Ako získať vrátenie peňazí v službe Google Play

Obsah:

Ako získať vrátenie peňazí v službe Google Play
Ako získať vrátenie peňazí v službe Google Play
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Do dvoch hodín od nákupu: Na svojom zariadení nájdite aplikáciu v Obchode Google Play a klepnite na Refund.
  • Do 48 hodín: Prejdite do služby Google Play Refund a postupujte podľa pokynov. Alebo prejdite do svojho účtu Google Play a vyberte Požiadať o vrátenie platby.
  • Pre YouTube Music môžete odber kedykoľvek zrušiť. Nemáte nárok na vrátenie peňazí, pokiaľ vaše predplatné nemá technické problémy.

Keď si v Obchode Google Play zakúpite hru, aplikáciu, predplatné alebo iný obsah, môžu vám byť vrátené peniaze, ak ste si ich kúpili omylom alebo zmenili názor. Existujú obmedzenia a pravidlá sa líšia v závislosti od toho, čo ste si zakúpili. Funguje to takto.

Ak ste uskutočnili nákup v priebehu posledných dvoch hodín

Ak ste nákup uskutočnili v priebehu posledných dvoch hodín, je ľahké a rýchle požiadať o vrátenie peňazí priamo cez aplikáciu Google Play na svojom mobilnom zariadení. Stačí vyhľadať aplikáciu v Obchode Play a klepnúť na Refund a potom na Áno pre potvrdenie.

Image
Image

Ako požiadať o vrátenie peňazí zo služby Google Play

Ak ste mimo dvojhodinového obdobia a chcete požiadať o vrátenie platby, najprv skontrolujte, či váš nákup spĺňa kritériá na vrátenie platby v službe Google Play (pozrite nižšie). V prípade väčšiny produktov Google Play musíte požiadať o vrátenie platby do 48 hodín od nákupu.

  1. Vo webovom prehliadači prejdite na stránku Žiadosť o vrátenie platby v službe Google Play, prečítajte si informácie o vrátení platby a vyberte Pokračovať.

    Image
    Image
  2. Potvrďte účet použitý na uskutočnenie nákupu a potom vyberte Pokračovať.

    Image
    Image
  3. Google Play zobrazuje zoznam posledných nákupov. Vyberte nákup, za ktorý chcete vrátiť peniaze, a potom postupujte podľa pokynov. Google tvrdí, že rozhodnutie o vrátení platby dostanete pravdepodobne do 15 minút až štyroch dní.

Ďalší spôsob, ako požiadať o vrátenie platby v službe Google Play

Ak automatický systém žiadostí o vrátenie platby neukáže váš nákup, požiadajte o vrátenie peňazí prostredníctvom stránky histórie účtu.

  1. Pomocou webového prehliadača na počítači alebo mobilného prehliadača na mobilnom zariadení prejdite na stránku účtu Google Play a vyberte História objednávok.

    Image
    Image
  2. Vyhľadajte nákup, za ktorý chcete vrátiť peniaze, a potom vyberte Požiadať o vrátenie platby (ak je k dispozícii) alebo Nahlásiť problém.

    Image
    Image
  3. Kliknite na Vyberte možnosť.

    Image
    Image
  4. Vyberte dôvod, prečo chcete požiadať o vrátenie peňazí. Ak neexistuje žiadna dokonalá zhoda, vyberte si tú najbližšiu.

    Image
    Image
  5. Popíšte svoj problém alebo vysvetlite svoju požiadavku v poskytnutom poli a potom vyberte Submit.

    Image
    Image
  6. E-mail s rozhodnutím o vrátení platby dostanete už 15 minút po odoslaní žiadosti, hoci to môže trvať až štyri dni.

Zrátané podčiarknutie

Ak máte na svojom účte poplatok, ktorý ste neuskutočnili, a nikto, koho poznáte, nepoužil váš telefón na uskutočnenie nákupu, spoločnosť Google vás požiada, aby ste postupovali podľa konkrétneho súboru pokynov. Neautorizované nákupy môžete nahlásiť do 120 dní od pôvodného nákupu.

Pravidlá pre vrátenie platby v službe Google Play

Pravidlá pre vrátenie platby sa líšia v závislosti od zakúpeného produktu Google Play.

Aplikácie, nákupy v aplikácii a hry

Ak ste si kúpili hru, aplikáciu alebo uskutočnili nákup v aplikácii a zmenili ste názor, možno budete môcť získať vrátenie peňazí zo služby Google Play, ak to bude do 48 hodín od nákupu.

Filmy a TV Google Play

Ak ste si zakúpili film alebo televíznu reláciu a nepozreli ste si daný obsah, do siedmich dní od nákupu môžete požiadať o vrátenie peňazí. Ak sa vyskytol problém s neprehrávaním obsahu a nie je to vaša chyba, máte 65 dní na to, aby ste požiadali o vrátenie platby.

Knihy Google Play

V prípade výpožičiek e-kníh sú všetky predaje konečné a nemôžete žiadať o vrátenie peňazí. Pri nákupoch elektronických kníh môžete požiadať o vrátenie peňazí do siedmich dní. Ak sa vyskytla chyba alebo iný technický problém, máte 65 dní na to, aby ste požiadali o vrátenie peňazí.

V prípade audiokníh sú všetky predaje konečné, pokiaľ audiokniha nefunguje.

Predplatné YouTube Music

Predplatné YouTube Music (predtým Hudba Google Play) Premium môžete kedykoľvek zrušiť. Nemáte však nárok na vrátenie peňazí za čas, kedy ste predplatné používali. Ak sa pri vašom predplatnom vyskytli technické problémy alebo iné chyby, môžete požiadať o vrátenie peňazí a vysvetliť svoju situáciu.

Podrobnosti o vrátení peňazí za iné produkty Google Play nájdete v oficiálnych informáciách spoločnosti Google o vrátení platby.

Kedy kontaktovať vývojára

Ak váš nákup nespĺňa kritériá na vrátenie platby v službe Google Play, kontaktujte priamo vývojára.

Vývojári nie sú povinní vrátiť peniaze, takže tento spôsob nie je zaručený. Najlepšie urobíte, ak poviete svoj prípad úprimne, budete zdvorilí a budete dúfať v to najlepšie.

Odporúča: