Ako obnoviť heslo na prenosnom počítači Lenovo

Obsah:

Ako obnoviť heslo na prenosnom počítači Lenovo
Ako obnoviť heslo na prenosnom počítači Lenovo
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Ak sa prihlásite pomocou svojho konta Microsoft, prejdite na stránku obnovenia konta Microsoft. Nezabudnite si nastaviť bezpečnostné otázky.
  • Ak ste vytvorili disketu na obnovenie hesla systému Windows, skúste sa prihlásiť a potom vložte disk na obnovenie hesla. Spustite systém z jednotky USB, ak sa nespustí automaticky.
  • Ak heslo nemáte, požiadajte správcu, aby ho za vás obnovil, použite nástroj na obnovenie hesla tretej strany alebo obnovte výrobné nastavenia počítača.

Tento článok vysvetľuje, ako obnoviť heslo na prenosnom počítači Lenovo, ak ho zabudnete. Tieto pokyny platia pre všetky verzie systému Windows.

Ako obnovíte prihlásenie na notebooku Lenovo?

Ak na prihlásenie do počítača používate svoje konto Microsoft (t. j. používate e-mailovú adresu), obnovte heslo konta Microsoft pomocou iného zariadenia. Prejdite na stránku obnovenia účtu Microsoft, zadajte svoju e-mailovú adresu, telefónne číslo alebo Skype meno a postupujte podľa pokynov.

Po obnovení hesla účtu Microsoft máte možnosť nastaviť bezpečnostné otázky, čo je užitočné, keď zabudnete heslo. Potom môžete na prihlasovacej obrazovke vybrať Zabudnuté heslo na prístup k svojmu účtu.

Ak používate miestny účet a poznáte svoje heslo, prihláste sa a zmeňte svoje heslo Windows na Možnosti prihlásenia > Heslo > Zmeniť Ak sa do počítača môže prihlásiť niekto iný a má oprávnenia správcu, môžete požiadať iného používateľa, aby zmenil vaše heslo.

Image
Image

Ako odomknete laptop, ak ste zabudli heslo?

Pre prípad, že by ste zabudli heslo, najlepšie urobíte, ak si vytvoríte disk na obnovenie hesla systému Windows na jednotke Flash alebo CD/DVD. Samozrejme, toto je niečo, čo musíte urobiť pred stratou hesla. Keď vytvoríte resetovací disk, môžete ho použiť toľkokrát, koľkokrát potrebujete, aj keď si v budúcnosti zmeníte heslo.

Keď budete mať svoj resetovací disk, postupujte podľa týchto krokov:

  1. Skúste sa prihlásiť pomocou ľubovoľného hesla. Keď vám bude povedané, že heslo je nesprávne, vyberte OK.
  2. Vložte disketu na obnovenie hesla. Sprievodca resetovaním hesla by sa mal spustiť automaticky.

    Ak sa resetovací disk nespustí ihneď, skúste zaviesť systém z jednotky USB cez systém BIOS.

  3. Vyberte si USB disk s resetovacím diskom a podľa pokynov vytvorte nové heslo.

Ako odomknete notebook Lenovo bez disku na obnovenie hesla?

Ak nepoznáte svoje heslo a nemáte disk na obnovenie, existuje riešenie, ktoré môžete použiť na obnovenie hesla systému Windows z príkazového riadka. Jediným problémom je, že systém Windows môže požiadať o vaše heslo. Ak je to tak, môžete použiť nástroj ako Hiren's BootCD PE.

Existujú aj ďalšie nástroje na obnovenie hesla tretích strán pre systém Windows, ako je napríklad Passware Windows Key Basic, ale predtým, ako si ich stiahnete, by ste si mali dôkladne preštudovať produkty iných výrobcov než Microsoft. Takéto programy vám umožňujú prístup k nastaveniam správcu, aby ste si mohli resetovať heslo svojho notebooku Lenovo.

Ďalšou možnosťou je obnovenie továrenských nastavení prenosného počítača, čím sa vymažú všetky súbory. Keď ho nabudúce zapnete, budete musieť nastaviť počítač tak, ako ste ho prvýkrát dostali. Táto metóda má zmysel iba vtedy, ak vám nevadí stratiť všetko na zariadení.

Ako obídem uzamknutú obrazovku na svojom notebooku Lenovo?

Keď budete mať prístup k svojmu účtu, existuje spôsob, ako v budúcnosti preskočiť prihlasovaciu obrazovku.

  1. Vo vyhľadávaní systému Windows napíšte netplwiz a vyberte program, ktorý sa zobrazí vo výsledkoch vyhľadávania.

    Image
    Image
  2. V časti Používateľské meno vyberte svoj účet a zrušte začiarknutie políčka vedľa Používatelia musia zadať používateľské meno a heslo, aby mohli používať tento počítač.
  3. Vyberte Apply, potom OK. Pri ďalšom pokuse o prihlásenie už nebudete musieť zadať heslo.

    Image
    Image

FAQ

    Ako obnovím heslo na prenosnom počítači Lenovo so systémom Windows 10?

    Najprv vyberte Reset Password na prihlasovacej obrazovke, čím obnovíte heslo správcu systému Windows 10. Ak tieto kroky nefungujú, požiadajte iného správcu, aby vám zmenil heslo z Ovládací panel > Používateľské účty Heslo môžete obnoviť aj pomocou siete užívateľský príkaz z príkazového riadka.

    Ako obnovím výrobné nastavenia svojho notebooku Lenovo bez hesla alebo disku na obnovenie hesla?

    Prenosný počítač môžete obnoviť z výroby bez hesla spustením počítača v núdzovom režime. Ak to chcete urobiť, prejdite na prihlasovaciu obrazovku > stlačte Shift > a potom vyberte Power > RestartPri spustení prenosného počítača vyberte Riešenie problémov > Resetovať tento počítač > Odstrániť všetko

Odporúča: