Ako používať iPad alebo iPad Mini ako telefón

Obsah:

Ako používať iPad alebo iPad Mini ako telefón
Ako používať iPad alebo iPad Mini ako telefón
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Bežným spôsobom telefonovania na iPade je Facetime, ale môžete použiť aj mobilné číslo svojho iPhone alebo aplikáciu Správy.
  • Hovory iPhone na iPade synchronizujú tieto dve zariadenia a smerujú hovory cez váš iPhone aj bez Apple ID.
  • So službou Google Voice môžete používať aj aplikácie tretích strán, ako je Skype alebo Talkatone.

Tento článok vysvetľuje, ako používať Facetime, aplikáciu Správy a aplikácie tretích strán na uskutočňovanie hovorov.

Ako uskutočňovať hovory na vašom iPade pomocou FaceTime

Najjednoduchším spôsobom telefonovania pomocou iPadu je použitie softvéru na videokonferencie s názvom FaceTime. Dodáva sa s iPadom a používa vaše Apple ID na telefonovanie komukoľvek, kto má tiež Apple ID, teda každému, kto vlastní iPhone, iPad, iPod Touch alebo počítač Mac.

Tieto hovory sú bezplatné, takže aj keď používate svoj iPhone, nespotrebujete svoje minúty. Môžete dokonca prijímať hovory na FaceTime tak, že ľudia budú kontaktovať e-mailovú adresu spojenú s vaším Apple ID. Tieto pokyny platia pre zariadenia so systémom iOS 10 a novším.

Tu je návod, ako používať FaceTime.

  1. Otvorte aplikáciu FaceTime.

    Ak FaceTime ešte nemáte na svojom iPade, môžete si ho zadarmo stiahnuť z App Store.

    Image
    Image
  2. Klepnutím na znamienko plus (+) vyberte niekoho, komu chcete zavolať zo svojich kontaktov. Do hovoru môžete zahrnúť viacero kontaktov.

    Môžete tiež začať písať meno kontaktu na klávesnici a FaceTime ho dokončí automaticky.

    Image
    Image
  3. Keď ste vybrali každého, koho chcete kontaktovať, stlačte jedno z tlačidiel call a vytvorte Audio (iba hlas) alebo Video hovor.

    Image
    Image
  4. FaceTime uskutoční hovor.

Ako uskutočňovať FaceTime hovory pomocou Správ

FaceTime hovory svojim kontaktom môžete uskutočniť aj prostredníctvom aplikácie Správy.

Rovnako ako v aplikácii FaceTime môžete volať iba ľuďom, ktorých Apple ID sa spája s ich telefónnymi číslami.

  1. Otvorte aplikáciu Messages.

    Image
    Image
  2. Ak máte otvorenú konverzáciu s osobou, ktorú chcete kontaktovať, klepnite na dané vlákno. V opačnom prípade musíte začať nový.

    Image
    Image
  3. Klepnite na obrázok kontaktu v hornej časti obrazovky.

    Image
    Image
  4. Klepnutím na FaceTime začnite videohovor alebo na audio začnite iba zvukový hovor.

    Image
    Image
  5. Po skončení hovoru klepnite na tlačidlo end (video) alebo červené tlačidlo (iba zvuk).

Uskutočňujte hovory na svojom iPade pomocou mobilného čísla vášho iPhone

Ako alternatívu k FaceTime môžete na svojom iPade uskutočňovať „hovory z iPhone“. Táto funkcia synchronizuje váš iPad a iPhone, aby vám umožnila uskutočňovať a prijímať hovory na vašom tablete, ako keby to bol naozaj váš telefón.

Tieto hovory sú v skutočnosti smerované cez váš iPhone, takže môžete volať komukoľvek, aj keď nemá Apple ID. Funkciu zapnete takto:

Skôr ako budete postupovať podľa pokynov nižšie, uistite sa, že sú iPhone a iPad pripojené k rovnakej sieti Wi-Fi a že ste sa do oboch prihlásili pomocou rovnakého Apple ID.

  1. Otvorte Nastavenia na svojom telefóne.
  2. Nájdite nastavenia Phone.

    Image
    Image
  3. Klepnite na nadpis Hovory na iných zariadeniach a prepnite prepínač do polohy zapnuté/zelené v hornej časti ďalšej obrazovky.
  4. Keď sa zobrazí zoznam zariadení, povoľte tie, na ktoré chcete presmerovať hovory. Medzi kompatibilné zariadenia patria ďalšie iPady, iPhony a Macy.

    Image
    Image
  5. Ak je toto nastavenie aktívne, môžete uskutočňovať a prijímať hovory na akomkoľvek zariadení, na ktorom ste prihlásený/-á pomocou svojho Apple ID.

Ďalšie spôsoby použitia iPadu ako telefónu

Ak chcete na svojom iPade nejaké iné možnosti ako tie štandardné, môžete sa tiež pozrieť na aplikácie na internetové volanie tretích strán.

Skype

Skype je najobľúbenejší spôsob uskutočňovania internetových hovorov a na rozdiel od FaceTime nie je obmedzený na ľudí, ktorí používajú zariadenia so systémom iOS. Skype na iPade je pomerne jednoduchý proces, musíte si však stiahnuť aplikáciu Skype.

Na rozdiel od FaceTime môžu byť hovory cez Skype spojené s poplatkami, ale hovory Skype-to-Skype sú bezplatné, takže platíte len za volanie ľuďom, ktorí nepoužívajú Skype.

Talkatone with Google Voice

FaceTime a Skype sú skvelé, obe ponúkajú výhodu uskutočňovania videohovorov, ale čo tak uskutočniť bezplatný hovor komukoľvek v USA bez ohľadu na to, či používa alebo nepoužíva konkrétnu službu? FaceTime funguje iba s ostatnými používateľmi FaceTime a zatiaľ čo Skype môže zavolať komukoľvek, je zadarmo len pre ostatných používateľov Skype.

  • Talkatone v spojení so službou Google Voice umožňuje uskutočňovať bezplatné hlasové hovory komukoľvek v USA, hoci nastavenie je trochu mätúce.
  • Google Voice vám poskytuje jedno telefónne číslo pre všetky vaše zariadenia. Hlasové hovory, ktoré uskutočňujete, však využívajú vašu hlasovú linku, a to na iPade nemôžete.

Talkatone je bezplatná aplikácia na volanie, ktorá rozširuje službu Google Voice tým, že umožňuje hovory cez dátovú linku, čo znamená, že ju môžete používať so svojím iPadom. Potrebujete aplikáciu Talkatone aj aplikáciu Google Voice.

Prejdite do svojho účtu Google Voice a pridajte svoje číslo Talkatone ako telefónne číslo na presmerovanie. Keď to urobíte, odchádzajúce hovory sa zobrazia z vášho telefónneho čísla Talkatone. Služba Google Voice vám však neumožňuje preposielať textové správy na prepojené čísla z dôvodu možných problémov so spamom.

Odporúča: