Ako používať šablónu kalendára v Dokumentoch Google

Obsah:

Ako používať šablónu kalendára v Dokumentoch Google
Ako používať šablónu kalendára v Dokumentoch Google
Anonim

Čo vedieť

  • Google nemá šablóny pre Dokumenty, ale mnoho iných stránok ich má. Páčia sa nám CalendarLabs.com a Template.net.
  • CalendarLabs: Vyberte šablónu a kliknite na Stiahnuť > Vytvoriť kópiu na skopírovanie súbor do vášho účtu na Disku Google.
  • Potom môžete upravovať šablónu ako ktorýkoľvek dokument Google.

Tento článok vysvetľuje, ako sťahovať a upravovať šablóny kalendára v službe Dokumenty Google. Nasledujúce kroky sú pre počítačovú verziu aplikácie Dokumenty Google. Po importe šablóny do dokumentu ju však môžete zobraziť a upraviť v mobilnej aplikácii.

Nájsť šablónu kalendára služby Dokumenty Google

Vytvorenie kalendára v Dokumentoch Google je únavné, ak plánujete začať od nuly. Oveľa lepšou alternatívou je importovať predpripravenú šablónu kalendára priamo do dokumentu. Prvým krokom je nájsť šablónu kalendára. Google neposkytuje žiadne pre Dokumenty (poskytujú pre Tabuľky Google), ale mnoho iných stránok áno. Použijeme CalendarLabs.com.

  1. Vyhľadajte na stránke laboratórií kalendára kalendár dokumentov a nájdite aktualizované šablóny alebo prejdite priamo na šablónu pre aktuálny rok. Ďalšou dobrou možnosťou je Template.net, pretože získate niekoľko mesiacov naraz.

    Dokumenty Google akceptujú aj dokumenty Microsoft Word. Ak teda existujú súbory DOC alebo DOCX s kalendármi, môžete si ich stiahnuť a potom ich otvoriť v Dokumentoch, aby ste ich mohli použiť.

  2. Vyberte Stiahnuť na šablóne, ktorú chcete použiť.

    Image
    Image
  3. Na ďalšej stránke kliknite na Vytvoriť kópiu a skopírujte súbor do svojho účtu na Disku Google. Ak sa vám zobrazí výzva na prihlásenie, urobte tak teraz.

    Image
    Image
  4. Okamžite sa dostanete do kalendára v novom dokumente.

Upraviť šablónu kalendára dokumentov

Vykonávanie zmien v kalendári v Dokumentoch Google funguje rovnako, ako by ste zmenili čokoľvek. Je však dôležité si uvedomiť, že pracujete v rámci tabuľky, takže nie je taká plynulá ako text bežného dokumentu.

Ak chcete pridať text, kliknite do jedného z dní a začnite písať. Môžete tiež vkladať obrázky, upravovať čísla každého dňa, upravovať okraje tabuľky, pridávať ďalšie riadky a stĺpce, spájať stĺpce a vytvárať sekciu pre poznámky, meniť veľkosť a farbu textu atď.

Image
Image

Ak chcete vytvoriť kalendár od začiatku, prečítajte si časť Ako vytvoriť tabuľku v Dokumentoch Google. V tomto článku nájdete aj ďalšie informácie o úprave tabuliek, ak si chcete prispôsobiť šablónu kalendára.

Zvážte kalendár Tabuliek Google

Dokumenty Google sú vynikajúce na úpravy v štýle dokumentov. To je jeho účel a v tom vyniká. V prípade štruktúrovaných údajov, ako je napríklad kalendár, však môžete uprednostniť Tabuľky Google. Sú v ňom zabudované šablóny kalendára, ktoré sa dajú ľahko uchopiť, a v závislosti od toho, ako plánujete kalendár používať, môžu byť Tabuľky ešte lepšou voľbou.

Potrebuje váš kalendár priestor na napísanie niečoho? Ako ste videli vyššie v aplikácii Dokumenty, vytváranie udalostí je mimoriadne jednoduché, pretože v skutočnosti upravujete bunku tabuľky. Ak však potrebujete zvýrazniť konkrétne dni v mesiaci alebo niečo vytlačiť, môžete sa na to pozrieť a zistiť, aký je deň v týždni; stačia šablóny kalendárov v Tabuľkách.

Existuje niekoľko možností. Nájdete ich tak, že otvoríte Tabuľky a v hornej časti vyberiete Galéria šablón.

Odporúča: