Ako používať šablónu Google Docs Flyer

Obsah:

Ako používať šablónu Google Docs Flyer
Ako používať šablónu Google Docs Flyer
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • V službe Dokumenty Google kliknite na Galéria šablón, vyberte šablónu a potom pridajte názov. Šablóna je teraz uložená v službe Dokumenty Google.
  • Zmeňte nadpisy a text, vymeňte obrázky a pridajte svoje vlastné, pridajte odkazy na webové stránky a potom si uložte nový leták.
  • Ak chcete zdieľať svoj leták, kliknite na Súbor > Zdieľať, zadajte e-mailovú adresu a kliknite na Odoslať. Alebo kliknite na Kopírovať odkaz a pošlite odkaz na svoj leták.

Tento článok vysvetľuje, ako vytvoriť leták v službe Dokumenty Google. Pokyny platia pri používaní služby Dokumenty Google v prehliadači. Tieto možnosti nie sú k dispozícii v aplikáciách Dokumenty Google pre iOS alebo Android, zatiaľ čo v aplikácii Dokumenty Google pre iPad sú k dispozícii obmedzené možnosti.

Ako vytvoriť leták v Dokumentoch Google

Vytvorenie letáku v službe Dokumenty Google nezaberie veľa času vďaka sérii šablón letákov Google, ktoré sú k dispozícii prostredníctvom tejto lokality. To znamená, že sa nemusíte báť, že prídete s nápadom. Môžete začať v priebehu niekoľkých okamihov. Tu je to, čo potrebujete vedieť pri vytváraní letáku.

Ak to chcete urobiť, musíte mať účet Google. Ak nie, vytvorte si nový účet a až potom pokračujte podľa týchto pokynov.

  1. Prejdite na
  2. Kliknutím na Galéria šablón rozbalíte zoznam možností šablón.

    Image
    Image
  3. Vyberte si šablónu, ktorá vyzerá ako vhodná pre vaše potreby.

    Dokumenty Google nemajú kategóriu venovanú výlučne letákom, ale mnohé z uvedených šablón môžu fungovať rovnako dobre ako letáky alebo ako brožúra, ako aj na iné účely.

  4. Vyberte si požadovanú šablónu.

    Image
    Image
  5. Zadajte názov dokumentu, aby ste ho uložili.

    Image
    Image
  6. Šablóna letáku je teraz otvorená a uložená vo vašom účte služby Dokumenty Google.

Ako vykonať zmeny v šablóne letáku v Dokumentoch Google

Vybrali ste si šablónu a nie ste si istí, čo robiť ďalej. Tu sú návrhy, čo by ste mohli chcieť zmeniť, aby vyhovovali vašim potrebám.

Použili sme šablónu Lively Newsletter z kategórie Práca, ale pokyny sú rovnaké pre všetky možnosti šablóny.

  • Zmena textu: Kliknite na nadpisy a hlavný text a zmeňte ich na požadovaný text. Nezabudnite zmeniť písmo, ktoré uprednostňujete, ak nemáte záujem o to existujúce.
  • Zmeniť obrázky: Ak chcete zmeniť obrázok, kliknite naň a potom kliknite na Nahradiť obrázok.
  • Zmeniť odkazy na webové stránky: Ak je šablóna určená na použitie online, nezabudnite zmeniť všetky podrobnosti o webovej lokalite, ktoré už boli zahrnuté. Kliknite na odkaz a potom ho zmeňte kliknutím na Upraviť odkaz.
  • Uložiť súbor: Dokumenty Google ukladajú dokumenty automaticky, takže po dokončení môžete okno alebo kartu jednoducho zavrieť.

Ako zdieľať leták v službe Dokumenty Google

Po vytvorení letáku ho možno budete chcieť zdieľať s niekým iným, aby ste skontrolovali, či vyzerá dobre. Tu je návod, ako to urobiť.

  1. Kliknite na Súbor.
  2. Kliknite na Zdieľať.

    Image
    Image

    Ak chcete dokument vytlačiť, prejdite nadol a kliknite na Print.

  3. Zadajte e-mailovú adresu osoby, s ktorou chcete leták zdieľať, a kliknite na Odoslať. Bude im zaslaná pozvánka na zobrazenie a úpravu dokumentu.
  4. Chcete poslať odkaz? Kliknite na Kopírovať odkaz a máte odkaz uložený, aby ste mohli niekomu poslať správu.

    Image
    Image

Prečo používať Dokumenty Google na vytvorenie letáku?

Chceli ste niekedy vytvoriť leták na udalosť a nevedeli ste, kde začať? Dokumenty Google – bezplatný textový procesor založený na webovom prehliadači – má celý rad rôznych šablón na zjednodušenie tohto procesu, ak ich nechcete vytvárať od začiatku. Žiaľ, neexistujú žiadne konkrétne šablóny letákov služby Dokumenty Google, ale niektoré ďalšie šablóny sú ideálne na inzerciu miestnych podujatí alebo ak potrebujete vydať letáky pre chýbajúce domáce zviera.

Odporúča: