Ako vypnúť funkciu „Find My“na Macu

Obsah:

Ako vypnúť funkciu „Find My“na Macu
Ako vypnúť funkciu „Find My“na Macu
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Menu Apple > Predvoľby systému > Apple ID > Môj Mac a kliknite na Options.
  • V okne možností kliknite na Vypnúť tam, kde je napísané Nájsť môj Mac: Zapnuté.

V tomto článku je vysvetlené, ako vypnúť funkciu Nájsť na Macu, vďaka čomu nebudete môcť Mac sledovať.

Ako vypnúť funkciu „Find My“na Macu

Find My je funkcia, ktorá vám umožňuje nájsť vaše produkty Apple, ako je váš iPhone alebo Mac, ak sa stratia alebo vám ich ukradnú. Je prepojený s vaším Apple ID, čo vám umožňuje sledovať akékoľvek z vašich pripojených zariadení z ktoréhokoľvek z vašich iných zariadení alebo cez webovú stránku iCloud prakticky na akomkoľvek zariadení.

Ak sa obávate, že vás bude na Macu sledovať funkcia Nájsť, môžete ju vypnúť v Predvoľbách systému. Túto funkciu je možné kedykoľvek zapnúť a vypnúť, pokiaľ máte prístup k svojmu Macu a jej vypnutím sa neodstránia žiadne vaše dáta.

Tu je návod, ako vypnúť funkciu Nájsť na Macu:

  1. Kliknite na ikonu Apple v ľavom hornom rohu lišty ponuky.

    Image
    Image
  2. Kliknite na Predvoľby systému.

    Image
    Image
  3. Kliknite na Apple ID.

    Image
    Image
  4. Z ľavého bočného panela vyberte iCloud.

    Image
    Image
  5. Zrušiť výber Nájsť môj Mac.
  6. Zadajte svoje heslo Apple ID a kliknite na Pokračovať.

    Image
    Image

    Toto je vaše heslo Apple ID, nie vaše miestne heslo pre Mac.

  7. Teraz zadajte svoje miestne používateľské heslo Mac a kliknite na OK.

    Image
    Image
  8. Kliknite na Hotovo.

    Image
    Image
  9. Find My je teraz na vašom Macu vypnuté.

    Ak chcete túto funkciu znova zapnúť, prejdite na Predvoľby systému > Apple ID, kliknite na začiarkavacie políčko vedľa Nájdite môj Mac, kliknite na Options a uistite sa, že je napísané Find My Mac: On.

Ako vypnete funkciu Nájsť môj Mac z iného zariadenia?

Funkciu Nájsť môj Mac nemôžete vypnúť z iného zariadenia. Čo však môžete urobiť, je vymazať Mac z tohto iného zariadenia.

Týmto krokom sa síce technicky vypne funkcia Nájsť môj Mac, ale toto je radikálny spôsob, ako to dosiahnuť. Týmto sa vymaže celý Mac a zostane v stave, v akom ste ho prvýkrát rozbalili. Ak máte prístup k počítaču Mac, použite namiesto toho metódu z predchádzajúcej časti. Ak budete pokračovať v nasledujúcom postupe, uvedomte si, že všetky údaje na Macu budú vymazané.

  1. Prejdite na prihlasovaciu obrazovku iCloud.
  2. Kliknite na Nájsť iPhone.

    Image
    Image
  3. Zadajte svoj e-mail a heslo Apple ID a kliknite na Prihlásiť sa.

    Image
    Image
  4. Kliknite na Všetky zariadenia a vyberte Mac, ktorý chcete vymazať.

    Image
    Image
  5. Kliknite na Vymazať Mac.

    Image
    Image
  6. Kliknite Vymazať.

    Image
    Image

    Po vymazaní môžete svoj Mac z účtu úplne odstrániť, ale vymazanie Macu zabráni jeho sledovaniu.

Prečo musím vypnúť funkciu Nájsť môj Mac na opravu?

Pred odoslaním Macu na opravu musíte vypnúť funkciu Nájsť môj Mac. Apple presne nezverejňuje, prečo táto požiadavka existuje, ale najpravdepodobnejším dôvodom je, že vám možno bude musieť ponúknuť náhradnú jednotku namiesto opravy vašej, slúži na preukázanie, že ste vlastníkom zariadenia, a pravdepodobne nechcú aby ľudia mohli z bezpečnostných dôvodov sledovať polohu svojich opravárenských zariadení.

Keď pošlete produkt Apple na opravu alebo záručné práce, nie vždy sa odošle do opravovne Apple. V prípade, že sú opravy príliš nákladné alebo komplikované, môžu vám namiesto opravy vašej jednotky ponúknuť náhradnú jednotku. Vaše zariadenie môže byť opravené neskôr alebo jednoducho zlikvidované, ale v oboch prípadoch nebude dôvod na to, aby bolo vaše Apple ID stále priradené k zariadeniu, alebo aby bola funkcia Nájsť moje stále zapnutá.

Požadovaním vypnutia funkcie Find My spoločnosť Apple tiež efektívne overí, že ste vlastníkom zariadenia. Keďže túto funkciu nemožno zakázať, pokiaľ nepoznáte heslo Apple ID aj miestne heslo priradené k zariadeniu, skutočnosť, že túto funkciu môžete deaktivovať, dokazuje, že ju vlastníte.

FAQ

    Ako vypnem funkciu Nájsť môj iPhone na Macu?

    Ak predávate svoj iPhone a potrebujete vypnúť funkciu Find My, no nemôžete túto funkciu na svojom iPhone vypnúť, budete musieť prejsť do iCloud a vymazať zariadenie na diaľku. Prihláste sa do iCloud z prehliadača na Macu, vyberte Nájsť môj iPhone, vyberte Všetky zariadenia a potom vyberte svoj iPhone. Kliknite na Vymazať toto zariadenie Upozorňujeme, že táto akcia vymaže všetky údaje vášho iPhone

    Ako vypnem funkciu Nájsť môj Mac bez hesla?

    Ak potrebujete vypnúť funkciu Nájsť na svojom Macu, ale nemôžete si spomenúť na svoje heslo Apple ID, skúste heslo Apple ID resetovať. Prejdite na stránku iforgot.apple.com, zadajte svoje používateľské meno a potom vyberte spôsob overenia identity (bezpečnostné otázky alebo e-mail na obnovenie). Po overení identity zadajte svoje nové heslo Apple ID a kliknite na Resetovať heslo Po nastavení nového hesla vypnite funkciu Nájsť na svojom Macu naSystem Preferences > Apple ID > Find My > Options, vypnite funkciu Nájsť.

Odporúča: