Ako vás tajný termostat HomePodu mini môže udržať v pohode

Obsah:

Ako vás tajný termostat HomePodu mini môže udržať v pohode
Ako vás tajný termostat HomePodu mini môže udržať v pohode
Anonim

Kľúčové poznatky

  • Apple HomePod mini údajne obsahuje skrytý termostat.
  • Senzor tepla a vlhkosti v mini vám umožní ovládať prostredie vášho domova hlasom.
  • Nedávne reproduktory Amazon Echo majú teplotné senzory a Google Nest predáva senzory, ktoré možno pripojiť k termostatom.
Image
Image

Údajne tajný termostat v HomePod mini od Apple by vám mohol pomôcť ovládať prostredie vo vašej domácnosti hlasom.

Mini môže obsahovať termostat a snímač vlhkosti, ktoré Apple ešte neaktivoval. Ak áno, mini by sa mohlo stať jedným z rastúceho počtu inteligentných domácich termostatov, ktoré pomáhajú používateľom robiť všetko od kontroly teploty až po nastavenie úrovní vlhkosti v určitých časoch dňa.

„Ak je váš termostat umiestnený v inej miestnosti, než kde trávite väčšinu času, môžete na nastavenie teploty použiť inteligentný reproduktor,“uviedol v e-maile Steven Vona, redaktor technologického blogu Putorius. rozhovor. "Toto sa nazýva diaľkový senzor a termostaty vyššej kategórie sa často dodávajú s podobnými zariadeniami."

Get Smart

Používanie inteligentného termostatu vám nielen ušetrí peniaze, ale zníži aj váš vplyv na životné prostredie, povedala Stephany Smithová, členka tímu inštalácie kúrenia v spoločnosti My Plumber, v e-mailovom rozhovore.

Inteligentné termostaty môžu odosielať údaje zo senzorov, ako sú teploty a vlhkosť, do kompatibilného inteligentného termostatu. Toto pripojenie môže fungovať oboma spôsobmi a spúšťať akcie, ako je diaľkové zapnutie kúrenia alebo chladenia.

"Stlačením tlačidla budete môcť buď rýchlo nastaviť plány vopred, alebo jednoducho skontrolovať a upraviť teplotu vo svojom dome, aby ste mohli okamžite dosiahnuť teplo a útulnosť," povedal Smith.

Image
Image

Umiestnite mini reproduktor kdekoľvek chcete – dokonca aj v nevykurovanej miestnosti – aby ste mohli na diaľku kontrolovať okolitú teplotu, navrhol Smith. "Nie je potrebné uzavrieť prívod vody, keď existuje riziko prasknutia alebo zamrznutia potrubia," dodala.

"Jednoducho zvýšte teplotu na diaľku, aby ste predišli katastrofickým únikom a nákladným škodám v domácnosti."

So senzorom teploty a vlhkosti v HomePod mini bude môcť Apple HomeKit ovládať a integrovať sa do väčšej časti vašej domácnosti, povedal Michael Hoyt, ktorý na svojej webovej stránke Life on AI preskúmal mnoho inteligentných termostatov. e-mailový rozhovor.

„Mnohé inteligentné termostaty kompatibilné s HomeKit stále potrebujú teplotný senzor, takže HomePod mini ušetrí majiteľov domov pred nákupom samostatného teplotného senzora,“dodal Hoyt.„Budete môcť zadávať hlasové príkazy Siri HomePod mini a nastavovať scény HomeKit, ktoré súvisia s teplotou a vlhkosťou.“

Vyberte si svoj inteligentný termostat

Ak bude termostat mini v budúcej softvérovej aktualizácii aktivovaný, vstúpi na preplnený trh inteligentných reproduktorov, ktoré dokážu ovládať aj váš domov. Najnovšie reproduktory Amazon Echo majú teplotné senzory a Google predáva senzory pre svoj rad Nest, ktoré možno pripojiť k termostatom.

Najvýraznejšou výhodou Nest Mini je jeho schopnosť objaviť vaše zvyky, preferencie teploty a prispôsobiť sa počas dňa, povedal Smith. „Hoci sa počiatočná investícia zdá byť vysoká (300 – 350 USD), v budúcnosti vám ušetrí 12 až 15 % na účtoch za kúrenie,“dodala.

Image
Image

"Keď zvýšite alebo znížite nastavenie teploty, upozorní na to váš smartfón a podľa toho upraví teplotu."

Amazon’s Echo je kompatibilné so zariadeniami HVAC, ktoré sa nachádzajú vo väčšine domácností, povedal Smith. Potrebujete iba jednoduchú elektroinštaláciu pre systémy tepelných čerpadiel. „Väčšina inteligentných termostatov vyzerá ako futuristické digitálne vecičky, ale tento má tradičnejšiu estetiku,“dodal Smith.

V súčasnosti je inteligentný reproduktor 4. generácie Echo „ten najlepší so vstavaným snímačom teploty a zároveň poskytuje širšiu kompatibilitu s rôznymi značkami termostatov,“povedal Hoyt.

Svoje podlahové kúrenie, HVAC a ohrievač vody môžete ovládať aj pomocou Amazon’s Echo a jeho hlasového asistenta Alexa, povedal Smith.

„Tento termostat na báze AI prichádza ako super užitočný kruhový reproduktor v látkovom dizajne s jasným dizajnom, ktorý vám umožňuje prispôsobiť si preferencie vykurovania na základe vašej každodennej rutiny,“dodala. „Stačí sa opýtať Alexa, aká je teraz teplota, a získajte aktuálne informácie."

Odporúča: