Ako nájsť a používať webovú adresu obchodu Steam

Obsah:

Ako nájsť a používať webovú adresu obchodu Steam
Ako nájsť a používať webovú adresu obchodu Steam
Anonim

Steam je digitálny obchod s hrami pre systémy Windows, MacOS a Linux, ktorý vám tiež umožňuje hrať hry s priateľmi online. Váš účet Steam má tiež priradený inventár, ktorý môže obsahovať položky v hre, ako sú vzhľady a zbrane, a nevykúpené kópie celých hier. S vašou adresou URL obchodu Steam v ruke môžete tieto položky inventára obchodovať s priateľmi, ktorých ste si pridali, s neznámymi ľuďmi a dokonca aj s obchodnými stránkami tretích strán.

Čo je obchodná adresa URL v službe Steam?

Adresa URL obchodu v službe Steam je jedinečný odkaz, ktorý môžu ľudia použiť na zobrazenie vášho inventára v službe Steam a odoslaných obchodných žiadostí. Vy riadite prístup k tomuto odkazu a tiež ovládate, či niekto môže alebo nemôže vidieť váš inventár.

Ak má obchodná adresa URL v službe Steam fungovať, musíte najprv zmeniť nastavenia ochrany osobných údajov v službe Steam, aby ostatní ľudia mohli vidieť váš inventár. Svoj inventár môžete nastaviť ako súkromný, čo zabráni komukoľvek, aby ho videl, alebo len pre priateľov.

Ak chcete, aby cudzinci a obchodné webové stránky tretích strán mohli používať vašu obchodnú URL v službe Steam, musíte zmeniť nastavenia ochrany osobných údajov v službe Steam tak, aby si verejnosť mohla prezerať váš inventár a odosielať obchodné žiadosti.

Je bezpečné zverejniť svoju obchodnú webovú adresu v službe Steam?

Odovzdanie adresy URL obchodu Steam je úplne bezpečné. Ak povolíte širokej verejnosti prezerať si váš inventár v službe Steam, bude môcť vidieť, čo vlastníte, a odosielať obchodné žiadosti, ale môžete odmietnuť alebo ignorovať všetky, ktoré sa vám zdajú nespravodlivé alebo sa v nich budete cítiť nepríjemne.

Pred tým, ako poskytnete svoju webovú adresu Steam Trade URL, možno budete chcieť zabezpečiť svoj Steam účet pomocou Steam Guard. Existuje malá šanca, že niekto uvidí niečo, čo chce vo vašom inventári Steam, a potom sa pokúsi ukradnúť váš účet, aby získal predmet bez obchodovania.

So službou Steam Guard nebude môcť nikto ukradnúť váš účet iba uhádnutím alebo phishingom vášho hesla.

Ako povoliť Steam obchodné požiadavky

Skôr ako budete môcť získať a odoslať svoju webovú adresu obchodu v službe Steam, musíte povoliť požiadavky na obchod v službe Steam. Ide o jednoduchý proces, ktorý zahŕňa zmenu nastavení ochrany osobných údajov v službe Steam, aby ste verejnosti umožnili zobraziť váš inventár v službe Steam.

  1. Otvorte Steam alebo prejdite na steamcommunity.com.

    Image
    Image

    Webová stránka steamcommunity.com je funkčne identická s aplikáciou Steam, takže môžete použiť ktorúkoľvek z nich.

  2. Kliknite alebo klepnite na svoje používateľské meno a potom kliknite alebo klepnite na Profil v rozbaľovacej ponuke.

    Image
    Image
  3. Kliknite alebo klepnite na tlačidlo Upraviť profil.

    Image
    Image
  4. Kliknite alebo klepnite na Moje nastavenia súkromia.

    Image
    Image
  5. Nastavte súkromie svojho inventára na Verejné kliknutím alebo klepnutím na miesto Inventár: Súkromné alebo Inventár: Iba priatelia a zmeňte ho na Inventár: Verejný.

    Image
    Image

    Ak je už na tejto stránke uvedené Inventár: Verejné, nemusíte nič meniť.

  6. Keď je váš inventár Steam dostupný na verejné prezeranie, budete mať prístup k svojej obchodnej URL na Steame.

Ako nájsť webovú adresu obchodu Steam

Akonáhle sprístupníte svoj inventár v službe Steam verejnosti, ste pripravení nájsť a poskytnúť svoju webovú adresu obchodu v službe Steam. Môžete ho nájsť v sekcii Inventár v aplikácii Steam alebo na webe komunity Steam.

  1. Kliknite alebo klepnite na svoje používateľské meno a potom kliknite alebo klepnite na Inventár v rozbaľovacej ponuke.

    Image
    Image
  2. Kliknite alebo klepnite na Ponuky obchodu.

    Image
    Image
  3. Kliknite alebo klepnite na Kto môže vidieť moje obchodné ponuky?

    Image
    Image
  4. Vašu webovú adresu Steam Trade URL nájdete v sekcii Stránky tretích strán.

    Image
    Image

    Zvýraznite webovú adresu obchodu a stlačte CTRL+ C alebo kliknite pravým tlačidlom myši a vyberte Kopírovaťz kontextovej ponuky. Ak poskytnete túto adresu URL jednotlivcovi alebo obchodnej stránke tretej strany, budú môcť vidieť váš inventár a odosielať žiadosti o obchodovanie.

    Starostlivo skontrolujte prichádzajúce obchodné žiadosti, najmä ak pochádzajú od používateľov služby Steam alebo stránok, ktoré nepoznáte.

  5. Ak si už neželáte dostávať obchodné žiadosti zo stránok tretích strán alebo jednotlivcov, ktorí majú vašu obchodnú URL Steam, kliknite na Vytvoriť novú URL, čím deaktivujete starú URL a urobte nový.

Ako zabrániť obchodným žiadostiam v službe Steam a skryť svoj inventár

Ak už nepoužívate obchodné webové stránky tretích strán alebo vás už nebaví prijímať nevyžiadané obchodné žiadosti, môžete týmto žiadostiam kedykoľvek zabrániť a svoj inventár skryť. Tento proces je opakom toho, ktorý ste použili na povolenie obchodných žiadostí v službe Steam.

  1. Otvorte Steam alebo prejdite na steamcommunity.com.
  2. Kliknite alebo klepnite na svoje používateľské meno a potom kliknite alebo klepnite na Profil v rozbaľovacej ponuke.
  3. Kliknite alebo klepnite na tlačidlo Upraviť profil.
  4. Kliknite alebo klepnite na Moje nastavenia súkromia.
  5. V sekcii Inventár kliknite alebo klepnite na Verejné.

    Image
    Image
  6. Kliknite alebo klepnite na Iba priatelia alebo Súkromné.

    Image
    Image
  7. Váš inventár Steam je teraz súkromný. Aj keď ľudia majú vašu obchodnú URL na Steam, nebudú môcť vidieť váš inventár ani odosielať obchodné žiadosti.

Odporúča: