Ako nájsť svoju IP a MAC adresu v systéme Windows

Obsah:

Ako nájsť svoju IP a MAC adresu v systéme Windows
Ako nájsť svoju IP a MAC adresu v systéme Windows
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Najrýchlejší spôsob: napíšte Príkazový riadok do vyhľadávacieho panela Windows a otvorte príkazový riadok > zadajte ipconfig /all > Zadajte.
  • IPv4 Address alebo Link-local IPv6 Address je IP adresa. Fyzická adresa je adresa MAC.

Tento článok vysvetľuje, ako nájsť MAC a IP adresy vášho počítača pomocou príkazu ipconfig alebo prostredníctvom nastavení sieťového adaptéra. Pokyny platia pre Windows 10, 8, Vista, 7 a XP.

Použite príkaz ipconfig

Pomôcka ipconfig je dostupná z príkazového riadka a ľahko sa používa. Zobrazuje informácie o adrese pre všetky aktívne sieťové adaptéry.

  1. Otvorte príkazový riadok. V systéme Windows 10 otvorte ponuku Štart a vyhľadajte cmd. V systéme Windows 8 otvorte obrazovku aplikácií a nájdite príkazový riadok v časti Windows System.

    Pre staršie verzie systému Windows ako Windows 7, Vista a XP otvorte ponuku Štart a prejdite na Všetky programy > Príslušenstvo otvorte príkazový riadok.

    Image
    Image
  2. Napíšte tento príkaz a stlačte Enter.

    ipconfig /all

    Image
    Image
  3. Nájdite Physical Address a zobrazte MAC adresu sieťového adaptéra. Adresa IPv4 je uvedená vedľa Adresa IPv4, zatiaľ čo Lokálna adresa IPv6 s odkazom zobrazuje adresu IPv6.

    Mnoho počítačov so systémom Windows obsahuje viac ako jeden sieťový adaptér (napríklad samostatné adaptéry pre podporu Ethernetu a Wi-Fi) a uvádza niekoľko aktívnych adries IP alebo MAC.

    Image
    Image

Otvorte nastavenia sieťového adaptéra

Ďalší spôsob, ako nájsť MAC adresu v systéme Windows alebo zobraziť IP adresu, je cez nastavenia sieťového adaptéra, čo môžete urobiť cez Ovládací panel.

  1. Otvoriť ovládací panel.
  2. Vyberte Sieť a internet. Ak túto možnosť nevidíte, prejdite na Centrum sietí a zdieľania a potom prejdite na krok 4. V systéme Windows XP vyberte Sieťové a internetové pripojeniaalebo Sieťové pripojenia, potom prejdite na krok 5.

    Image
    Image
  3. Vyberte Centrum sietí a zdieľania. V systéme Windows XP vyberte Network Connections.

    Image
    Image
  4. Vyberte Zmeniť nastavenia adaptéra. V systéme Windows XP tento krok preskočte. V systéme Windows Vista kliknite na Spravovať sieťové pripojenia.

    Image
    Image
  5. Dvakrát kliknite na adaptér, ktorého MAC adresu a lokálnu IP adresu chcete zobraziť.

    Image
    Image
  6. Vyberte Podrobnosti. V systéme Windows XP prejdite na kartu Support.

    Image
    Image
  7. Nájdite Adresa IPV4 alebo Lokálna adresa IPv6 s odkazom pre adresu IP alebo Fyzická adresazobrazíte MAC adresu tohto adaptéra.

    Image
    Image

Virtuálne adaptéry používané vo virtuálnych strojoch a inom virtualizačnom softvéri majú zvyčajne softvérovo emulované MAC adresy a nie fyzickú adresu sieťovej karty.

Odporúča: