Ako vypnúť funkciu Power Nap v systéme macOS

Obsah:

Ako vypnúť funkciu Power Nap v systéme macOS
Ako vypnúť funkciu Power Nap v systéme macOS
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Zapnúť Power Nap: Prejdite na Nastavenia > Šetrič energie > vybrať Povoliť Power Nappod Batéria alebo Napájací adaptér.
  • Vypnutie napájania: Prejdite na Nastavenia > Šetrič energie > zrušte výber Povoliť Power Nappod Batéria alebo Napájací adaptér.
  • Power Nap sa v starších verziách systému macOS nazýval App Nap.

Tento článok vysvetľuje, ako vypnúť funkciu Power Nap (predtým App Nap) v systéme macOS 10.13 a novšom.

Ako zakázať alebo povoliť Power Nap

Power Nap je funkcia na úsporu batérie dostupná pre vybrané aplikácie v systéme macOS.

Ak chcete zapnúť Power Nap (App Nap), prejdite na Settings > Energy Saver a vyberte Povoliť napájanie Nap na príslušnej karte (Battery alebo Napájací adaptér).

Ak chcete vypnúť funkciu Power Nap, prejdite na Settings > Šetrič energie a zrušte výber Povoliť Power Napna príslušnej karte (Battery alebo Napájací adaptér).

Image
Image

Zrátané podčiarknutie

Power Nap šetrí energiu a výdrž batérie pri zapnutí pozastavením akejkoľvek aplikácie, ktorá aktívne nevykonáva nejakú úlohu, ako je inštalácia aktualizácie, prehrávanie médií a sťahovanie. Môže to byť užitočná funkcia, keď sa váš počítač napája z batérie a nemôže sa dostať do zásuvky.

Prečo by ste mali chcieť vypnúť aplikáciu Nap

Možno nebudete chcieť ponechať funkciu Power Nap zapnutú, pretože by to mohlo zabrániť spúšťaniu menej kritických úloh na pozadí, ako je napríklad monitorovanie systému. Môže tiež prekážať multitaskingu, ak ste náchylní na prepínanie medzi aplikáciami. Používanie funkcie Power Nap závisí od zvykov a preferencií vášho počítača.

Odporúča: