Môžete poslať zvuk alebo video cez existujúcu domácu kabeláž?

Obsah:

Môžete poslať zvuk alebo video cez existujúcu domácu kabeláž?
Môžete poslať zvuk alebo video cez existujúcu domácu kabeláž?
Anonim

Power Line Communication (PLC) označuje technológiu, ktorá umožňuje komunikáciu cez existujúce napájacie káble v domácnosti alebo budove. HomePlug je štandard PLC, ktorý dokáže distribuovať audio, video a riadiace signály cez existujúce elektrické vedenie vášho domova. Rovnaký systém môžete použiť na rozšírenie siete Wi-Fi.

Image
Image

Čo môžete robiť s PLC?

HomePlug a ďalšie štandardy PLC vám umožňujú mať vo vašej domácnosti multiroom audio systém bez toho, aby ste museli inštalovať novú kabeláž. Technológiu PLC môžete použiť aj na rozšírenie existujúcej siete (hoci systém PLC nemôže nahradiť smerovač alebo modem).

Môžete nájsť veľa sieťových adaptérov pre elektrické vedenie od značiek ako Netgear, Linksys, Trendnet a Actiontec. Predávajú sa v pároch: jeden je určený na zapojenie do elektrickej zásuvky v blízkosti smerovača a druhý do miestnosti, kde chcete pripojenie k sieti alebo A/V. Pre domácnosti, kde je pokrytie Wi-Fi priemerné a nechcete prepájať nové pripojenie, je PLC skvelý spôsob, ako lepšie distribuovať prístup.

Štandardy HomePlug: AV, AV2, AV MIMO, nVoy

HomePlug Alliance certifikuje všetky kompatibilné adaptéry, ktoré nesú logo HomePlug Certified. HomePlug AV a AV2 sú SISO (jeden vstup/jeden výstup) a používajú dva vodiče (horúci a neutrálny) vo vašej domácej elektrickej kabeláži.

Štandard AV2 MIMO (multiple in/multiple out) s tvarovaním lúča využíva tieto dva vodiče a tiež uzemnenie, čo zlepšuje spoľahlivosť širokopásmových prenosov.

Aliancia HomePlug sponzoruje program nVoy na vývoj softvérovej vrstvy, ktorá integruje HomePlus s Wi-Fi. Cieľom je, aby bola do komponentov zabudovaná technológia HomePlug, ktorá ponúka pripojenie typu plug-and-play.

Pokročilé systémy s komunikáciou po elektrickej sieti

Russound ponúka pokročilejšie systémy a komponenty, vrátane Collage Powerline Media and Intercom System. Pozostáva zo zosilnenej nástennej klávesnice pre každú miestnosť s výkonom 30 wattov (15 wattov x 2) a malého plnofarebného displeja. Každá ovládacia klávesnica má FM tuner a Media Manager, ktorý pripája systém k domácej ethernetovej sieti na zdieľanie obsahu medzi zónami. Každá miestnosť v tomto systéme má pár vstavaných reproduktorov.

NuVo Technologies vyvinula Renovia, šesťzdrojový systém až pre osem zón alebo miestností. Zdroje zvuku sa pripájajú k zdroju Renovia Source Hub, ktorý obsahuje vstavané AM/FM tunery a satelitné rádiové tunery. K zdrojovému rozbočovaču je možné pripojiť aj ďalšie zdroje, ako napríklad prehrávač diskov CD.

Systémy Collage a Renovia sa zameriavajú na trh s dodatočnou montážou – domy, kde je inštalácia káblov z miestnosti do miestnosti nepraktická alebo príliš drahá. Bez ohľadu na ich relatívne jednoduché použitie budete potrebovať profesionálnu inštaláciu oboch systémov.

Odporúča: