Prečo digitálne identifikátory nemusia byť pohodlnézatiaľ

Obsah:

Prečo digitálne identifikátory nemusia byť pohodlnézatiaľ
Prečo digitálne identifikátory nemusia byť pohodlnézatiaľ
Anonim

Kľúčové poznatky

  • Váš iPhone po pridaní overí vaše ID, rovnako ako kreditná karta.
  • Môžete predložiť svoj preukaz totožnosti bez toho, aby ste museli odovzdať svoj iPhone.
  • Digitálne ID znemožňuje falošné ID.
Image
Image

Mať ID v telefóne nemusí byť také pohodlné, ako si myslíte.

Majitelia iPhone v Arizone a Gruzínsku budú prví, ktorí budú môcť pridať svoje ID do aplikácie Peňaženka, pričom ich budú nasledovať aj majitelia v Connecticute, Iowe, Kentucky, Marylande, Oklahome a Utahu. Potom ho možno použiť namiesto vášho fyzického ID, ale nie tak, že zdvihnete iPhone a ukážete ho.

Ktokoľvek kontroluje vaše ID, musí použiť čítačku identity a vy priložíte svoj iPhone k zariadeniu, rovnako ako pri platbe cez Apple Pay. Je to hladká implementácia a - ako uvidíme - bezpečná. Pre vás, používateľa, však existuje niekoľko nevýhod.

„Čo sa stane, ak cestujete cez štátne hranice a štát, do ktorého cestujete, neprijíma digitálny identifikátor? Alebo čo ak vás zastaví policajt, ktorý digitálny identifikátor nepozná napriek tomu a odmieta to prijať? Právnik Mark Pierce povedal Lifewire e-mailom.

„Kým sa digitálne ID nerozšíria a nebudú akceptované, je najlepšie mať svoje fyzické ID vždy pri sebe.“

Digitálne ID

Výhodou digitálneho ID pre používateľa je pohodlie. Je to o jednu kartu menej, ktorú môžete nosiť v peňaženke, aj keď túto kartu budete musieť nosiť ešte dlho, keď potrebujete predložiť ID na miestach bez čítačky ID - napríklad na potápačskej lište. Ale Digital ID tiež zvyšuje vaše súkromie.

Image
Image

Pre inštitúcie je príťažlivosť oveľa silnejšia. Ako však o chvíľu uvidíme, vaše ID je overené, keď si ho pridáte do svojho iPhone, a preto je oveľa ťažšie prezentovať falošný.

Môže to chvíľu trvať, kým sa to zachytí, ale digitálne identifikátory budú pravdepodobne štandardom, kým sa to nedozvieme. Je to ako Apple Pay. Na začiatok ste museli mať so sebou pre každý prípad svoju kreditnú kartu. Teraz môžete Apple Pay používať takmer všade.

"Digitálne ID je určite budúcnosťou, ale kým sa nedočkáme širokého používania, bude nasledovať strmá krivka učenia a prijatia," hovorí Pierce.

Dôverujte a overujte

Implementácia spoločnosti Apple je šikovná. Keď pridáte svoje ID do aplikácie Wallet, naskenujete ho fotoaparátom iPhone a potom predložíte svoju tvár selfie fotoaparátu. Telefón následne kontaktuje štát, ktorý kartu vydal, aby ju overil. Je zrejmé, že falošné preukazy totožnosti nebudú fungovať, takže z pohľadu štátu je to už lepšie.

V prípade telefónov iPhone s Touch ID sa zobrazí výzva na výber jedného odtlačku prsta, ktorý sa použije na overenie. Toto vám bráni povoliť inej osobe zdieľať vaše ID.

Keď predložíte svoje ID, priložíte svoj iPhone na čítačku. Telefón potom zobrazí informácie, ktoré sa budú zdieľať. Môžete si to prečítať a ak súhlasíte, overíte sa prstom alebo pomocou FaceID. Opäť sa zdá, že toto všetko je pre používateľov Apple Pay veľmi známe.

Image
Image

Jedným zaujímavým bonusom v oblasti ochrany osobných údajov je, že iPhone môže poskytovať obmedzené informácie. Napríklad, ak si chcete kúpiť likér, identifikačný automat v obchode potrebuje iba zistiť váš vek. Vaše meno a akékoľvek ďalšie údaje sú utajené. V skutočnosti ani nemusí zdieľať váš vek. Váš iPhone musí potvrdiť, že máte 21 alebo viac rokov.

Z hľadiska ochrany súkromia je implementácia spoločnosti Apple spoľahlivá. Prístup k svojmu ID máte neustále pod kontrolou, svoj iPhone nemusíte nikdy odovzdať a druhá strana sa nikdy nemusí ani len pozrieť na obrazovku vášho iPhonu.

Jedinou nevýhodou je miera prijatia a to, či chcete používať digitálny identifikátor.

Využívanie

Najväčšia prekážka bude určite krátkodobá. Keďže stále viac štátov a federálnych agentúr podporuje digitálne identifikátory, bude ich používanie jednoduchšie. Medzitým môžete mať problémy, ktoré sú o niečo nebezpečnejšie ako nemožnosť používať Apple Pay na tejto vzdialenej čerpacej stanici.

„V prípade dopravných zastávok by ste museli policajtom jasne vysvetliť, čo robíte, a mať telefón v ich zornom poli po celý čas, aby videli, že jednoducho idete do svojho Apple Wallet na zobrazenie vášho digitálneho ID,“hovorí Pierce.

A tiež musíte myslieť na výdrž batérie telefónu, keď nie ste v aute. „Nemal by nastať problém s tým, že váš telefón zomrie, keď ste v aute, pretože by ste ho mali mať možnosť nabíjať počas šoférovania,“hovorí Pierce.

Odporúča: