Ako aktualizovať antivírusový softvér

Obsah:

Ako aktualizovať antivírusový softvér
Ako aktualizovať antivírusový softvér
Anonim

Vírusy, adware, spyware a ďalšie typy malvéru sa neustále vyvíjajú a preto je dôležité udržiavať antivírusový softvér vášho počítača aktualizovaný. Aktualizácie antivírusového softvéru zahŕňajú bezpečnostné záplaty a ďalšie súbory schopné bojovať proti najnovším vírusom a malvéru.

Mnohé z najlepších antivírusových softvérových balíkov majú funkcie automatickej aktualizácie, takže aktualizované súbory a opravy sa stiahnu do vášho počítača, keď sú k dispozícii. Tu je pohľad na funkcie automatických aktualizácií v najlepších antivírusových programoch, aby ste sa uistili, že váš počítač je nepretržite chránený.

Dôležitou bezpečnostnou aktualizáciou, ktorú môžete vykonať, je aktualizácia operačného systému. Aktualizácie macOS a Windows bránia hackerom vo využívaní zraniteľností v systéme.

Image
Image

AVG Antivirus

AVG ponúka bezplatný produkt AVG AntiVirus Free a platený produkt so širšou ochranou AVG Internet Security. Pri oboch verziách by mali byť automatické aktualizácie v predvolenom nastavení povolené, ale je dôležité sa uistiť. Tu je návod, ako spravovať automatické aktualizácie pomocou AVG.

  1. Otvorte AVG a z ponuky vyberte Nastavenia.
  2. V ľavom paneli vyberte General, potom vyberte Update.

  3. V časti Definície vírusov vyberte Viac možností.
  4. Vyberte Automatická aktualizácia. To zaisťuje aktualizáciu vírusových definícií, keď sú k dispozícii nové.

    Ďalšie možnosti sú Spýtať sa, keď bude dostupná aktualizácia, Manuálna aktualizácia (neodporúča sa) a Povoliť streamovanie update, ktorý neustále sťahuje mikroaktualizácie, keď sa objaví nový malvér.

  5. Prejdite do časti Aktualizácia a v časti Aplikácia vyberte Viac možností.
  6. Vyberte Automatická aktualizácia. To zaisťuje, že všetky aktualizácie aplikácií sa okamžite stiahnu do vášho počítača.

Avast Antivirus

Avast pravidelne aktualizuje svoje vírusové definície, ako aj ďalšie funkcie aplikácií. Automatické aktualizácie by mali byť predvolene povolené, ale je dôležité sa uistiť. Tu je návod, ako spravovať automatické aktualizácie so všetkými antivírusovými produktmi Avast.

  1. Otvorte Avast az ponuky vyberte Nastavenia.
  2. Prejdite na ľavý panel a vyberte General, potom vyberte Update.
  3. V časti Definície vírusov vyberte Viac možností.
  4. Vyberte Automatická aktualizácia. Môže sa zobraziť výzva na reštartovanie počítača.

    Ďalšie možnosti sú Spýtať sa, keď bude dostupná aktualizácia, Manuálna aktualizácia (neodporúča sa) alebo Povoliť streamovanie update, ktorý neustále sťahuje mikroaktualizácie, keď sa objaví nový malvér.

  5. V časti Aktualizácia prejdite do oblasti Aplikácia a vyberte Viac možností.
  6. Vyberte Automatická aktualizácia. To zaisťuje, že všetky aktualizácie aplikácií sa okamžite stiahnu do počítača.

Malwarebytes

Malwarebytes pre Windows automaticky vykonáva aktualizácie a kontroly databázy. Ak sa neaktualizuje alebo neskenuje automaticky, skontrolujte, či sú nastavenia správne nakonfigurované.

  1. Otvorte Malwarebytes a vyberte Settings.
  2. Na karte Protection prejdite nadol na Updates.
  3. V časti Aktualizácie zapnite Automaticky kontrolovať aktualizácie a potom vyberte, ako často má Malwarebytes kontrolovať aktualizácie, napr. každú hodinu.
  4. Zapnite Upozornite ma, ak čas od poslednej aktualizácie presiahne 24 hodín, aby ste boli upozornení na akékoľvek problémy s aktualizáciou.

Bitdefender

Predplatné Bitdefender zahŕňa automatické aktualizácie aplikácie a nástroje na ochranu pred kybernetickými hrozbami. Keď je váš počítač offline, vaše internetové pripojenie je príliš pomalé alebo váš počítač nemá prístup na internet, môžete si aktualizácie stiahnuť manuálne do počítača s prístupom na internet a potom ich preniesť do offline počítača pomocou vymeniteľného zariadenia. Tu je postup:

  1. Stiahnite si aktualizačný balík s názvom weekly.exe pre 32-bitové alebo 64-bitové operačné systémy.

  2. Dvakrát kliknite na stiahnutý súbor a spustite sprievodcu nastavením.
  3. Vyberte Next a spustite proces inštalácie.
  4. Vyberte Súhlasím s podmienkami licenčnej zmluvy a potom vyberte Ďalší.
  5. Ak chcete spustiť inštaláciu, vyberte Inštalovať.
  6. Výberom Finish zatvoríte sprievodcu inštaláciou.

    Aplikácia weekly.exe je len aktualizáciou vírusových definícií. Ak chcete nainštalovať aktualizácie produktu, aktualizujte Bitdefender pomocou funkcie Update produktu na počítači pripojenom na internet.

Kaspersky

V predvolenom nastavení sa Kaspersky aktualizuje automaticky každé dve hodiny. Kedykoľvek môžete tiež spustiť manuálnu aktualizáciu.

  1. Kliknite pravým tlačidlom myši na ikonu Kaspersky na pracovnej ploche a vyberte Update.
  2. Vybrať Spustiť aktualizáciu databázy.
  3. Počkajte, kým sa program aktualizuje.

Odporúča: