Ako zrušiť aktualizáciu iPhone

Obsah:

Ako zrušiť aktualizáciu iPhone
Ako zrušiť aktualizáciu iPhone
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Zastavenie prebiehajúcej aktualizácie systému iOS: Ak chcete zastaviť sťahovanie, zapnite Režim v lietadle (Control Center > Režim v lietadle)
  • Vymažte súbor aktualizácie: Prejdite na Nastavenia > Všeobecné > Ukladací priestor pre iPhone > aktualizácia súbor > Delete Update > Delete Update.
  • Zastaviť automatické aktualizácie: Prejdite na Nastavenia > Všeobecné > Aktualizácia softvéru >Automatické aktualizácie > posuňte oba posúvače do polohy vypnuté/biele.

Inštaláciu aktualizácií systému iOS môžete zastaviť aj po spustení procesu inštalácie. Hoci tu nie je žiadne tlačidlo, ktoré by to uľahčilo, môžete to urobiť, ak poznáte tie správne triky. V tomto článku sa dozviete, ako zastaviť prebiehajúcu aktualizáciu systému iOS.

Môžete zastaviť aktualizáciu iPhone uprostred?

Sú dve časti procesu aktualizácie systému iOS, kde môžete aktualizáciu zastaviť: počas sťahovania a počas inštalácie. Je to preto, že bezdrôtové aktualizácie systému iOS prebiehajú v dvoch krokoch: iPhone si pred inštaláciou najprv stiahne súbor aktualizácie systému iOS do vášho iPhone.

Neexistuje žiadne tlačidlo na zastavenie prebiehajúceho sťahovania, takže svoj iPhone musíte dočasne odpojiť od internetu. Ak chcete zastaviť sťahovanie samotného aktualizačného súboru, aj keď je sťahovanie čiastočne dokončené, postupujte takto:

  1. Otvorte Ovládacie centrum (prejdením prstom nadol z pravého horného rohu na iPhone X a novšom alebo potiahnutím nahor z dolnej časti obrazovky na starších modeloch).
  2. Klepnite na ikonu Režim v lietadle v ľavom hornom rohu, aby sa rozsvietila.
  3. Zatvorte ovládacie centrum potiahnutím prstom nahor z dolnej časti obrazovky alebo klepnutím na prázdnu oblasť obrazovky.

  4. Potvrďte, že sa sťahovanie aktualizácie pre iOS zastavilo na Settings > General > Aktualizácia softvéru. Ak tlačidlo Stiahnuť svieti, sťahovanie sa zastavilo.

    Image
    Image

Pred opustením režimu v lietadle budete pravdepodobne chcieť zmeniť nastavenia automatického sťahovania a inštalácie aktualizácií systému iOS. Pokyny nájdete v poslednej časti tohto článku.

Ako zastavím prebiehajúcu aktualizáciu systému iOS?

Ak bol aktualizačný súbor systému iOS čiastočne alebo úplne stiahnutý do vášho iPhone, stále môžete zabrániť jeho inštalácii do telefónu a zmene verzie systému iOS. Môžete to urobiť aj vtedy, ak sa aktualizácia začala, ale ešte sa neskončila.

Ak práve prebieha aktualizácia systému iOS a chcete ju zastaviť, postupujte takto:

  1. Klepnite na Nastavenia.
  2. Klepnite na General.

    Image
    Image
  3. Klepnite na Úložisko pre iPhone.
  4. Nájdite súbor aktualizácie systému iOS a klepnite naň.

    Image
    Image
  5. Klepnite na Odstrániť aktualizáciu.
  6. V potvrdzovacom okne znova klepnite na Odstrániť aktualizáciu.

Ak ste ešte nevypli režim v lietadle, urobte to tu, aby ste mohli znova začať používať internet vo svojom telefóne.

Ako ovládať sťahovanie a inštaláciu automatických aktualizácií iOS

Svoj iPhone môžete nastaviť tak, aby sťahoval aktualizácie systému iOS a automaticky ich inštaloval. Táto funkcia uľahčuje udržiavanie vášho telefónu v aktuálnom stave, no možno budete chcieť mať väčšiu kontrolu nad tým, kedy dôjde k stiahnutiu a inštalácii. Ak chcete vybrať nastavenia aktualizácie systému iOS, postupujte podľa týchto krokov:

  1. Klepnite na Nastavenia.
  2. Klepnite na General.
  3. Klepnite na Aktualizácia softvéru.

    Image
    Image
  4. Klepnite na Automatické aktualizácie.
  5. Na tejto obrazovke máte tieto možnosti:

    • Stiahnuť aktualizácie iOS: Toto kontroluje, či sa aktualizácie sťahujú, ale neinštalujú (to je ďalšie nastavenie). Posuňte posúvač do polohy vypnuté/biele, aby ste zabránili automatickému sťahovaniu. Skryje druhú možnosť. Ak však chcete sťahovať súbory, môžete tento posúvač ponechať v polohe zapnuté/zelené, ale inštaláciu môžete ovládať pomocou ďalšej možnosti.
    • Inštalovať aktualizácie systému iOS: Toto určuje, či sa aktualizácie, ktoré už boli stiahnuté, inštalujú automaticky alebo manuálne. Ak chcete aktualizácie nainštalovať manuálne, posuňte tento posúvač do polohy vypnuté/biele.
    Image
    Image

FAQ

    Ako si aktualizujem svoj iPhone?

    Ak chcete aktualizovať iOS svojho iPhone bezdrôtovo, spustite aplikáciu Nastavenia a klepnite na Všeobecné > Aktualizácia softvéru Váš telefón skontroluje a zobrazí všetky dostupné aktualizácie systému iOS. Ak je k dispozícii, klepnite na Stiahnuť a nainštalovať a potom klepnite na Inštalovať teraz

    Prečo sa môj iPhone neaktualizuje?

    Ak sa váš iPhone iOS neaktualizuje, môže to byť spôsobené tým, že nie je k dispozícii aktualizácia pre iOS, ktorú by ste si mohli nainštalovať. Ak vidíte dostupnú aktualizáciu, ktorá sa nenainštaluje, alebo ak inštalácia zamrzne, možno nemáte dostatok miesta na aktualizáciu. Skúste svoj iPhone aktualizovať pomocou počítača. Môže to byť aj problém s vaším internetovým pripojením, ktoré bráni vašej aktualizácii.

    Ako aktualizujem aplikácie na iPhone?

    Ak chcete, aby boli aplikácie pre iPhone aktuálne, otvorte aplikáciu App Store, klepnite na svoj profilový obrázok a zobrazte všetky dostupné aktualizácie aplikácií. Klepnutím na Aktualizovať nainštalujete aktualizáciu alebo klepnutím na Aktualizovať všetko nainštalujete všetky dostupné aktualizácie. Ak chcete, aby sa vaše aplikácie automaticky aktualizovali, prejdite na Settings > App Store a zapnite Automatické sťahovanie.

Odporúča: