Ako zrušiť stiahnutie zmrazenej aplikácie v systéme Android

Obsah:

Ako zrušiť stiahnutie zmrazenej aplikácie v systéme Android
Ako zrušiť stiahnutie zmrazenej aplikácie v systéme Android
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Najprv reštartujte svoje zariadenie Android. Ak to nepomôže, vynúťte zatvorenie Obchodu Google Play.
  • Vynútiť zatvorenie Obchodu Play: Prejdite na Nastavenia > Aplikácie a upozornenia > Zobraziť všetkyaplikácie . Klepnite na Obchod Google Play > Vynútiť zastavenie.
  • Pre staršie telefóny: Prejdite na Nastavenia > Aplikácie > Spravovať aplikácie > Aplikácie Market. Klepnite na Vymazať vyrovnávaciu pamäť > Vynútiť zastavenie.

Tento článok vysvetľuje, čo robiť, keď sťahujete aplikáciu z Obchodu Google Play a proces zamrzne, zlyhá alebo sa inak zasekne. Tu uvedené pokyny by mali platiť bez ohľadu na to, kto vyrobil vaše zariadenie Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi atď.

Použite Správcu sťahovania na stiahnutie aplikácie z obchodu Google Play

Pre väčšinu telefónov s Androidom sa aplikácie sťahujú z Obchodu Google Play. Ak chcete vymazať vyrovnávaciu pamäť a odblokovať sťahovanie, vynúťte zatvorenie Obchodu Play.

  1. Otvorte aplikáciu Nastavenia.
  2. Klepnite na Aplikácie a upozornenia.

    Na Samsung Galaxy a niektorých starších zariadeniach klepnite na Apps.

  3. V zozname Nedávno otvorené aplikácie klepnite na Zobraziť všetkyaplikácie.

    Ak zoznam aplikácií vo vašom telefóne vyzerá inak, tento krok preskočte. Telefóny Samsung Galaxy a telefóny so staršími verziami Androidu neusporiadajú zoznam podľa toho, kedy boli aplikácie použité.

  4. V zozname aplikácií klepnite na Obchod Google Play.

    Image
    Image
  5. Na stránke Informácie o aplikácii klepnutím na Vynútiť zastavenie zastavíte obchod Google Play a sťahovanie aplikácií.

  6. Klepnutím na OK potvrďte svoj výber.

    Image
    Image
  7. Otvorte Obchod Google Play a stiahnite si aplikáciu znova.

Na opravu zaseknutého sťahovania aplikácie Android Market použite Správcu sťahovania

V prípade starších telefónov, ktoré používajú napríklad Android 2.1 so službou Android Market, je postup mierne odlišný.

  1. Otvorte aplikáciu Settings alebo prejdite do ponuky Settings.
  2. Klepnite na Aplikácie a potom klepnite na Spravovať aplikácie, čím zobrazíte zoznam aplikácií.
  3. Klepnite na Market.

    Ak nevidíte aplikáciu Market, klepnite na ikonu Menu a vyberte Filter, čím zobrazíte zoznam možností filtrovania. Potom klepnutím na All zobrazte všetky nainštalované aplikácie.

  4. Klepnite na Vymazať vyrovnávaciu pamäť.
  5. Klepnite na Vynútiť zastavenie.
  6. Ak problémy pretrvávajú, prejdite do Správcu sťahovania, klepnite na Vymazať údaje a potom klepnite na Vynútiť zatvorenie.

Súkromné obchody a doplnkové služby

Niektoré organizácie vrátane veľkých zamestnávateľov ponúkajú vlastné aplikácie pre Android mimo Obchodu Google Play. Vo všeobecnosti nasleduje rovnaký proces na opravu zamrznutých stiahnutí s tým rozdielom, že namiesto vynúteného zatvorenia aplikácie Obchod Google Play vynútené zatvorenie aplikácie na trhu.

Pokročilí používatelia Androidu niekedy sťahujú (načítajú aplikáciu, ktorá nepochádza z Google Play Market) prostredníctvom rôznych nástrojov. Vykonanie sily zatvorenia aplikácie bočného načítania niekedy funguje. Nefunkčná aplikácia s bočným načítaním predstavuje pre zariadenie bezpečnostné a stabilné riziko. Najlepšie je odinštalovať aplikáciu a skúsiť to znova.

Ak na bočné načítanie používate Android Debug Bridge (ADB), spravujte veci z počítača, ktorý používate na prístup k svojmu zariadeniu s Androidom. ADB bol navrhnutý pre vývojárov a má nástroje, ktoré sa zaoberajú chybami a rozbitím. Opätovne pripojte svoje zariadenie alebo reštartujte službu ADB, aby ste najprv uviedli veci do poriadku.

Odporúča: