Ako zálohovať iPhone X do iCloud a Mac

Obsah:

Ako zálohovať iPhone X do iCloud a Mac
Ako zálohovať iPhone X do iCloud a Mac
Anonim

Vo vašom iPhone X je množstvo súkromných údajov a neoceniteľných položiek, od zdravotných a finančných údajov až po nenahraditeľné fotografie a správy. Ak nechcete riskovať stratu týchto údajov (a to nie!), musíte svoj iPhone X pravidelne zálohovať. Existuje niekoľko spôsobov, ako vytvoriť bezpečnú kópiu údajov. Tu je návod, ako zálohovať iPhone X.

Image
Image

Hoci tento článok konkrétne pojednáva o iPhone X, tipy tu platia pre všetky iPhony. Ak však máte starší model, tu je návod, ako zálohovať iPhone 8 a 8 Plus.

Ako zálohovať iPhone X do iCloud

Azda najjednoduchším spôsobom zálohovania iPhone X je použitie iCloud. Keď používate iCloud, zálohovanie sa spustí automaticky, keď je váš iPhone X uzamknutý, pripojený k Wi-Fi a zapojený do zdroja napájania. To znamená, že zálohovanie môže pre mnohých ľudí bežať každú noc. Tu je postup, ako zálohovať iPhone X do iCloud:

  1. Začnite tým, že sa váš iPhone prihlási do vášho účtu iCloud. Pravdepodobne ste to urobili pri nastavovaní svojho iPhone.
  2. Pripojte svoj iPhone X k sieti Wi-Fi.
  3. Klepnite na Nastavenia.
  4. Klepnite na svoje meno v hornej časti obrazovky Nastavenia.
  5. Klepnite na iCloud.

    Image
    Image
  6. Klepnite na Záloha iCloud.
  7. Posuňte posúvač Záloha iCloud do polohy zapnuté/zelené.

    Image
    Image
  8. Hotovo! Váš iPhone X bude teraz automaticky zálohovať svoje dáta do iCloud vždy, keď bude uzamknutý, pripojený k sieti Wi-Fi a zapojený.

    Chcete zálohovať hneď teraz? Nemusíte čakať. Stačí klepnúť na Zálohovať teraz a spustiť manuálne zálohovanie iCloud. Toto nenaruší automatické zálohovanie.

Ako inovovať úložisko iCloud

Ak zálohujete iPhone X do iCloud, pravdepodobne budete musieť inovovať svoje úložisko. Každý účet iCloud je dodávaný s 5 GB bezplatného úložiska, ktoré sa však rýchlo zaplní. Upgrady začínajú na 0,99 USD mesačne za 50 GB. Ak chcete inovovať úložisko iCloud, postupujte podľa týchto krokov:

  1. Klepnite na Nastavenia > [vaše meno] > iCloud.
  2. Klepnite na Spravovať úložisko.

    Image
    Image
  3. Klepnite na Zmeniť plán úložiska.
  4. Klepnite na plán, na ktorý chcete inovovať, a potom klepnite na Kúpiť.

    Image
    Image
  5. Zadajte svoje používateľské meno a heslo Apple ID na potvrdenie. Váš vylepšený ukladací priestor bude účtovaný na spôsob platby uvedený vo vašom Apple ID.

Ako zálohovať iPhone X pomocou macOS Catalina (10.15)

Uprednostňujete uchovávať dáta mimo cloud a bližšie k domovu? Môžete tiež zálohovať iPhone X na Mac (alebo PC; pozrite si nasledujúcu časť).

Ako to urobíte závisí od verzie systému macOS, ktorý používate. Ak používate macOS Mojave (10.14) alebo starší, preskočte na ďalšiu časť. Ak používate macOS Catalina (10.15) alebo vyšší, zálohujte iPhone X podľa týchto krokov:

  1. Pripojte svoj iPhone k Macu pomocou USB alebo Wi-Fi.

    Ak chcete pripojiť svoj iPhone k Macu cez Wi-Fi úplne prvýkrát, musíte použiť kábel. A pri spustení Catalina je vaším rozhraním teraz Finder (vo verziách macOS pred Catalina to bol iTunes).

  2. Otvoriť nové okno Findera.
  3. V ľavom bočnom paneli Findera rozbaľte v prípade potreby sekciu Locations a kliknite na svoj iPhone X.

    Ak sa zobrazí okno, kliknite na Trust.

  4. V okne Finder sa načíta obrazovka správy iPhone. Táto obrazovka vám umožňuje ovládať nastavenia synchronizácie a zálohovania vášho telefónu. V časti Backups kliknite na Zálohujte všetky dáta na vašom iPhone do tohto Macu.

    Máte hodinky Apple Watch? Začiarknite políčko Šifrovať lokálnu zálohu. Tým zaistíte, že vaše údaje o zdraví a aktivite budú zálohované.

  5. Kliknite na Zálohovať teraz.

Ako zálohovať iPhone X do iTunes na Macu a PC

Chcete zálohovať iPhone X do Macu so systémom macOS Mojave (10.14) alebo starším alebo do akejkoľvek verzie Windowsu? Musíte použiť iTunes. Tu je postup:

  1. Pripojte iPhone X k počítaču pomocou USB alebo cez Wi-Fi.
  2. Otvorte iTunes, ak sa neotvorí automaticky.
  3. Kliknite na ikonu iPhone v ľavom hornom rohu pod tlačidlami prehrávania.
  4. V časti Backup na obrazovke správy iPhone začiarknite políčko vedľa položky Tento počítač.

    Image
    Image

    Ak máte hodinky Apple Watch, nezabudnite zašifrovať zálohu, aby ste si uložili svoje údaje o zdraví a aktivite.

  5. Kliknite na Zálohovať teraz.

Prečo by ste si mali vytvoriť dve zálohy iPhone X

Vytvorenie dvoch záloh tých istých údajov sa môže zdať zbytočné, ale odporúčame to.

Odporúčame, aby ste si urobili jednu zálohu údajov v počítači a druhú v iCloude. Týmto spôsobom, ak sa niečo pokazí s jedným, stále sa môžete spoľahnúť na druhého.

Premýšľajte o tom takto: Zálohovanie je inteligentné, ale čo ak si urobíte zálohu iba na svojom počítači a potom sa s počítačom niečo stane (rozbije sa, je ukradnutý, zhorí vám dom)? Odpoveďou je už žiadne zálohovanie. Ak však máte zálohu v blízkosti a v cloude, je veľmi nepravdepodobné, že obe zálohy zlyhajú súčasne.

Vytvorenie dvoch záloh vášho iPhone X je pracnejšie a možno sa nikdy nebudete musieť spoliehať na druhú zálohu, no ak ju niekedy budete potrebovať, budete veľmi radi, že ju máte.

Odporúča: