Ako urobiť snímku obrazovky na iPade

Obsah:

Ako urobiť snímku obrazovky na iPade
Ako urobiť snímku obrazovky na iPade
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Ak má váš iPad tlačidlo Domov, stlačte a uvoľnite tlačidlá horné a Home a vytvorte snímku obrazovky.
  • Žiadne tlačidlo Domov? Stlačte a uvoľnite tlačidlá top a zvýšenie hlasitosti.
  • Jablkovú ceruzku môžete použiť aj tak, že ju posuniete z rohu nahor.

V tomto článku sú vysvetlené tri spôsoby, ako urobiť snímku obrazovky na iPade a kde potom tieto snímky obrazovky nájsť.

Urobte snímku obrazovky na iPade pomocou tlačidla Domov

Ak vlastníte iPad, ktorý má tlačidlo Domov, ako napríklad starší iPad Air a iPad Pro alebo iPad Mini, vytvorenie snímky obrazovky je jednoduché.

Pokyny v tomto článku platia pre iPadOS 14 a staršie verzie.

Stlačte a uvoľnite súčasne tlačidlá top a Home. Uvidíte blikať obrazovku a budete počuť zvuk uzávierky fotoaparátu.

Image
Image

Miniatúra sa zobrazí v ľavom dolnom rohu obrazovky. Klepnutím ho zobrazíte okamžite alebo počkajte na neskôr, čo vysvetlíme nižšie. Ak sa rozhodnete počkať na neskôr, miniatúra sa odsunie bez toho, aby ste čokoľvek urobili.

Urobte snímku obrazovky na iPade bez tlačidla Domov

Ak vlastníte iPad, ktorý nemá tlačidlo Domov, ako napríklad iPad Pro alebo nový iPad Air, urobenie snímky obrazovky je rovnako jednoduché.

Stlačte a uvoľnite tlačidlo top a tlačidlo Zvýšenie hlasitosti (ktoré je na pravej strane). Podobne ako pri iných modeloch iPadu uvidíte blikať obrazovku a počuť zvuk fotoaparátu.

Od iOS 15 môžete použiť ktorékoľvek tlačidlo hlasitosti. Nie ste obmedzení iba na používanie tlačidla Zvýšenie hlasitosti.

Image
Image

Klepnutím zobrazíte miniatúru ihneď alebo si pozrite nižšie uvedené kroky, aby ste si ju mohli neskôr pozrieť vo svojich fotkách.

Zobraziť snímku obrazovky iPadu

Ak urobíte snímku obrazovky na svojom iPade pomocou tlačidiel, ako je popísané vyššie, a miniatúru si nezobrazíte hneď, nemusíte sa obávať. Snímka obrazovky sa potom automaticky uloží do vašich Fotiek.

  1. Otvoriť Fotografie na svojom iPade.
  2. Zobrazte ľavý bočný panel, ak je skrytý, klepnutím na tlačidlo Sidebar vľavo hore.

    Image
    Image
  3. Klepnutím rozbalíte Typy médií.

    Image
    Image
  4. Vybrať Snímky obrazovky.

    Image
    Image

S vašimi snímkami obrazovky sa zaobchádza ako s akýmikoľvek inými fotografiami, ktoré vytvoríte fotoaparátom iPadu. Vyberte jeden, aby ste ho videli na celej obrazovke. Potom ho pomocou tlačidiel v hornej časti zdieľajte s kontaktom, upravte ho pomocou vstavaných nástrojov alebo ho označte ako obľúbený.

Ak klepnutím zobrazíte miniatúru okamžite, snímka obrazovky sa automaticky neuloží. Uložte ho klepnutím na Hotovo vľavo hore.

Urobte snímku obrazovky na iPade pomocou Apple Pencil

Ak so svojím iPadom používate ceruzku Apple Pencil, môžete ju použiť aj na vytvorenie snímky obrazovky.

  1. Umiestnite Apple Pencil do jedného zo spodných rohov obrazovky iPadu.
  2. Posuňte Apple Pencil nahor a obrazovka sa zmenší na škatuľku.
  3. Uvoľnite Apple Pencil a zachyťte záber. Všimnete si, že obrazovka krátko zabliká a budete počuť zvuk uzávierky fotoaparátu.

    Image
    Image

Vaša snímka obrazovky je potom vpredu a v strede, kde ju môžete okamžite anotovať pomocou nástrojov na označovanie iPadu v spodnej časti, zdieľať ju alebo uložiť.

Zdieľať alebo uložiť snímku obrazovky

Ak chcete zdieľať snímku obrazovky, klepnite na tlačidlo Share vpravo hore. Vyberte kontakt, ktorému chcete odoslať snímku obrazovky v Správach, alebo vyberte aplikáciu, napríklad Mail alebo Pripomienky.

Image
Image

Ak chcete uložiť snímku obrazovky do Fotiek alebo Súborov, klepnite vľavo hore na Hotovo a vyberte svoj výber.

Image
Image

Snímku obrazovky môžete tiež zdieľať alebo uložiť pomocou týchto metód po použití nástrojov na označovanie na zahrnutie anotácií.

Zachyťte snímku obrazovky iPadu jednoducho pre čokoľvek

Bez ohľadu na to, z akého dôvodu ste urobili snímku obrazovky na svojom iPade, môžete vidieť, aké jednoduché to je. Opýtajte sa svojho kamaráta, ktoré tlačidlo má použiť, ukážte mame, ako poslať správu, alebo si uložte záber, keď ste prešli náročným levelom vašej hry. Pomocou snímok obrazovky je to jednoduché!

Odporúča: