Inštalácia MySQL v systéme Windows 8

Obsah:

Inštalácia MySQL v systéme Windows 8
Inštalácia MySQL v systéme Windows 8
Anonim

Databázový server MySQL je jednou z najpopulárnejších open source databáz na svete. Aj keď správcovia zvyčajne inštalujú MySQL na serverový operačný systém, určite je možné ho nainštalovať na operačný systém pre stolné počítače, ako je Windows 8.

Po nainštalovaní budete mať zadarmo k dispozícii obrovskú silu flexibilnej relačnej databázy MySQL. Je to užitočná databáza pre vývojárov aj správcov systému. Inštalácia MySQL na Windows 8 je obzvlášť cenný nástroj pre tých, ktorí sa chcú naučiť spravovať databázu, ale nemajú prístup k vlastnému serveru.

Stiahnuť správny inštalátor

Image
Image

Najprv si stiahnite príslušný inštalačný program MySQL pre váš operačný systém. Bez ohľadu na to, ktorý inštalátor použijete, uložte súbor na plochu alebo na iné miesto, kde ho budete môcť znova nájsť. Ak používate Mac, mali by ste si namiesto toho prečítať o inštalácii MySQL na Mac OS X.

Prihláste sa pomocou účtu správcu

Image
Image

Prihláste sa do systému Windows pomocou účtu s oprávneniami miestneho správcu. Ak nemáte tieto oprávnenia, inštalačný program nebude fungovať správne. Neskôr ich nebudete potrebovať na prístup k databázam na vašom serveri MySQL, ale MSI vykoná určité úpravy nastavení konfigurácie systému, ktoré vyžadujú zvýšené oprávnenia.

Spustite inštalačný súbor

Image
Image

Spustite inštalačný súbor dvojitým kliknutím. Ak dostanete akékoľvek bezpečnostné varovné správy, zvoľte pokračovanie v procese inštalácie. Po dokončení otvárania sa zobrazí obrazovka sprievodcu nastavením MySQL.

Kliknite na Inštalovať produkty MySQL a posuňte sa vpred.

Prijmite zmluvu EULA

Image
Image

Kliknutím na tlačidlo Next prejdete cez uvítaciu obrazovku. Potom uvidíte Licenčnú zmluvu s koncovým používateľom. Kliknite na začiarkavacie políčko , čím potvrdzujete, že súhlasíte s podmienkami licenčnej zmluvy, a potom kliknite na Next, aby ste prešli cez obrazovku EULA.

Nasledujúca obrazovka vás požiada, aby ste skontrolovali aktualizácie inštalačného programu. Kliknutím na tlačidlo Execute dokončite túto kontrolu.

Vyberte typ inštalácie

Image
Image

Sprievodca nastavením MySQL vás vyzve na zadanie typu inštalácie. Väčšina ľudí by si mala vybrať Full, čím sa nainštaluje kompletná sada funkcií databázy MySQL. Ak potrebujete prispôsobiť buď funkcie, ktoré sa nainštalujú, alebo umiestnenie, kam inštalátor umiestni súbory, vyberte CustomPrípadne vykonajte inštaláciu server-only alebo client-only kliknutím na príslušné tlačidlo.

Začať inštaláciu

Image
Image

Kliknutím na tlačidlo Next prejdete na obrazovku Kontrola požiadaviek. V závislosti od iného softvéru, ktorý je už nainštalovaný vo vašom systéme, vás táto obrazovka môže previesť inštaláciou softvéru potrebného pred začatím inštalácie MySQL.

Kliknutím na Inštalovať spustíte proces inštalácie. Inštalátor zobrazí obrazovku priebehu inštalácie.

Počiatočná konfigurácia MySQL

Image
Image

Keď sa zobrazí obrazovka konfigurácie servera MySQL, overte, či sú nastavenia vhodné pre vaše prostredie. Vyberte vhodný Typ konfigurácie pre vašu situáciu. Ak toto je stroj, ktorý používate ako vývojár, vyberte Vývojový strojV opačnom prípade, ak to bude produkčný server, vyberte Serverový stroj Kliknite na Ďalší

Vyberte si root heslo a vytvorte používateľské účty

Image
Image

Bezpečnostná obrazovka vás vyzve na zadanie hesla root pre váš databázový server. Odporúčame silné heslo pozostávajúce z kombinácie alfanumerických znakov a symbolov. Ak nemáte konkrétny dôvod, prečo tak neurobíte, mali by ste tiež ponechať nezačiarknuté možnosti povoliť vzdialený prístup root a vytvoriť anonymný účet tieto možnosti môžu vytvoriť bezpečnostné chyby na vašom databázovom serveri.

Na tejto obrazovke môžete tiež vytvoriť používateľské účty pre váš databázový server. Ak chcete, môžete to odložiť na neskôr. Kliknite na Next.

Nastaviť možnosti systému Windows

Image
Image

Nasledujúca obrazovka nastavuje dve rôzne možnosti systému Windows pre MySQL. Najprv spustiť ako službu Windows Táto možnosť je dobrý nápad, pretože program beží na pozadí. Môžete si tiež zvoliť, aby sa služba automaticky spustila pri každom načítaní operačného systému Kliknite na Ďalší

Dokončiť konfiguráciu inštancie

Image
Image

Záverečná obrazovka sprievodcu predstavuje súhrn akcií, ktoré sa vykonajú. Po skontrolovaní týchto akcií kliknite na tlačidlo Execute a nakonfigurujte svoju inštanciu MySQL.

Odporúča: