Ako zmeniť heslo na Macu

Obsah:

Ako zmeniť heslo na Macu
Ako zmeniť heslo na Macu
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Ak poznáte aktuálne heslo, prejdite do ponuky Apple > Preferencie > Používatelia a skupiny> Zmeniť heslo . Postupujte podľa pokynov na obrazovke.
  • Ak nepoznáte aktuálne heslo, prihláste sa do účtu správcu Mac a prejdite na Users & Groups. Vyberte účet a zvoľte Resetovať heslo.
  • Ak neplatí ani jedno, použite svoje Apple ID. Po troch neúspešných pokusoch vyberte Resetovať pomocou svojho Apple ID a postupujte podľa pokynov na resetovanie.

Je niekoľko dôvodov, prečo možno budete chcieť zmeniť heslo na počítači Mac. Nech už je dôvod akýkoľvek, ukážeme vám, ako obnoviť heslo, a poskytneme niekoľko tipov, ako to urobiť správne.

Spôsoby obnovenia hesla na Macu

Zmena hesla na vašom Macu nie je náročná, ale veci skomplikuje, ak si nepamätáte svoje staré heslo alebo nemôžete použiť svoje Apple ID ako zálohu.

Tu sú hlavné metódy, ktoré môžete použiť na obnovenie hesla pre Mac:

  • Základný reset: Táto metóda funguje, iba ak si pamätáte svoje aktuálne heslo. Ak ste zabudli svoje heslo, budete musieť použiť iný spôsob.
  • Zmeniť cez správcu: Táto metóda funguje iba vtedy, ak má váš Mac účet správcu. Ak máte prístup k účtu správcu, môžete ho použiť na nastavenie nového prihlasovacieho hesla pre váš bežný účet. Ak účet správcu ovláda niekto iný, môžete ho požiadať o pomoc.
  • Obnoviť pomocou Apple ID: Tento spôsob vyžaduje, aby ste si zapamätali svoje prihlasovacie údaje Apple ID. Ak si nepamätáte svoje heslo Apple ID, budete si musieť najskôr resetovať heslo svojho Apple ID.

Tento článok vysvetľuje, ako obnoviť alebo obnoviť prihlasovacie heslo pre Mac. Ak ste zabudli svoje heslo Apple ID, budete si musieť svoje heslo Apple ID obnoviť.

Ako zmeniť heslo na Macu, ak poznáte aktuálne heslo

Toto je najjednoduchší a najrýchlejší spôsob nastavenia nového prihlasovacieho hesla na Macu, takže ak si pamätáte svoje aktuálne heslo, budete to chcieť urobiť týmto spôsobom. Ak ste zabudli svoje aktuálne heslo, budete musieť vyskúšať jednu z ďalších metód.

  1. Kliknite alebo klepnite na ikonu Apple menu v ľavom hornom rohu obrazovky a vyberte Preferences.

    Image
    Image
  2. Kliknite alebo klepnite na Používatelia a skupiny.

    Image
    Image
  3. Uistite sa, že je vybratý váš používateľský účet a kliknite alebo klepnite na Zmeniť heslo.

    Image
    Image
  4. Do poľa Staré heslo zadajte svoje aktuálne heslo, do poľa New Password zadajte svoje nové heslo a potom ho zadajte ako druhýkrát v poli Verify.

    Image
    Image

    Informácie o tom, ako si vybrať bezpečné heslo, získate kliknutím alebo klepnutím na ikonu kľúča.

  5. Zadajte tip, ktorý vám pomôže zapamätať si heslo, ak ho zabudnete.
  6. Kliknite na Zmeniť Heslo.
  7. Pri ďalšom prihlásení budete musieť použiť svoje nové heslo.

Ako obnoviť prihlasovacie heslo pre Mac ako administrátora

Ak má váš Mac účet miestneho správcu, môžete ho použiť na zmenu prihlasovacieho hesla akéhokoľvek bežného používateľského účtu. Nie každý Mac je takto nastavený, ale príde vhod. Na použitie tejto metódy budete potrebovať prístup k účtu správcu. Ak účet správcu ovláda niekto iný, budete ho musieť požiadať o obnovenie hesla.

Tu je návod, ako obnoviť heslo Mac pomocou účtu správcu:

  1. Prihláste sa do počítača Mac pomocou účtu správcu.

    Image
    Image
  2. Kliknite alebo klepnite na ikonu Apple menu a potom otvorte Predvoľby systému.

    Image
    Image
  3. Kliknite alebo klepnite na Používatelia a skupiny.

    Image
    Image
  4. Kliknite na symbol zámku v ľavom dolnom rohu.

    Image
    Image
  5. Zadajte svoje používateľské meno a heslo správcu a kliknite na Odomknúť.

    Image
    Image
  6. Kliknite na účet v ľavom paneli, pre ktorý ste zabudli prihlasovacie heslo, a potom kliknite na Reset Password v pravom paneli.

    Image
    Image
  7. Zadajte a overte nové heslo, v prípade potreby zadajte nápovedu a kliknite na Zmeniť heslo.

    Image
    Image
  8. Kliknite alebo klepnite na ikonu Apple menu a vyberte Odhlásiť sa zo správcu.

    Image
    Image
  9. Prihláste sa do svojho bežného používateľského účtu pomocou hesla, ktoré ste práve vytvorili.

Ako použiť Apple ID na zmenu zabudnutého hesla Mac

Ak ste zabudli prihlasovacie heslo pre svoj Mac, môžete ho obnoviť pomocou svojho Apple ID. Tento proces nie je zložitý, ale mali by ste sa najskôr uistiť, že ste skutočne zabudli svoje heslo. V heslách pre Mac sa rozlišujú veľké a malé písmená, takže sa uistite, že je vypnutý Caps Lock, a uistite sa, že všetky písmená sú veľké rovnako ako pri vytváraní hesla.

Ak zadáte nesprávne heslo dostatočne veľakrát, zobrazí sa ikona otáznika. Kliknite alebo klepnite na ikonu a zobrazí sa nápoveda, ktorá vám môže pomôcť zapamätať si heslo.

Ak si naozaj nepamätáte svoje heslo, tu je návod, ako ho resetovať pomocou Apple ID:

  1. Pokúste sa prihlásiť do svojho Macu tak, že niekoľkokrát zadáte nesprávne heslo.
  2. Asi po troch pokusoch sa zobrazí správa so šípkou vedľa nej. Kliknite alebo klepnite na ikonu vedľa resetujte ju pomocou svojho Apple ID.

    Image
    Image
  3. Zadajte podrobnosti svojho Apple ID.
  4. Kliknite na OK.

    Ak prejdete týmto procesom, stratíte prístup k svojej iCloud Keychain. Na prístup k starej kľúčenke si budete musieť zapamätať svoje pôvodné heslo. Okrem toho, ak budete pokračovať za týmto bodom, budete musieť obnoviť heslá pre každý účet na vašom Macu.

  5. Váš Mac sa automaticky reštartuje.
  6. Kliknite na Zabudli ste všetky heslá.

    Ak máte účet správcu, ku ktorému poznáte heslo, môžete si ho vybrať počas tohto kroku a vytvoriť si nové prihlasovacie heslo pre svoj používateľský účet. Ak tak neurobíte, budete musieť zvoliť nové heslá pre každý účet na vašom Macu.

  7. Kliknite na tlačidlo Nastaviť heslo vedľa svojho používateľského účtu.
  8. Zadajte nové heslo a nápovedu a kliknite na Nastaviť heslo.
  9. Kliknite na tlačidlo Nastaviť heslo vedľa akýchkoľvek ďalších účtov a zopakujte tento proces.
  10. Po vynulovaní všetkých hesiel kliknite na Ďalej.
  11. Kliknite na Reštartovať.

Čo ak ste zabudli svoje prihlasovacie heslo pre Mac a Apple ID?

Ak ste zabudli svoje prihlasovacie heslo pre Mac aj svoje Apple ID a nemáte na svojom Macu existujúce konto správcu, situáciu to komplikuje. Možno budete môcť vytvoriť nový účet správcu na svojom počítači Mac a použiť ho na zmenu hesla, ale tento proces je trochu komplikovaný. Ak sa vám podarí vytvoriť nový účet správcu, stačí použiť metódu správcu vyššie na obnovenie hesla používateľa.

Okrem toho sa budete musieť pokúsiť obnoviť svoje Apple ID. Ak nepoznáte svoje heslo Apple ID, Apple má proces, ktorý môžete použiť na obnovenie svojho Apple ID. Ak budete mať prístup k e-mailu priradenému k ID, budete to mať jednoduchšie. Ak nie, možno budete musieť kontaktovať zákaznícky servis spoločnosti Apple a požiadať o ďalšiu pomoc.

Odporúča: