Široké spektrum v systéme iOS 15: Čo to je a ako ho používať

Obsah:

Široké spektrum v systéme iOS 15: Čo to je a ako ho používať
Široké spektrum v systéme iOS 15: Čo to je a ako ho používať
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Začnite hovor FaceTime, potom potiahnutím otvorte ovládacie centrum a prepnite režim mikrofónu na Wide Spectrum.
  • Wide Spectrum zachytáva všetky zvuky okolo vás, čo je užitočné pri konferenčných hovoroch.
  • Pomáha to ostatným v miestnosti počuť všetko okolo vás.

V tomto článku sa dozviete, ako používať režim širokospektrálneho mikrofónu v systéme iOS 15, ako aj súvisiace obmedzenia a dôvody, prečo by ste ho mohli chcieť použiť.

Ako získate široké spektrum pre FaceTime?

Wide Spectrum je k dispozícii v systéme iOS 15. Zlepšuje všetok hluk na pozadí okolo vás, aby vaši priatelia, rodina alebo kolegovia počuli veci v lepšej kvalite. Tu je návod, ako to povoliť.

Nastavenie sa zobrazí iba vtedy, keď práve máte hlasový hovor alebo videohovor. V Ovládacom centre sa v žiadnej inej situácii nezobrazí.

  1. Otvorte FaceTime na svojom iPhone.
  2. Začnite s niekým videohovor.
  3. Potiahnutím nadol z pravého horného rohu obrazovky otvorte Control Center.
  4. Klepnite na Režim mikrofónu.
  5. Klepnite na Wide Spectrum.

    Image
    Image
  6. Potiahnutím prstom preč zrušíte ovládacie centrum a vrátite sa k hovoru.
  7. Pri hovore je teraz aktívne široké spektrum.

Čo je Wide Spectrum iOS 15?

Širokospektrálny režim prináša a vylepšuje zvuky na pozadí okolo vás. Ak FaceTime používate so skupinou spolupracovníkov alebo rodinných príslušníkov, tento režim je vhodné použiť.

Podobne ako v režime izolácie hlasu to robí strojovým učením, takže váš iPhone vie, kam má zvuky zamerať.

Vďaka tomu môžu ostatní účastníci hovoru vnímať viac z toho, čo sa deje okolo vás. Je to opak potlačenia hluku alebo izolácie hlasu, čím sa vylepšujú zvuky okolo vás.

Prečo by ste použili širokospektrálny režim?

Širokospektrálny režim je užitočný v rôznych situáciách, keď potrebujete pozdvihnúť zvuky okolo vás. Tu je pohľad na niektoré z najlepších príkladov, kde môže pomôcť.

  • Pri účasti na skupinovom hovore. Zhromaždili ste rodinu okolo svojho FaceTime hovoru, aby každý mohol pozdraviť príbuzného, ktorý žije mimo? Zapnite širokospektrálny režim a všetci budú počuť, vďaka čomu budete mať pocit, akoby ste tam boli vy.
  • Pri vedení lekcie. Ak sa snažíte vystupovať alebo učiť triedu, napríklad hudobné vystúpenie na FaceTime, Wide Spectrum vylepšuje zvuk, takže každý detail je zachytené vhodnejšie, ako keby ste použili hlasovú izoláciu alebo štandardný režim.
  • Keď chcete lepšie zachytiť okamih. Osoba, s ktorou hovoríte, získa plnohodnotnejší zážitok z vášho prostredia s väčším hlukom a zvukom v pozadí. Ideálne pre medzimestské hovory, pri ktorých si ľudia myslia, že prichádzajú.

Zrátané podčiarknutie

Je možné, aby Wide Spectrum fungovalo s inými aplikáciami, pretože spoločnosť Apple neobmedzila režim iba na aplikácie vyrobené spoločnosťou Apple. Niektoré príklady ďalších aplikácií, ktoré používajú Wide Spectrum, zahŕňajú Webex, Zoom a WhatsApp.

Funguje Wide Spectrum so staršími telefónmi iPhone?

Wide Spectrum vyžaduje čip A12 Bionic alebo novší, takže nebude fungovať na zariadeniach iPhone X alebo starších.

FAQ

    Ako si aktivujem izoláciu hlasu v systéme iOS 15?

    Potiahnite prstom nahor do ovládacieho centra počas hovoru FaceTime a prepnite režim mikrofónu na Hlasová izolácia. Funkcia izolácie hlasu v službe Google Meet využíva strojové učenie na blokovanie okolitého zvuku. Je k dispozícii iba na novších telefónoch iPhone.

    Ako môžem zdieľať svoju obrazovku na FaceTime?

    Používajte Apple SharePlay na zdieľanie obrazovky vášho zariadenia počas hovoru. SharePlay môžete použiť aj na streamovanie hudby a videa z kompatibilnej aplikácie.

    Prečo mi nefunguje mikrofón na FaceTime?

    Ak na FaceTime nepočuť žiadny zvuk, skontrolujte si hlasitosť a uistite sa, že ste nevypli mikrofón. Zatvorte všetky aplikácie, ktoré môžu používať aj váš mikrofón. Ak problémy pretrvávajú, skontrolujte svoje Wi-Fi alebo mobilné dátové pripojenie, potom aktualizujte a reštartujte svoje zariadenie.

Odporúča: