Ako preniesť kontakty zo Samsungu do iPhone

Obsah:

Ako preniesť kontakty zo Samsungu do iPhone
Ako preniesť kontakty zo Samsungu do iPhone
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Bez počítača synchronizujte kontakty do online adresára, ako sú Kontakty Google, a potom ich importujte do iPhone v Settings > Kontakty > účty.
  • Zálohujte kontakty na SIM kartu Samsung, vložte SIM kartu do iPhone a importujte ich z Settings > Contacts >Importovať kontakty na SIM karte.
  • Od fotografií cez hudbu až po aplikácie môžete preniesť aj mnoho iných druhov údajov zo Samsungu do iPhone.

Tento článok vysvetľuje niekoľko spôsobov prenosu kontaktov a iných údajov zo Samsungu do iPhone.

Ako prenesiem kontakty zo Samsungu do iPhone?

Tu sú podrobnosti o troch najbežnejších a najjednoduchších spôsoboch prenosu kontaktov zo Samsungu do iPhone bez straty akýchkoľvek.

Importovať kontakty zo SIM karty

Image
Image

Toto je možno tá najjednoduchšia možnosť. Pomocou neho si zálohujete všetky svoje kontakty na SIM kartu Samsung, vložíte kartu do iPhonu a potom importujete kontakty. Tu je postup:

  1. V telefóne Samsung otvorte aplikáciu Kontakty. Potom klepnite na trojriadkovú ikonu > Spravovať kontakty > Importovať alebo exportovať kontakty > Export >>SIM karta > Export Potom klepnite na všetky kontakty, ktoré chcete exportovať > Hotovo > OK > OK

    Tieto pokyny používajú Android 10. V iných verziách OS sa kroky môžu mierne líšiť, ale základné princípy sú rovnaké.

  2. Po dokončení exportu vyberte SIM kartu zo svojho Samsung. Urobte to tak, že zatlačíte kancelársku sponku do otvoru v zásobníku SIM karty a SIM kartu vytiahnete von.
  3. Zopakujte proces odstránenia SIM karty zo svojho iPhone, vložte SIM kartu zo zariadenia Samsung do zásuvky na SIM kartu v iPhone a potom ju vložte do iPhone.
  4. V iPhone prejdite na Nastavenia > Kontakty > Import SIM kontaktov a postupujte podľa pokyny na obrazovke.

    Ak vo svojom iPhone používate inú SIM kartu ako Samsung, po dokončení nezabudnite zameniť za iPhone správnu kartu.

Synchronizovať kontakty cez počítač

Image
Image

Na prenos kontaktov zo Samsungu do iPhone môžete použiť aj počítač. Všetko, čo potrebujete, je kontaktný program, ktorý sa dokáže synchronizovať s oboma vašimi telefónmi. Vyskúšajte Windows Address Book alebo Outlook na PC alebo Outlook alebo Address Book na Macu. Tu je to, čo musíte urobiť:

  1. Začnite získaním programu na synchronizáciu údajov zo zariadenia Samsung do počítača. Existuje veľa možností, od bezplatných aplikácií až po platené programy. Vyberte si ten, ktorý sa vám páči, a nainštalujte si ho do počítača.

    Uistite sa, že ste vybrali program, ktorý dokáže zálohovať a prenášať kontakty. Bolo by skvelé vybrať si taký, ktorý je výslovne navrhnutý na prenos údajov do iPhonu, ale nie je to potrebné.

  2. Pripojte svoj telefón Samsung k počítaču a spustite program, ktorý ste vybrali v kroku 1.
  3. Pri zálohovaní alebo prenose údajov postupujte podľa pokynov programu na obrazovke.
  4. Pridajte kontaktné údaje, ktoré ste práve importovali z telefónu Samsung, do svojho programu kontaktov. Presné kroky, ako to urobiť, závisia od programu, takže hľadajte možnosť importu.
  5. Pripojte iPhone k počítaču a nastavte ho na synchronizáciu údajov s počítačom.
  6. V aplikácii Finder (na Macu) alebo iTunes (na PC) kliknite na kartu Files na obrazovke správy iPhone. V sekcii Contacts vyberte kontaktný program, do ktorého ste pridali svoje údaje v kroku 4. Kliknutím na Apply v pravom dolnom rohu synchronizujete kontakty so svojím iPhone.

Synchronizácia kontaktov pomocou kontaktov Google alebo Yahoo

Image
Image
Získať kontakty z iPhone do Androidu nemusí byť ťažké.

exdez/DigitalVision Vectors/Getty Images

Ak na prenos kontaktov uprednostňujete používanie cloudu, na vykonanie úlohy môžete použiť Kontakty Google alebo adresár Yahoo. Pri tejto možnosti, ak máte účet v niektorej zo služieb, môžete synchronizovať svoje kontakty Samsung s účtom v cloude. Potom si na svojom iPhone nastavte účet Google alebo Yahoo a povoľte synchronizáciu kontaktov. Máme pre vás podrobný článok, ktorý vám krok za krokom ukáže, čo robiť.

Ako prenesiem z Androidu na iPhone?

Tento článok sa zatiaľ zaoberal iba prenosom kontaktov zo Samsungu do iPhone, ale prechod z Androidu na iPhone je oveľa viac. Ak ste ako väčšina ľudí, máte fotky, hudbu, aplikácie a množstvo ďalších údajov, ktoré tiež potrebujete preniesť.

Našťastie spoločnosť Apple zjednodušila prenos dát z Androidu do iPhone pomocou bezplatnej aplikácie Move to iOS pre Android. Pred prepnutím nainštalujte túto aplikáciu do svojho systému Android a postupujte podľa pokynov na obrazovke. Vezme všetky vaše dáta, prenesie ich do vášho nového iPhone cez Wi-Fi a importuje ich do správnych umiestnení a aplikácií. Pravdepodobne neexistuje jednoduchší spôsob, ako prejsť z Androidu na iPhone.

Zaujíma vás, čo presne môžete a čo nemôžete preniesť do iPhone? Pozrite si náš úplný rozpis v časti Čo potrebujete vedieť pri prechode z Androidu na iPhone. Toto si budete chcieť prečítať najmä vtedy, ak máte veľa zakúpenej hudby, filmov a aplikácií.

FAQ

    Môžem bezplatne preniesť svoje dáta z telefónu Samsung do iPhonu?

    Áno, aplikáciu Move to iOS si môžete bezplatne stiahnuť a používať v systémoch Android a iOS cez pripojenie Wi-Fi. Ak máte staršiu verziu systému Android alebo nemáte prístup k tejto aplikácii v službe Google Play, stiahnite si inštalačný program Move to iOS.

    Ako prenesiem dáta WhatsApp zo Samsungu do iPhone?

    Ak prechádzate medzi zariadeniami a nechávate si svoje číslo, je ľahké preniesť väčšinu údajov WhatsApp z Androidu do iPhone. Stiahnite si WhatsApp do svojho iPhone a zaregistrujte svoje telefónne číslo. Tieto kroky zachovávajú všetko, čo je spojené s vaším účtom, okrem histórie rozhovorov. Aj keď neexistuje žiadny priamy spôsob prenosu správ z Androidu do iOS, môžete exportovať históriu rozhovorov na svojom telefóne Samsung a uložiť ju do cloudového účtu alebo poslať e-mailom.

Odporúča: