Ako nastaviť a používať osobný hotspot na iPhone

Obsah:

Ako nastaviť a používať osobný hotspot na iPhone
Ako nastaviť a používať osobný hotspot na iPhone
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Prejdite na Nastavenia > Osobný hotspot a zapnite Osobný hotspot.
  • Zapamätajte si heslo siete Wi-Fi!
  • Po nastavení osobného hotspotu použite Instant Hotspot na zdieľanie online prístupu so svojím Macom, iPadom, iPodom Touch alebo iným iPhone.

Tento článok vysvetľuje, ako nastaviť osobný hotspot a používať ho s okamžitým hotspotom. Obsahuje aj ďalšie informácie o tom, ako fungujú Osobné hotspoty a požiadavky na ich používanie. Pokyny sa vzťahujú konkrétne na iOS 12, ale mali by fungovať aj s inou najnovšou verziou iOS.

Ako zapnúť osobný hotspot

Po aktivácii osobného hotspotu vo vašom dátovom pláne ho zapnite:

  1. Na Domovskej obrazovke klepnite na Nastavenia.
  2. Na obrazovke Settings klepnite na Personal Hotspot.

    Uistite sa, že ste povolili Cellular, ktoré sa nachádza priamo nad Osobným hotspotom na obrazovke Nastavenia. Ak možnosť Osobný hotspot chýba, existuje niekoľko opráv, ktoré môžete vyskúšať.

  3. Na obrazovke Osobný hotspot zapnite prepínač Osobný hotspot.

    Image
    Image
  4. Zapamätajte si Heslo Wi-Fi. Toto heslo použijete na pripojenie ďalších zariadení k tomuto hotspotu.

Ak pri zapnutí Osobného hotspotu nemáte povolené Wi-Fi, Bluetooth alebo oboje, zobrazí sa výzva, aby ste ich zapli alebo použili iba USB.

Osobný hotspot niekedy nefunguje a iné zariadenia sa nemôžu pripojiť. Máme riešenia v časti Ako to opraviť, ak iPhone osobný hotspot nefunguje.

Povoliť okamžitý hotspot pomocou kontinuity

S Instant Hotspot zdieľa Osobný hotspot na vašom iPhone (alebo mobilnom iPade) online prístup k akémukoľvek Macu, iPhonu, iPadu alebo iPodu touch bez zadania hesla.

Najprv si overte, že zariadenie iOS, ktoré chcete použiť ako hotspot, je prihlásené do iCloud pomocou rovnakého Apple ID ako zariadenie Mac alebo iOS, ktorému chcete poskytnúť prístup na internet. Každé zariadenie bude tiež musieť mať zapnuté Bluetooth a Wi-Fi.

Okamžitý hotspot vyžaduje nasledovné:

  • iPhone 5 alebo novší s OS 8.1 alebo novším
  • iPad (4. generácia a novší)
  • iPad Pro, iPad Air alebo iPad mini (všetky modely)

Instant Hotspot môžete použiť na pripojenie k vyššie uvedeným zariadeniam so systémom aspoň iOS 8, ako aj iPod touch (5. generácia) alebo novší. Kompatibilné sú aj počítače Mac so systémom OS X Yosemite alebo novším.

  1. Ak chcete pripojiť Mac k hotspotu, prejdite na panel ponuky, vyberte Stav Wi-Fi a potom vyberte názov iPhonu alebo iPadu, ktorý poskytuje osobný hotspot.

    Image
    Image
  2. Ak chcete k hotspotu pripojiť iPad, iPod touch alebo iný iPhone, prejdite na Settings > Wi-Fi a potom klepnite na názov zariadenia iPhone alebo iPad, ktoré poskytuje osobný hotspot.

    Image
    Image
  3. Vaše tretie zariadenie sa pripojí k hotspotu bez toho, aby ste museli zadávať heslo.

    Image
    Image

Vysvetlenie osobného hotspotu

Osobný hotspot je funkcia systému iOS, ktorá umožňuje kompatibilným telefónom iPhone zdieľať mobilné dátové pripojenie s inými zariadeniami v okolí cez Wi-Fi, Bluetooth alebo USB. Táto funkcia je známa ako tethering.

Keď používate Osobný hotspot, váš iPhone funguje ako bezdrôtový smerovač pre ostatné zariadenia a prenáša a prijíma dáta pre tieto zariadenia. Ak máte dostupné údaje o svojom mobilnom programe, je to vynikajúca alternatíva k používaniu verejných prístupových bodov Wi-Fi.

Požiadavky na osobný hotspot

Ak chcete používať Osobný hotspot na iPhone, budete potrebovať:

  • iPhone so systémom iOS 8 alebo novším.
  • Mobilný model iPadu s iPadOS 8 alebo novším.
  • Dátový plán, ktorý podporuje tethering alebo osobný hotspot.
  • Kábel USB, ak chcete zariadenia pripojiť týmto spôsobom.

Pridajte osobný hotspot do svojho dátového plánu

Väčšina veľkých telefónnych spoločností štandardne zahŕňa Osobný hotspot ako súčasť svojich dátových plánov pre iPhone. AT&T a Verizon ho zahŕňajú do mnohých svojich plánov, zatiaľ čo T-Mobile ho ponúka vo svojich plánoch Magenta, T-Mobile ONE a Simple Choice. Sprint poplatky za to, pričom ceny závisia od toho, koľko dát chcete použiť.

Väčšina regionálnych operátorov a operátorov s priebežnými platbami podporuje osobný hotspot ako súčasť svojich dátových plánov. Ak si nie ste istí, či máte vo svojom dátovom programe Osobný hotspot, overte si to u svojej telefónnej spoločnosti.

Ďalší spôsob, ako zistiť, či máte Osobný hotspot, je skontrolovať na iPhone. Klepnite na aplikáciu Settings a vyhľadajte ponuku Personal Hotspot pod Cellular. Ak tam je, pravdepodobne túto funkciu máte.

Zrátané podčiarknutie

Pripojenie ďalších zariadení k vášmu osobnému hotspotu pomocou Wi-Fi je jednoduché. Povedzte ľuďom, ktorí sa chcú pripojiť, aby na svojich zariadeniach zapli Wi-Fi a hľadali názov vášho telefónu (ako je zobrazené na obrazovke Osobný hotspot). Mali by vybrať túto sieť a zadať heslo zobrazené na obrazovke osobného hotspotu na iPhone.

Ako zistiť, kedy sú zariadenia pripojené k vášmu osobnému hotspotu

Keď sú k vášmu hotspotu iPhone pripojené ďalšie zariadenia, v hornej časti obrazovky a na uzamknutej obrazovke sa zobrazí modrý pruh. V systéme iOS 7 a novšom sa na modrom pruhu zobrazuje číslo vedľa zámku alebo ikony vzájomne prepojených slučiek, ktoré označuje, koľko zariadení je pripojených k telefónu.

Zrátané podčiarknutie

Chcete, aby názov vášho osobného hotspotu bol niečo ako „iPhone [vaše meno]?“Musíte zmeniť názov svojho iPhone, čo je celkom jednoduché. Zistite, ako na to v časti Ako zmeniť názov svojho iPhone.

Používanie údajov s osobným hotspotom

Osobný hotspot využíva dáta z vášho dátového plánu pre iPhone. Ak nemáte neobmedzený program, váš mesačný objem dát sa môže rýchlo vyčerpať pri streamovaní videa alebo vykonávaní iných úloh náročných na šírku pásma.

Všetky dáta využívané zariadeniami pripojenými k vášmu iPhonu sa započítavajú do dátového plánu, takže buďte opatrní, ak je váš dátový plán malý. Zistite, ako skontrolovať spotrebu dát, aby ste náhodou neprekročili svoj limit.

Odporúča: