Ako vytvoriť databázové vzťahy v Accesse

Obsah:

Ako vytvoriť databázové vzťahy v Accesse
Ako vytvoriť databázové vzťahy v Accesse
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • V Databázových nástrojoch prejdite na Relationships, vyberte tabuľky, presuňte pole z jednej tabuľky do druhej a kliknite na Vytvoriť.
  • Access podporuje tri typy spojení prostredníctvom tohto sprievodcu: one-to-one, one-to-many a many-to-one.

Tento článok vysvetľuje, ako vytvoriť jednoduchý vzťah pomocou Accessu pre Microsoft 365, Accessu 2019, Accessu 2016 a Accessu pre Mac.

Ako nadviazať prístupový vzťah

  1. S otvoreným Accessom prejdite do ponuky Nástroje databázy v hornej časti programu. V oblasti Vzťahy vyberte Vzťahy.

    Image
    Image
  2. Malo by sa zobraziť okno Zobraziť tabuľku. Ak nie, vyberte Zobraziť tabuľku na karte Návrh. Na obrazovke Zobraziť tabuľku vyberte stoly, ktoré chcete zapojiť do vzťahu, a potom vyberte Add.

    Ak databáza už obsahuje namapované vzťahy – zvyčajne kvôli existujúcim formulárom, zostavám alebo dotazom –, potom Access obíde toto kontextové okno a namiesto toho prejde priamo do zobrazenia Návrh v okne Vzťahy.

    Image
    Image
  3. Presuňte pole z jednej tabuľky do druhej tak, aby sa otvorilo okno Návrh. Ak vaša databáza už odvodzuje vzťahy, toto okno sa už vyplní vzťahmi.

    Podržte kláves Ctrl na výber viacerých polí; potiahnutím jedného z nich ich pretiahnete všetky na druhý stôl.

    Image
    Image
  4. Vyberte ľubovoľné ďalšie možnosti, ako napríklad Vynútiť referenčnú integritu alebo Kaskádovú aktualizáciu súvisiacich polí, a potom vyberte Vytvoriť alebo Vytvoriť nové.

    Výber vynútiť referenčnú integritu znamená, že databáza nebude akceptovať údaje, ktoré nezodpovedajú vzťahu. Dve cascade možnosti vynútia databázu, aby sa vyčistila alebo aktualizovala, keď sa zdrojový záznam zmení. Napríklad výber kaskádovať súvisiace polia s aktualizáciou vyzve databázu, aby opravila hodnotu v súvisiacej tabuľke, keď sa zmení hodnota v zdrojovej tabuľke; ak to necháte nezačiarknuté, staré hodnoty zostanú a nové záznamy získajú novú hodnotu.

    Image
    Image

Typy pripojenia

Access podporuje tri typy spojení prostredníctvom tohto sprievodcu – jeden k jednému, jeden k mnohým a veľa k jednému. Vo všeobecnosti zvyčajne použijete prvý typ spojenia, ktorý spája údaje, keď sa záznamy v jednom zhodujú so záznamami v druhom.

Access podporuje iné druhy spojení, no budete ich musieť spravovať pomocou pokročilých nástrojov, nie cez okno Vzťahy.

Odporúča: