Ako opraviť laptop Dell, ktorý sa nedá zapnúť

Obsah:

Ako opraviť laptop Dell, ktorý sa nedá zapnúť
Ako opraviť laptop Dell, ktorý sa nedá zapnúť
Anonim

Keď sa váš laptop Dell nezapne alebo sa nepodarí zaviesť systém, môže ísť o problém s hardvérom alebo softvérom. Bez ohľadu na to, čo zažívate, tu je návod, ako znovu uviesť počítač Dell do prevádzkyschopného stavu.

Príčiny, keď sa laptop Dell nezapne

Možné dôvody, prečo sa váš laptop Dell nezapne, zahŕňajú:

  • Problémy s batériou alebo napájaním
  • Poškodený interný hardvér
  • Vírus alebo iný malvér
  • Poškodený systém BIOS
  • Poškodené súbory Windows

Ak sa váš laptop Dell po pripojení vôbec nezapne, problém spočíva v napájacom zdroji alebo internom hardvéri počítača. Ak sa váš počítač počas spúšťania zastaví, pravdepodobne máte problém so softvérom.

Ak sa na obrazovke počas spúšťania zobrazí chybový kód, pozrite si náš zoznam bežných počítačových chybových kódov a identifikujte problém.

Image
Image

Ako opraviť notebook Dell, ktorý nefunguje

Tu je niekoľko krokov na riešenie problémov so zariadením Dell, ktoré sa nedá zapnúť, od najjednoduchších a najzreteľnejších po pokročilejšie opravy:

  1. Skontrolujte napájanie. Ak sa po stlačení tlačidla napájania na vašom počítači nerozsvieti žiadna kontrolka, aj keď je zapojený v stene, pravdepodobne budete musieť vymeniť napájací zdroj. Aj keď sa po pripojení počítača rozsvieti kontrolka nabíjania, kábel môže byť stále poškodený, preto skontrolujte napájaciu jednotku pomocou multimetra, ak ho máte.
  2. Odstráňte všetky úložné zariadenia USB. Váš počítač sa možno pokúša zaviesť systém z nesprávneho disku. Ak sa tým problém vyrieši, zmeňte poradie spúšťania tak, aby bol váš pevný disk na začiatku zoznamu.
  3. Zapnite a zapnite svoj laptop Dell. Keď je počítač vypnutý a odpojený, odstráňte všetky externé zariadenia (jednotky USB, tlačiarne atď.) a potom podržte tlačidlo napájania stlačené 15 – 20 sekúnd. Odčerpá všetku zvyškovú energiu. Potom znova pripojte nabíjačku a skontrolujte, či sa počítač zapne.
  4. Vyberte batériu. Ak sa kontrolka nabíjania rozsvieti, ale váš počítač sa stále vôbec nezapne, môže ísť o problém s batériou. Novšie notebooky Dell nemajú vymeniteľnú batériu, ale môžete si ju vymeniť sami, ak ju máte.
  5. Spustite diagnostický nástroj Dell PC. Počítače Dell majú vstavaný nástroj, ktorý dokáže identifikovať problémy, keď sa počítač zapne, ale nepodarí sa mu úspešne zaviesť systém. Nemusí to automaticky vyriešiť problém, ale môže vám poskytnúť kód chyby, ktorý vás môže nasmerovať správnym smerom.

  6. Spustite systém v núdzovom režime systému Windows. Ak sa počítač zapne, ale nespustí sa systém Windows, skúste spustiť v núdzovom režime. Odtiaľ môžete vyhľadávať vírusy a odstraňovať programy, ktoré môžu spôsobovať problémy so spustením.
  7. Odstráňte malvér z prenosného počítača Dell. Vírusy a iné typy škodlivého softvéru môžu spôsobiť zamrznutie počítača pri spustení. Ak je to možné, spustite počítač do núdzového režimu a spustite antivírusový softvér na kontrolu bezpečnostných hrozieb.
  8. Resetujte systém BIOS. Vymazaním pamäte CMOS obnovíte nastavenia systému BIOS základnej dosky. Systém BIOS je prvým softvérom, ktorý musí počítač po zapnutí spustiť, takže jeho obnovenie na predvolené nastavenia by mohlo vyriešiť problémy so zavádzaním.
  9. Kontaktujte zákaznícku podporu spoločnosti Dell. Ak chcete získať konkrétnejšie pokyny, navštívte stránku podpory spoločnosti Dell a vyhľadajte model svojho notebooku. Ak je váš laptop stále v záruke, môže mať nárok na bezplatnú opravu alebo výmenu.

  10. Obnovte výrobné nastavenia počítača. Ak sa váš počítač zapne, ale stále sa nespustí správne, jadrovou možnosťou je obnovenie továrenských nastavení. Nainštaluje čistú verziu systému Windows a vráti váš počítač do stavu, v akom bol, keď ste ho prvýkrát kúpili.

    Počas obnovenia továrenských nastavení stratíte všetky svoje súbory a softvér, takže ak je to možné, použite softvér na obnovu dát na obnovenie všetkého, čo chcete zálohovať.

FAQ

    Prečo sa môj laptop nezapne, aj keď je zapojený?

    Môže to byť problém s napájacou jednotkou alebo batériou. Ak je to možné, skúste inú napájaciu jednotku a ak to nepomôže, skúste vymeniť batériu. Väčšina novších notebookov vám však nedovolí vybrať batériu, takže najlepším riešením môže byť kontaktovať zákaznícku podporu výrobcu vášho notebooku.

    Ako získate súbory z prenosného počítača, ktorý sa nedá zapnúť?

    Ak váš počítač stále funguje, ale nedokáže spustiť systém Windows, skúste ho spustiť pomocou jednotky USB a získať prístup k pevnému disku. Potom môžete preniesť súbory. Môžete tiež skúsiť fyzicky vybrať pevný disk z prenosného počítača a pripojiť ho k inému počítaču.

Odporúča: