Na diagnostiku problémov so spustením programu Microsoft Word použite núdzový režim

Obsah:

Na diagnostiku problémov so spustením programu Microsoft Word použite núdzový režim
Na diagnostiku problémov so spustením programu Microsoft Word použite núdzový režim
Anonim

Ak sa pri spustení programu Microsoft Word vyskytnú problémy, núdzový režim pomôže zúžiť zdroj problému. Pretože Word načíta dátový kľúč databázy Registry, šablónu Normal.dot a ďalšie doplnky alebo šablóny do spúšťacieho priečinka balíka Office skôr, ako si uvedomíte, že niečo nie je v poriadku, zdroj problému nie je okamžite zrejmý alebo ľahko dostupný. Núdzový režim poskytuje iný spôsob spustenia programu Word, ktorý tieto prvky nenačítava.

Pokyny v tomto článku platia pre Word pre Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 a Word 2013 v systéme Windows 10, Windows 8 a Windows 7.

Ako spustiť Microsoft Windows v núdzovom režime

Ak chcete zistiť, či problém spočíva v niektorom z vyššie uvedených komponentov, spustite Word v núdzovom režime podľa týchto krokov:

  1. Prejdite do ponuky Windows Štart a vyberte Spustiť. Alebo stlačte klávesovú skratku kláves Windows+R.
  2. Napíšte winword /safe, potom vyberte OK. Alebo stlačte a podržte kláves Ctrl a dvakrát kliknite na skratku Word.

    Image
    Image
  3. Keď sa otvorí Word, v hornej časti okna sa zobrazí Núdzový režim.

    Image
    Image

Nájdite problém

Ak sa Word spustí správne, problém spočíva v dátovom kľúči databázy Registry alebo niečom inom v spúšťacom priečinku balíka Office. Ak chcete riešiť problémy s programom Word, zakážte doplnky, použite pomôcku na opravu balíka Office alebo odstráňte aj podkľúč databázy Registry údajov, pretože to môže byť príčinou problémov so spustením programu Word.

Ďalšiu pomoc pri riešení problémov s dátovým kľúčom databázy Registry nájdete na stránke podpory programu Microsoft Word.

Ak sa Word v núdzovom režime nespustí správne alebo ak nechcete upravovať register, preinštalujte Word. Pred vykonaním akýchkoľvek zmien v registri najskôr zálohujte nastavenia.

Odporúča: