Ako používať LiDAR na iPhone 12 Pro

Obsah:

Ako používať LiDAR na iPhone 12 Pro
Ako používať LiDAR na iPhone 12 Pro
Anonim

Apple prvýkrát pridal LiDAR do radu iPhone v kamerových systémoch iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro Max. Vďaka tomuto doplnku funguje niekoľko aplikácií vrátane Measure a Photos lepšie a rýchlejšie. Spoločnosť predstavila liDAR v iPad Pro 2020.

Čo je to LiDAR?

LiDAR je skratka pre „Detekcia a meranie svetla“. Jednoducho povedané, popisuje systém, ktorý meria, ako dlho trvá svetlo (zvyčajne laser), aby sa odrazilo od objektu a vrátilo sa k jeho zdroju. Procesor potom použije tieto informácie na vytvorenie presného obrazu toho, čo zariadenie naskenovalo.

Vývojári zvyčajne používajú LiDAR pre aplikácie s rozšírenou realitou, pretože táto technológia im umožňuje vytvárať presné modely objektov aj priestorov.

Kde je skener LiDAR na iPhone 12 Pro?

Skener LiDAR nájdete na zadnej strane iPhonu 12 Pro vedľa troch šošoviek fotoaparátu. Je to tmavý kruh oproti blesku. Vďaka svojej polohe funguje senzor iba so zadnou kamerou.

Image
Image

Ako používať LiDAR na iPhone 12 Pro

Pretože LiDAR je systém, ktorý aplikácie vo vašom iPhone používajú v zákulisí, nepoužívate ho priamo. Namiesto toho si všimnete vylepšenia v aplikáciách, ktoré ho používajú.

Jedným z hlavných príjemcov LiDAR v iPhone 12 Pro je aplikácia Apple Measure, ktorá skenuje svoje prostredie a potom vám umožňuje klepnutím na konkrétne body vypočítať vzdialenosti, dĺžky, plochy a ďalšie. LiDAR údajne robí Measure rýchlejším a presnejším ako pri použití iba fotoaparátu, pretože systém je schopný jemnejších detailov.

Určite si tiež všimnete, že iPhone 12 Pro potrebuje oveľa menej času na skenovanie okolia v aplikácii Measure, než začnete čítať. Zrýchlenie je vďaka vynikajúcej schopnosti LiDAR čítať a interpretovať svoje okolie oproti štandardnému fotoaparátu.

Image
Image

Pomoc od LiDAR uvidíte aj v aplikácii Fotoaparát, ktorá využíva senzor na lepšie fungovanie pri slabom osvetlení. Podľa spoločnosti Apple dokáže fotoaparát teraz automaticky zaostrovať šesťkrát rýchlejšie, aj keď osvetlenie nie je ideálne.

Tiež umožňuje telefónu zhotovovať „portréty v nočnom režime“, čo sú snímky z blízkej vzdialenosti iných ľudí, ktorí používajú režim kompenzácie slabého osvetlenia v iPhone. Pretože LiDAR lepšie rozpoznáva rozdiel medzi popredím a pozadím (na základe vzdialeností, ktoré meria), mal by vytvárať lepšie kontrastné obrázky v noci alebo v tmavej miestnosti.

Obchod iOS App Store je tiež plný programov tretích strán, ktoré čo najlepšie využívajú nový senzor od Apple, ale primárne sa používajú na 3D skenovanie objektov a miestností. Pomocou nich môžete vidieť, ako bude nový kus nábytku vyzerať vo vašej obývačke, získať sken pre 3D modelovanie a tlač a ďalšie. Tieto aplikácie nájdete vyhľadaním výrazu „LiDAR“v obchode App Store.

Odporúča: