Ako urobiť snímku obrazovky na PS5

Obsah:

Ako urobiť snímku obrazovky na PS5
Ako urobiť snímku obrazovky na PS5
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Podržte tlačidlo Create na ovládači. Ikona v pravom hornom rohu obrazovky potvrdzuje snímku obrazovky.
  • Stlačte tlačidlo PlayStation pre prístup k Control Center > Nová snímka obrazovky na zobrazenie a úpravu, zdieľajte a odstráňte.
  • Vstúpte do Galérie médií a skopírujte snímky obrazovky na jednotku USB.

Tento článok obsahuje pokyny na vytváranie snímok obrazovky na PS5 vrátane informácií o vytváraní snímky obrazovky, o tom, kde sú snímky obrazovky uložené a ako ich môžete zdieľať s ostatnými. Poskytuje tiež rýchle tipy na snímanie videa a ukladanie hry.

Ako urobiť snímku obrazovky PS5

Nahrávanie videa je v dnešnej dobe možno bežnejšie, no vytváranie snímok obrazovky na PS5 je rovnako rýchle a jednoduché ako zachytávanie hry alebo streamovania. Jediným kliknutím na tlačidlo môžete začať robiť snímky obrazovky v priebehu niekoľkých sekúnd.

  1. Na obrazovke, ktorú chcete zachytiť, podržte na ovládači tlačidlo Create, kým sa v pravom hornom rohu obrazovky nezobrazí vyskakovacie upozornenie, ktoré označuje snímku obrazovky bol zajatý.
  2. Ak chcete získať prístup k snímkam obrazovky, stlačte tlačidlo PlayStation a prejdite na najvzdialenejšiu kartu vpravo, ktorá bude mať názov Nová snímka obrazovky. Otvorte túto kartu pomocou X.

    Image
    Image
  3. Na karte môžete zdieľať snímky obrazovky s prepojenými sociálnymi médiami alebo s priateľmi v sieti PlayStation Network výberom možnosti Share s X. Pomocou Edit môžete tiež ľahko upravovať fotografie, ako aj odstrániť snímky obrazovky pomocou Delete.

    Image
    Image
  4. Ak chcete zobraziť všetky svoje nahrané médiá, vyberte Prejsť do galérie médií pomocou X Tu máte prístup ku všetkým svojim snímkam obrazovky. Po otvorení snímky obrazovky pomocou X, výberom ikony elipsy (…) s X získate možnosť skopírujte snímku obrazovky na jednotku USB.

    Image
    Image

Ak chcete vybrať viacero snímok obrazovky naraz, v Galérii médií vyberte ikonu Začiarknutie na ľavej strane na obrazovke pomocou X a potom vyberte, ktoré obrázky chcete. Odtiaľto môžete hromadne zdieľať, odstraňovať alebo prenášať snímky obrazovky na jednotku USB.

Zaznamenajte video, uložte hru: Ďalšie akcie, ktoré dokáže tlačidlo Vytvoriť na PS5

Naľavo od touchpadu ovládača PS5 sa nachádza malé tlačidlo s tromi zvislými čiarami nad ním. Toto je tlačidlo Vytvoriť. Podržaním tohto tlačidla vytvoríte snímku obrazovky a môžete vykonať aj rôzne ďalšie užitočné akcie.

  • Jedným krátkym stlačením tlačidla Vytvoriť sa otvorí ponuka v spodnej časti obrazovky, kde máte prístup k možnostiam zobrazenia snímok obrazovky, vytvárania snímok obrazovky, ukladania nedávnej hry a začať nové nahrávky a streamy.
  • Jedným dlhým stlačením tlačidla Vytvoriť vytvoríte snímku obrazovky.
  • Dvakrát stlačenietlačidla Vytvoriť uloží vašu nedávnu hru ako video. Ako dlho vydržia vaše nedávne herné klipy, môžete upraviť pomocou ponuky tlačidla Vytvoriť jediným stlačením.

FAQ

    Môžem si urobiť snímku obrazovky pozadia na PS5?

    Nie. Neexistuje spôsob, ako vybrať obrázok na pozadí pre domovskú obrazovku PS5. Pozadie je dynamické a mení sa podľa toho, ktorá hra je práve zvýraznená.

    Ako dostanem snímku obrazovky z PS5 do telefónu?

    Stiahnite si aplikáciu PlayStation do telefónu a prepojte ju s konzolou PS5. V aplikácii prejdite na Library > Captures > Enable Potom prejdite na Nastavenia > Zábery a vysielania > Zábery > Automatické nahrávanie odoslať PS screenshot na PS do vášho telefónu.

    Ako vypnem automatické snímky obrazovky na PS5?

    Ak chcete zabrániť tomu, aby vaše PS5 automaticky robilo snímky obrazovky pri získavaní trofejí, prejdite na Nastavenia > Zábery a vysielania > Trophy a vypnite Uložiť snímky obrazovky trofejí. Môžete tiež vypnúť Save Trophy Videos.

Odporúča: