Ako vylúčiť súbory a priečinky z programu Norton Antivirus

Obsah:

Ako vylúčiť súbory a priečinky z programu Norton Antivirus
Ako vylúčiť súbory a priečinky z programu Norton Antivirus
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Ak chcete vylúčiť súbory, prejdite na Nastavenia > Antivirus > Skenovania a riziká5 64333 Vylúčenia/Nízke riziká > Konfigurovať > Pridať priečinky alebo Pridať súbory> OK.
  • Mobilná verzia Norton Security and Antivirus vám neumožňuje vylúčiť konkrétne súbory a priečinky. Pri zistení použite namiesto toho Ignorovať.

Norton Antivirus alebo Norton Security pre Windows a Mac vás môžu opakovane upozorniť, že súbor alebo priečinok obsahuje vírus, aj keď viete, že nie je. Toto je známe ako falošne pozitívne. Tieto programy môžete prikázať, aby počas skenovania ignorovali konkrétne súbory alebo priečinky, aby sa predišlo falošným poplachom.

Ako vylúčiť súbory a priečinky z kontroly antivírusového softvéru Norton

Ako väčšina antivírusových programov vám softvér Norton AV umožňuje vylúčiť súbory a priečinky z kontroly. Softvéru môžete prikázať, aby ignoroval súbor alebo priečinok, čo ho blokuje v zobrazení programu. Norton vám preto nepovie, či tam vírus je alebo nie.

Vylúčenie celých priečinkov z kontroly nie je vždy rozumné, najmä priečinky, v ktorých sa často zhromažďujú nové súbory, ako napríklad priečinok Stiahnuté súbory.

Na trhu sú desiatky antivírusových programov Norton Security, ale proces vylúčenia súborov je v podstate rovnaký. Ak chcete napríklad vylúčiť konkrétne súbory a priečinky z kontroly Norton Security v systéme Windows 10:

  1. Otvorte antivírusový softvér Norton a vyberte Settings.

    Image
    Image
  2. Vybrať Antivírus.

    Image
    Image
  3. Vyberte kartu Scans and Risks.

    Image
    Image
  4. Posuňte sa nadol do časti Vylúčenia/Nízke riziká a vyberte Konfigurovať [+] vedľa Položky na vylúčenie Zo skenov.

    Ak chcete obnoviť nastavenia vylúčenia, vyberte Vymazať ID súborov vylúčené počas skenovania.

    Image
    Image
  5. Vyberte Pridať priečinky alebo Pridať súbory a vyberte súbor/priečinok, ktorý chcete vylúčiť. Keď skončíte, vyberte OK na uloženie zmien.

    Image
    Image

V tomto bode môžete ukončiť akékoľvek otvorené okná a zavrieť softvér Norton.

Vylúčte súbory a priečinky, iba ak ste si istí, že nie sú infikované. Čokoľvek, čo váš antivírusový softvér ignoruje, môže neskôr obsahovať vírusy a Norton nebude o nič múdrejší, ak tieto súbory vylúčia z kontroly a ochrany v reálnom čase.

Vylúčenie súborov z kontroly mobilnej antivírusovej aplikácie Norton

Aplikácia Norton Security and Antivirus pre Android a iOS vám neumožňuje vylúčiť konkrétne súbory a priečinky v ponuke nastavení. Namiesto toho musíte Nortonovi povedať, aby ignoroval súbory po ich zistení.

Odporúča: