Môžete robiť textové spracovanie na iPade?

Obsah:

Môžete robiť textové spracovanie na iPade?
Môžete robiť textové spracovanie na iPade?
Anonim

Viete spracovávať text na iPade? Áno, skutočne, ak máte správnu aplikáciu, klávesnicu Bluetooth a iPad s veľkým displejom.

Použitie pre iPady

Ipad má mnoho možností využitia. Skvele sa hodí na sledovanie filmov a počúvanie hudby. Je to tiež schopná čítačka elektronických kníh. Keďže aplikácie na stiahnutie pre iPad rozšírili jeho možnosti, iPady sa čoraz viac objavujú v kanceláriách a u vzdialených pracovníkov. Napriek tomu, hoci sa iPad dodáva s virtuálnou klávesnicou, nie je úplne vhodná na spracovanie textu hneď po vybalení.

Image
Image

Aplikácie na spracovanie textu

Ipad nemá žiadne vstavané aplikácie na spracovanie textu. Najbližšie sa dostanete k aplikácii Poznámky. Je však možné stiahnuť si textové procesory z App Store.

Apple's Pages je bezplatná aplikácia na prevzatie textového editora, ktorá je kompatibilná s dokumentmi, ktoré vytvoríte vo svojom počítači. Umožňuje otvárať a upravovať dokumenty programu Microsoft Word. Program ukladá (a umožňuje vám zdieľať) dokumenty vo formátoch Pages, Word (.doc) a PDF. Aplikácia iWork Pages pre iPad ponúka peknú sadu funkcií pre mobilnú aplikáciu. Pokročilým používateľom však bude aplikácia pripadať príliš zjednodušená a obmedzená.

Pokročilí používatelia možno uprednostnia používanie programu Microsoft Word pre iPad, ktorý je kompatibilný s Wordom na počítači a ponúka známe funkcie a ponuky spolu s možnosťou zdieľania. Hoci je stiahnutie zadarmo, aplikácia funguje najlepšie s predplatným Office 365.

Pre ľudí, ktorí chcú riešenie na spracovanie textu dostupné z akéhokoľvek zariadenia, poskytuje Dokumenty Google robustnú možnosť pre iPad. Toto bezplatné stiahnutie uľahčuje spolupracovníkom synchronizáciu, úpravu, spoluprácu a zdieľanie dokumentov.

App Store obsahuje ďalšie aplikácie pre špecializované úlohy spracovania textu vrátane Ulysses a Textilus.

Klávesnica je nevyhnutnosťou

iPad nebol navrhnutý na dlhodobé písanie. Tlačidlá virtuálnej klávesnice sú pomerne veľké, no prsty si nemôžete oprieť o displej, čo znemožňuje písanie dotykom. Ergonomicky zanecháva niečo, čo treba splniť.

Ak plánujete veľa spracovávať text, kúpte si klávesnicu Bluetooth. Väčšina moderných iPadov podporuje pridanie klávesnice, ktorá vám uľahčuje vytváranie a úpravu dokumentov na iPade.

Väčší je lepší

Ak plánujete na svojom iPade veľa spracovávať text, vyberte si jeden z väčších 11- alebo 12,9-palcových modelov, ako je iPad Pro. Ich displeje možno nie sú také veľké ako laptop, ale sú krištáľovo čisté a dostatočne veľké na to, aby bolo používanie aplikácií na spracovanie textu bezbolestné.

Aj keď si môžete nastaviť iPad na spracovanie textu, nečakajte, že zatiaľ nahradí váš laptop alebo stolný počítač, hoci sa hovorí o modernizovaných iPadoch, ktoré môžu spôsobiť, že niektoré MacBooky budú zastarané.

Odporúča: