Ak vymeníte obrazovku iPhone 13, prídete o FaceID

Ak vymeníte obrazovku iPhone 13, prídete o FaceID
Ak vymeníte obrazovku iPhone 13, prídete o FaceID
Anonim

V dôsledku svojej konštrukcie môže iPhone 13 stratiť funkciu FaceID, ak obrazovku nevymení spoločnosť Apple alebo pridružená opravovňa.

iFixit zistil, že pokusy o výmenu obrazovky iPhonu 13 – bežná oprava smartfónu – môžu úplne deaktivovať FaceID. Takže pokiaľ váš iPhone 13 nedostanete do predajne Apple, do opravovne v sieti nezávislých poskytovateľov opráv spoločnosti Apple alebo do obchodu s pokročilejšími nástrojmi, riskujete túto funkciu.

Image
Image

Na vine je malý čip mikrokontroléra spárovaný s obrazovkou telefónu, ktorý musí byť synchronizovaný, aby správne fungoval.

Apple ešte musí poskytnúť nezávislým opravovniam spôsob, ako vymeniť alebo spárovať nové obrazovky a mikrokontroléry, takže tento proces je pre menšie podniky prakticky neudržateľný.

Niektoré obchody dokážu presunúť čip zo starej obrazovky na výmenu, ale je to oveľa náročnejší proces, ktorý si vyžaduje mikrospájkovanie.

Image
Image

Podľa iFixit podpora spoločnosti Apple uviedla, že problém bude vyriešený v budúcej aktualizácii systému iOS. iFixit teoretizuje, že Apple by mohol aktualizovať softvér, aby vydal varovanie, že FaceID nie je možné overiť, namiesto toho, aby ho úplne zablokoval. Toto sú však len špekulácie a spoliehajú sa na to, že sa Apple rozhodne urobiť takúto zmenu.

V súčasnosti je jediným výrazným rozdielom medzi iOS 15 a iOS 15.1 pridanie chybového hlásenia, že FaceID nie je možné aktivovať.

Odporúča: