Slovník digitálnych fotoaparátov: Fotoaparát s pevným objektívom

Obsah:

Slovník digitálnych fotoaparátov: Fotoaparát s pevným objektívom
Slovník digitálnych fotoaparátov: Fotoaparát s pevným objektívom
Anonim

Pojem fotoaparát s pevným objektívom môže mať rôzne významy. Niektoré fotoaparáty s pevným objektívom vyzerajú identicky ako digitálne zrkadlovky (DSLR), ale je tu jeden veľký rozdiel: Fotoaparát s pevným objektívom nemôže používať vymeniteľné objektívy.

Informácie v tomto článku sa vo všeobecnosti vzťahujú na rôzne typy fotoaparátov. Pred nákupom si prečítajte špecifikácie jednotlivých produktov.

Image
Image

Čo je fotoaparát s pevným objektívom?

Veľkosť fotoaparátov s pevným objektívom sa pohybuje od historických modelov s veľkými obrazovými snímačmi až po malé zariadenia typu point-and-shoot. Fotoaparáty pre mobilné telefóny sú technicky fotoaparáty s pevným objektívom, ale tento výraz sa najčastejšie používa na označenie väčších fotoaparátov, ktoré vyzerajú ako digitálne zrkadlovky.

Fotoaparáty s pevným objektívom majú zvyčajne objektívy s veľkým priblížením a zvyčajne stoja viac ako modely pre začiatočníkov. Niektoré fotoaparáty s pevným objektívom môžu mierne zvýšiť svoju transfokáciu a širokouhlé možnosti použitím konverzných šošoviek, ale je to zriedkavé.

Zrátané podčiarknutie

Najzákladnejšie fotoaparáty s pevným objektívom zvyčajne ponúkajú určitý druh nastavenia optického priblíženia. Lacné modely sú často tenké a objektív sa po vypnutí zasunie do tela fotoaparátu, čo vám umožní nosiť fotoaparát vo vrecku. Napríklad fotoaparát Canon PowerShot SX620 HS je základným modelom s pevným objektívom, ktorý ponúka objektív s 18-násobným optickým priblížením.

Prémiové fotoaparáty s pevným objektívom

Pokročilé fotoaparáty s pevným objektívom môžu mať objektív s menším priblížením, ale majú široko otvorenú clonu. To dáva fotografovi väčšiu flexibilitu vrátane možnosti rozostrenia pozadia. Takéto pokročilé fotoaparáty s pevným objektívom majú tiež veľký obrazový snímač. Tieto typy fotoaparátov, ako napríklad Fujifilm XF1, sú zvyčajne drahé.

Fixed Lens Bridge Cameras

Bridge fotoaparáty slúžia ako most pre stredne pokročilých fotografov, ktorí chcú prejsť z fotoaparátu pre začiatočníkov na digitálnu zrkadlovku. Tieto fotoaparáty s pevným objektívom s veľkým zoomom dokážu dosiahnuť nastavenia, ktoré je ťažké zladiť s akýmkoľvek iným typom fotoaparátu, dokonca aj s DSLR. Fotoaparát Canon SX70 HS je jedným z takýchto modelov, ktorý ponúka nastavenie 65-násobného optického priblíženia.

Odporúča: