Mám Apple Music. Potrebujem iTunes Match?

Obsah:

Mám Apple Music. Potrebujem iTunes Match?
Mám Apple Music. Potrebujem iTunes Match?
Anonim

Ak si chcete ponechať kópiu svojej hudobnej knižnice v cloude, aby bola zálohovaná a dostupná kdekoľvek, je pochopiteľné, že môžete byť zmätení, či potrebujete iTunes Match, Apple Music alebo oboje. Koniec koncov, služby sú v niektorých smeroch dosť podobné. No, môžeme pomôcť. Čítajte ďalej a zistite, či potrebujete iTunes Match, ak ste si už predplatili Apple Music.

Image
Image

Rozdiel medzi iTunes Match a Apple Music

iTunes Match je cloudové zálohovacie riešenie, ktoré ukladá hudbu do vášho účtu iCloud a sprístupňuje ju na akomkoľvek kompatibilnom zariadení. Všetky vaše zariadenia majú prístup k rovnakej hudbe a vaša hudobná zbierka je bezpečne zálohovaná.

Pre hĺbkový rozpis iTunes Match si pozrite Všetko, čo potrebujete vedieť o iTunes Match.

Apple Music je streamovacia hudobná služba, ktorá poskytuje prístup ku všetkej hudbe v iTunes Store za jednotnú mesačnú cenu. S Apple Music nikdy nestratíte svoju hudbu. Ak sa skladba odstráni z vášho zariadenia a stále je v obchode iTunes Store, môžete si ju znova stiahnuť.

Zrátané podčiarknutie

Hoci tieto dve služby spolupracujú, nemusíte ich používať spolu. Apple Music môžete používať bez predplatného iTunes Match a naopak.

Svoju hudbu vlastníte pomocou iTunes Match

Najväčší rozdiel medzi týmito dvoma službami je v tom, že predplatitelia Apple Music nevlastnia hudbu, ktorú získajú zo služby. Skladby z Apple Music je možné počúvať, len ak máte aktívne predplatné. Keď vaše predplatné skončí, hudba, ktorú ste dostali, zmizne. S iTunes Match, keď je predplatné zrušené, používateľ si ponechá hudbu, ktorú mal pred registráciou.

Apple Music používa DRM, iTunes Match nie

Ak nahradíte iTunes Match za Apple Music, môže to mať pre vašu hudbu dlhodobé následky. Dôvodom je správa digitálnych práv.

Keďže hudba v nej sú kópie vašich súborov, iTunes Match nepoužíva DRM. Apple Music na druhej strane používa DRM na zamedzenie prístupu k skladbám Apple Music po skončení predplatného.

Ak teda máte skladbu bez DRM na pevnom disku alebo v iTunes Match a zrušíte svoje predplatné, stále si ju môžete vychutnať. Ak túto skladbu nahradíte skladbou z Apple Music, nová verzia má DRM a funguje len vtedy, keď máte predplatné.

Vždy si vytvorte zálohu; iTunes Match môže byť jeden

Zálohovanie dát by malo byť samozrejmosťou. Ak napríklad zálohujete do Time Machine, máte krytie. Odporúčame dvojakú stratégiu zálohovania: lokálne zálohovanie a cloudové zálohovanie. To zaisťuje, že aj keď jedna záloha zlyhá, budete sa môcť spoľahnúť na druhú. iTunes Match poskytuje cloudovú zálohu.

Služba iTunes Match zálohuje iba hudbu, nie celý počítač, takže možno budete chcieť komplexnejšiu službu zálohovania. Ale ak máte veľa hudby, ďalších 25 dolárov ročne je malá cena, ktorú musíte zaplatiť za pokoj v duši.

Zrátané podčiarknutie

Ak ste netrávili veľa času a peňazí budovaním svojej hudobnej knižnice a vlastníctvo hudby pre vás nemá veľký význam, platiť ďalších 25 $ každý rok za iTunes Match nemusí mať zmysel. V takom prípade zaplaťte za Apple Music ročnú cenu.

Tak čo, čo potrebujete?

Ak chcete cloudové zálohovacie riešenie pre vašu hudbu a nechcete streamovať hudbu alebo používať inú službu, ako je Spotify, všetko, čo potrebujete, je iTunes Match. Ak chcete streamovať hudbu a mať prakticky neobmedzený výber skladieb – a získať zálohu, ktorá existuje, pokiaľ sa prihlásite na odber – Apple Music je pre vás.

Nepotrebujete oboje, ale možno dávate prednosť tomu, že máte obe ponuky, najmä preto, že rozdiel medzi Apple Music a oboma je len 25 $/rok.

Odporúča: