch.
  2. Klepnite na General.

    Image
    Image
  3. Klepnite na Aktualizácia softvéru.

    Ak na tejto obrazovke zapnete Automatické aktualizácie, môžete tieto kroky v budúcnosti preskočiť. Váš iPhone si stiahne aktualizáciu a nainštaluje ju automaticky, keď nabijete hodinky.

  4. Klepnite na Stiahnuť a nainštalovať.

    Image
    Image
  5. Aktualizácia watchOS z iPhone môže byť pomalá. Počítajte s tým, že to bude trvať aspoň niekoľko minút a až hodinu. Krúžok na hodinkách Apple Watch ukazuje priebeh aktualizácie.

    Nevyberajte hodinky z nabíjačky, neukončujte aplikáciu Apple Watch ani reštartujte hodinky Apple Watch alebo iPhone, kým sa aktualizácia nedokončí. Vykonanie ktorejkoľvek z týchto vecí zastaví aktualizáciu a môže spôsobiť problémy.

  6. Po dokončení aktualizácie sa Apple Watch reštartujú.

Riešenie problémov s aktualizáciou softvéru Apple Watch

Ak máte problémy s aktualizáciou hodiniek Apple Watch, vyskúšajte tieto tipy na riešenie problémov:

  • Uistite sa, že sú hodinky na nabíjačke. Aby aktualizácia fungovala, musia byť hodinky správne umiestnené na nabíjačke a musia sa nabíjať.
  • Uistite sa, že používate správny iPhone. Uistite sa, že iPhone, ktorý používate na inštaláciu aktualizácie, je spárovaný s hodinkami Apple Watch, ktoré aktualizujete. Môžete to urobiť v aplikácii Apple Watch. Skontrolujte, či sa názov a informácie o spárovaných hodinkách zhodujú s tým, ktorý aktualizujete.
  • Reštartujte Apple Watch. Ak sa aktualizácia nedokončí, budete musieť reštartovať alebo resetovať Apple Watch.
  • Reštartujte iPhone. Môžete tiež chcieť reštartovať iPhone, ak reštartovanie hodiniek nepomohlo.
  • Vymažte súbor aktualizácie watchOS a skúste to znova. Ak sa aktualizácia Apple Watch ani nespustí, stiahnite si ju znova. Ak to chcete urobiť, odstráňte aktuálny súbor aktualizácie tak, že na svojom iPhone prejdete do aplikácie Apple Watch > General > Usage> Aktualizácia softvéru > Delete > Delete Potom reštartujte proces aktualizácie pomocou krokov z posledná sekcia.
  • Znova spárujte hodinky a iPhone. Aktualizáciu je možné nainštalovať, iba ak sú váš iPhone a hodinky navzájom spárované. Ak stratili pripojenie, možno budete musieť zrušiť ich spárovanie a potom ich znova spárovať.

Odporúča: