Inštalácia písiem iba pre Photoshop (Windows)

Obsah:

Inštalácia písiem iba pre Photoshop (Windows)
Inštalácia písiem iba pre Photoshop (Windows)
Anonim

Grafickí dizajnéri považujú za dôležité udržiavať veľkú knižnicu písiem, ale na počítačoch so systémom Windows veľa písiem výrazne spomaľuje rýchlosť spustenia počítača. Podľa návrhu systém Windows načíta všetky nainštalované súbory písiem. Keď ich budete mať niekoľko tisíc, dajte si šálku kávy, kým čakáte na načítanie pracovnej plochy.

Keď stiahnete a nainštalujete písma do počítača, často ich inštalujete na použitie v niekoľkých programoch od Photoshopu po Microsoft Word. Zlepšite výkon svojho počítača oddelením písiem, ktoré budete používať výhradne s produktmi Adobe.

Image
Image

Zrátané podčiarknutie

Licenčné podmienky Adobe Typekit, čo je štandardná metóda správy písiem s portfóliom aplikácií Adobe Creative Cloud, zakazujú offline použitie súboru s písmom, pokiaľ ste si súbor nezakúpili priamo z jeho pôvodnej zlievárne. Softvér Adobe Creative Cloud pre stolné počítače ukladá licencované, ale nezakúpené písma Typekit iba do dočasného priečinka a odstráni ich, keď sa aplikácie Adobe zatvoria. Preto neexistuje žiadny legálny spôsob prístupu k písmam Typekit na vašom lokálnom počítači.

Inštalácia písiem v starších verziách Photoshopu

So staršími verziami balíka Adobe Creative Suite – staršími ako Creative Cloud – ste však mohli väčšinu svojich špeciálnych písiem súvisiacich s grafickým dizajnom nainštalovať do priečinka iba pre Adobe, takže systém Windows ich „neuvidí“, ale Adobe Photoshop bude, čo znamená, že písma budú dostupné v ponukách Photoshopu, ale nebudú dostupné z iných aplikácií (iných ako Adobe) Windows. Tento proces obchádza automatické načítanie súborov písiem pri spustení systému Windows, čím sa zlepšuje výkon systému.

Uložte si zbierky písiem tu na C:\Program Files\Common Files\Adobe\Fonts.

Touto cestou môžete mať k dispozícii veľkú zbierku písiem vo Photoshope a súvisiacich aplikáciách Creative Cloud bez toho, aby ste obetovali výkon ich inštaláciou do adresára Windows Fonts. Nevýhodou je, že načítanie Photoshopu môže trvať dlhšie.

Odporúča: