Ako nájsť číslo modelu notebooku Dell

Obsah:

Ako nájsť číslo modelu notebooku Dell
Ako nájsť číslo modelu notebooku Dell
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Najjednoduchšie: Nájdite číslo modelu notebooku Dell na identifikačnom štítku na notebooku.
  • Ďalší Najjednoduchšie: Kliknite pravým tlačidlom myši na Štart > Systém > Obrazovka nastavení (informácie)> Špecifikácie zariadenia.
  • Alternatívy: Použite Aplikáciu Dell SupportAssist, okno s informáciami o systéme Windows alebo prejdite do nastavení systému BIOS.

V tomto článku sa dozviete, ako nájsť číslo modelu notebooku Dell pomocou identifikačného štítku, špecifikácií zariadenia a asistenta podpory Dell.

Nájdite číslo modelu na identifikačnom štítku

Štítky produktov nalepené na tele prenosného počítača alebo na kartónovom obale môžu obsahovať číslo modelu prenosného počítača Dell. Umiestnenie štítku produktu sa môže líšiť. Podľa podpory spoločnosti Dell sa pozrite na tieto miesta:

  • Spodný kryt, základňa alebo zadná strana produktu
  • Priestor na batériu
  • Obrazovka, obloženie klávesnice alebo opierka dlaní

Reg. model s alfanumerickým číslom označuje konkrétny model. Štítok zobrazuje ďalšie alfanumerické informácie, ako je servisný štítok, krajina pôvodu, číslo IEC (Bezpečnosť vybavenia informačných technológií), číslo dielu Dell (DP/N) atď.

Servisný štítok je dôležité číslo. Možnosti podpory spoločnosti Dell nájdete pomocou servisného štítku, kódu expresnej služby alebo sériového čísla.

Image
Image

Prejsť do nastavení Windows

Na obrazovke systému Windows je uvedená konfigurácia zariadenia. Existuje niekoľko spôsobov, ako sa dostať na obrazovku Nastavenia. Táto metóda vás prenesie priamo na obrazovku About, kde spoločnosť Dell uvádza číslo modelu.

  1. Kliknite pravým tlačidlom myši na tlačidlo Štart a z ponuky vyberte System.
  2. Nastavenie systému Windows sa otvorí na obrazovke About.
  3. Číslo značky a modelu sú uvedené v časti Špecifikácie zariadenia.

    Image
    Image

Použite aplikáciu Dell SupportAssist pre Windows

SupportAssist je aplikácia na údržbu Dell, ktorá je predinštalovaná na všetkých počítačoch Dell. Ak chýba, stiahnite si ho a nainštalujte z webovej stránky technickej podpory Dell. Aplikácia zobrazuje číslo modelu na domovskej obrazovke.

  1. Otvorte Windows Search z ponuky Štart. Typ SupportAssist.
  2. Vo výsledkoch vyhľadávania vyberte SupportAssist.
  3. Spustí sa domovská obrazovka aplikácie SupportAssist a zobrazí sa číslo modelu prenosného počítača, servisný štítok a ďalšie podrobnosti.

    Image
    Image

Použite okno s informáciami o systéme Windows

Informácie o systéme Windows sú administratívny nástroj s komplexným súhrnom špecifikácií počítača vrátane čísla modelu vášho notebooku Dell. Existuje niekoľko spôsobov, ako ho otvoriť.

  • Prejdite na Štart a potom do vyhľadávacieho poľa napíšte „ informácie o systéme“. Vyberte výsledok.
  • Pomocou skratky Windows + R otvorte pole Spustiť. Do poľa Otvoriť zadajte „msinfo32 “. Stlačte Enter.
  • Prejsť na Štart > Nástroje na správu systému Windows > Systémové informácie.

Na obrazovke Summary sa otvorí okno Systémové informácie. V stĺpci Položky prejdite nadol na Model systému. Uvedená hodnota je číslo modelu notebooku Dell.

Image
Image

Použite nastavenia BIOSu notebooku

Na nájdenie čísla modelu prenosného počítača nemusíte zadávať Windows. Po spustení počítača zadajte BIOS, aby ste našli informácie o hardvéri a čísle modelu prenosného počítača Dell.

  1. Zapnite počítač.
  2. Akonáhle sa na obrazovke objaví logo Dell, stlačte kláves F2 raz za sekundu, aby ste sa dostali do systému BIOS. Ak kláves F2 nefunguje, použite alternatívne kombinácie klávesov systému BIOS.
  3. Na hlavnej obrazovke systému BIOS vyhľadajte číslo modelu prenosného počítača. Spoločnosť Dell uvádza ďalšie podrobnosti, ako je číslo servisného štítku, pod Informácie o systéme.

    Image
    Image

Keď potrebujete sériové číslo

Už nestačí poznať značku svojho notebooku. Pri toľkých prenosných počítačoch predávaných pod rôznymi rodinnými názvami a produktovými radmi je nevyhnutné poznať presné číslo modelu. Číslo modelu je jedinečný súbor čísel, ktoré vám môžu pomôcť získať správnu podporu, skontrolovať záruku, kúpiť kompatibilné diely alebo dokonca nájsť správnu príručku.

Odporúča: