Ako si naplánovať Google Meet

Obsah:

Ako si naplánovať Google Meet
Ako si naplánovať Google Meet
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Naplánovať stretnutie: Vyberte Nové stretnutie > Plán v Kalendári Google > nastaviť dátum a čas.
  • Okamžité stretnutie: Nové stretnutie > Začať okamžité stretnutie.
  • Získať odkaz na začatie stretnutia kedykoľvek: Nové stretnutie > Vytvoriť stretnutie na neskôr.

V tomto článku sa dozviete, ako nastaviť stretnutie pomocou Google Meet. Pomocou Kalendára Google môžete naplánovať schôdzku, začať schôdzku okamžite a získať odkaz na stretnutie neskôr.

Naplánujte si stretnutie Google Meet v Kalendári Google

Väčšina stretnutí je naplánovaná vopred, aby mal každý možnosť pripraviť sa a označiť, že je na daný dátum a čas zaneprázdnený. So službou Google Meet si môžete jednoducho naplánovať stretnutie v Kalendári Google.

  1. Prejdite na stránku Google Meet a prihláste sa pomocou svojho účtu Google. Vyberte New Meeting, potom vyberte Plán v Kalendári Google.

    Image
    Image
  2. Kalendár Google sa otvorí s vaším účtom na novej karte. Pridajte všetky informácie o stretnutí na obrazovke s podrobnosťami o udalosti. Zadajte názov, vyberte dátum a vyberte čas začiatku a konca stretnutia.

    Image
    Image
  3. Pridajte svojich účastníkov stretnutia pomocou ich e-mailových adries v časti Hostia vpravo. Ak chcete svojim účastníkom nejaké povoliť, začiarknite políčka Povolenia hosťa.

    Image
    Image
  4. Voliteľne si môžete nastaviť upozornenia, zahrnúť popis a vybrať farbu na kódovanie stretnutia v Kalendári Google.

    Image
    Image
  5. Po dokončení vyberte Uložiť.

    Image
    Image
  6. Zobrazí sa vám otázka, či chcete svojim hosťom poslať e-mailové pozvánky. Ak chcete vykonať zmeny, vyberte Späť na úpravy, Neodosielať, ak s nimi plánujete pozvánku zdieľať vy, alebo Poslaťna odoslanie e-mailových pozvánok.

    Image
    Image
  7. Keď vaši účastníci dostanú pozvánku, môžu ju prijať alebo odmietnuť rovnako ako akúkoľvek inú udalosť, na ktorú ich pozvete pomocou Kalendára Google. Vyberú Pripojiť sa cez Google Meet v udalosti vo svojom Kalendári Google alebo odkaz na Google Meet v e-mailovej pozvánke na pripojenie k schôdzke.

    Image
    Image

Začnite okamžité stretnutie so službou Google Meet

S Google Meet môžete začať schôdzku aj za behu. Je to vhodné pre rýchle konverzácie alebo ak je čas dôležitý.

  1. Navštívte stránku Google Meet a prihláste sa pomocou svojho účtu Google. Vyberte Nové stretnutie a potom vyberte Začať okamžité stretnutie.

    Image
    Image
  2. Potom uvidíte, ako sa obnoví stránka Google Meet, vďaka čomu sa dostanete do popredia vášho stretnutia. Na ľavej table je odkaz na schôdzu, ktorý môžete skopírovať a potom prilepiť tam, kde ho potrebujete pre svojich účastníkov. Je to užitočné na vloženie odkazu do Slacku, e-mailu alebo inej komunikačnej aplikácie.

    Image
    Image
  3. Prípadne vyberte Pridať ďalších na odoslanie okamžitého e-mailu. Zobrazí sa okno Pridať ľudí, kde si môžete vybrať kontakty alebo zadať mená alebo e-maily svojich hostí. Po pridaní účastníkov vyberte Send email.

    Image
    Image
  4. Ak použijete vyššie uvedenú funkciu Pridať ďalších, vaši hostia dostanú e-mailovú pozvánku s textom „Teraz sa deje“v predmete a tele správy. Na účasť si vyberú Pripojiť sa k schôdzi alebo odkaz v e-maile.

    Image
    Image

Vytvoriť stretnutie na neskôr pomocou Google Meet

Poslednou možnosťou, ako usporiadať schôdzku cez Google Meet, je získať odkaz na neskoršie stretnutie. Toto je ideálne, ak chcete mať schôdzku trochu okamžitú, ale čakáte, kým budú vaši hostia k dispozícii.

  1. Navštívte stránku Google Meet a prihláste sa pomocou svojho účtu Google. Vyberte Nové stretnutie a vyberte Vytvoriť stretnutie na neskôr.

    Image
    Image
  2. V malom okne sa zobrazí odkaz na vaše stretnutie. Kliknutím skopírujte odkaz a uložte ho vložením do poznámky, e-mailu alebo četovej správy. To vám umožní zdieľať odkaz s kýmkoľvek a kedykoľvek chcete.

    Image
    Image
  3. Keď sa budete chcieť stretnúť, vložte svoj uložený odkaz do panela s adresou prehliadača a začnite stretnutie.

Ak sa stále pýtate, či je Zoom lepší spôsob, ako chodiť na stretnutia, pozrite si naše užitočné porovnanie Google Meet a Zoom.

Google Meet Time Limits

Bezplatní používatelia služby Google Meet môžu hostiť individuálne hovory, ktoré trvajú až 24 hodín, a skupinové hovory až 60 minút. Individuálni odberatelia služby Google Workspace môžu organizovať skupinové hovory až 24 hodín.

FAQ

    Môžem naplánovať Google Meet pre niekoho iného?

    Áno. Dohodnite si stretnutie so sebou ako s hostiteľom. Potom prejdite na svoj

    Kalendár Google, nájdite stretnutie a zmeňte hostiteľa.

    Ako naplánujem opakované stretnutie v službe Google Meet?

    Keď nastavujete čas stretnutia, vyberte šípku nadol vedľa Neopakuje sa. Vyberte, ako často sa má stretnutie opakovať.

    Ako naplánujem Google Meet na triedu?

    Pomocou Učebne Google môžete plánovať triedne schôdze, zdieľať učebné materiály a komunikovať so študentmi na jednej platforme.

    Ako naplánujem Google Meet v Outlooku?

    Prejdite na Home > Doplnky prehliadača, vyhľadajte Google Meet a nainštalujte doplnok Google Meet pre Microsoft Outlook. Potom prejdite na kartu Kalendár > Nové stretnutie > tri bodky > Google Meet > Pridať stretnutie

Odporúča: