Sťahovanie aplikácií do pôvodného iPadu

Obsah:

Sťahovanie aplikácií do pôvodného iPadu
Sťahovanie aplikácií do pôvodného iPadu
Anonim

Spoločnosť Apple ukončila podporu pre iPad prvej generácie s aktualizáciou iOS 6.0 v septembri 2012, takže prvá generácia iPadu zostala na operačnom systéme verzie 5.1.1. To neznamená, že pôvodný iPad je teraz ťažítko. Pre iPad prvej generácie je stále veľa dobrých možností, vrátane sledovania Netflixu a hrania bežných hier. Trik spočíva v tom, že aplikácie, ktoré podporujú iba novšiu verziu operačného systému, budú fungovať na iPade prvej generácie.

Informácie v tomto článku sa vzťahujú na iPad prvej generácie so systémom iOS 5.1.1 alebo starším.

Image
Image

V čom je problém?

Získanie aplikácie do iPadu je len časťou problému. Väčšina aplikácií je vytvorená pre novšiu verziu iOS, takže aktuálna verzia aplikácie nebude fungovať na pôvodnom iPade so systémom iOS 5.1.1. Avšak za predpokladu, že existuje verzia aplikácie, ktorá beží na staršom operačnom systéme, môžete si ju umiestniť na svoj iPad.

Najprv si skúste aplikáciu stiahnuť cez App Store do iPadu. Teoreticky by tento proces mal fungovať a v prípade aplikácií, ktoré majú k dispozícii originálnu verziu kompatibilnú s iPadom, by vás iPad mal vyzvať na stiahnutie staršej verzie. V tomto bode potvrďte, že chcete stiahnuť starú verziu. V praxi tento proces nie vždy funguje, ale existuje šikovný trik, ktorý vám môže pomôcť prekonať túto prekážku App Store.

Pravdepodobnosť, že tieto techniky budú fungovať, je mizivá. Apple už nepodporuje iPad prvej generácie a čím viac času plynie, tým ťažšie je nájsť kompatibilné aplikácie.

Ako sťahovať aplikácie do iPadu prvej generácie

Trik je v tom, že obídete App Store, uskutočníte nákup na počítači a použijete App Store na iPade iba na stiahnutie už zakúpenej aplikácie. Urobíte to tak, že na nákup použijete iTunes na vašom PC alebo Macu. V roku 2017 Apple odstránil App Store z iTunes, takže potrebujete staršiu verziu iTunes.

Tento trik nebude vždy fungovať, takže najprv vyskúšajte tento proces iba s bezplatnými aplikáciami, aby ste nemíňali peniaze za aplikáciu, ktorá nebude fungovať na vašom iPade.

  1. Stiahnite si iTunes 12.6.3, verziu iTunes vrátane App Store.

    Spoločnosť Apple už nemá na svojej webovej stránke k dispozícii iTunes 12.6.3 pre počítače Mac. Ak ju už máte alebo máte staršiu verziu iTunes s App Store, stále môžete túto metódu vyskúšať.

    Po stiahnutí a inštalácii máte prístup do App Store prostredníctvom aplikácie iTunes na vašom počítači. Ak používate Windows, musíte pred inštaláciou staršej verzie odstrániť predtým nainštalovanú verziu iTunes.

  2. Spustite iTunes a overte, že ste prihlásení pomocou rovnakého Apple ID, aké používate so svojím iPadom. Zobrazte tieto nastavenia v ponuke Store. Voľba Zobraziť účet zobrazuje e-mailovú adresu používanú s iPadom. Ak nie sú rovnaké, vyberte Sign Out a prihláste sa pomocou rovnakého účtu, aký používate na iPade.
  3. Kúpte si aplikáciu cez App Store v iTunes na vašom PC alebo Macu. Tento proces je podobný sťahovaniu aplikácií do iPadu. Keď ste v iTunes, prejdite do iTunes Store a zmeňte kategóriu vpravo z Music na App Store Obrazovka sa zmení tak, aby pripomínala aplikáciu App Store na vašom iPade.
  4. Kliknutím na tlačidlo Získať alebo na tlačidlo ceny si aplikáciu stiahnete do počítača.
  5. Prejdite do aplikácie App Store na iPade, vyberte kartu Previously Purchased a nájdite aplikáciu, ktorú ste si práve stiahli do počítača. Klepnutím na tlačidlo cloud vedľa aplikácie si ju stiahnete do svojho iPadu. (Pre tento krok nemusíte pripojiť iPad k počítaču.)

  6. Ipad vás môže vyzvať správou, že aplikácia nie je podporovaná vo vašej verzii iOS. (Ak nie, aplikácia podporuje iPad prvej generácie). Ak existuje verzia aplikácie, ktorá podporuje pôvodný iPad, iPad vás vyzve na stiahnutie predchádzajúcej verzie aplikácie. Klepnutím na Yes si stiahnete verziu aplikácie kompatibilnú s vaším iPadom.

Ak nemáte požadovanú verziu aplikácie kompatibilnú s 5.1.1, nemôžete s tým nič robiť. Môžete však začať s hrami, o ktorých viete, že sú kompatibilné s 5.1.1.

Odporúča: