Ako používať Android 12 v režime jednej ruky

Obsah:

Ako používať Android 12 v režime jednej ruky
Ako používať Android 12 v režime jednej ruky
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Povoliť cez Nastavenia > System > Gestá > O Ručný režim.
  • Aktivujte potiahnutím prstom nadol z dolnej časti obrazovky.
  • Ukončite zamknutie telefónu alebo ťuknutie nad krátku obrazovku.

Tento článok vysvetľuje, ako používať režim jednej ruky v systéme Android 12 vrátane toho, ako povoliť gesto, ako ho aktivovať, keď ho potrebujete, a ako ukončiť režim jednou rukou.

Ako aktivovať režim jednou rukou

Režim jednej ruky funguje prostredníctvom gesta povoleného v nastaveniach telefónu. Po jeho aktivácii je jeho používanie jednoduché: stačí potiahnuť prstom nadol. Pracovná oblasť sa okamžite skráti na spodnú polovicu obrazovky, takže na veci v hornej časti môžete jednoducho dosiahnuť iba jedným prstom.

  1. Prejsť na Nastavenia > System > Gestá > Ručný režim.

    Image
    Image
  2. Klepnite na Použite režim jednou rukou. Tento čas môžete využiť aj na úpravu ďalších možností tu, ako je opustenie režimu jednou rukou pri prepínaní aplikácií alebo na skrátenie či predĺženie nastavenia časového limitu.
  3. Potiahnutím prstom nadol z dolnej časti obrazovky aktivujete režim jednej ruky. Všetko, čo robíte v tomto režime, sa stane v polovičnom okne.

    Image
    Image

Ako vypnúť režim jednou rukou

Ak chcete túto funkciu úplne zakázať, vráťte sa na krok 2 vyššie a vypnite gesto.

Ak chcete iba ukončiť režim jednou rukou, počkajte na dosiahnutie časového limitu (ak ste si ho vybrali) alebo vykonajte jednu z týchto vecí:

  • Klepnite do prázdneho tmavého priestoru nad malou obrazovkou.
  • Potiahnite prstom nahor, za krátku obrazovku.
  • Zamknite si telefón.
  • Otočiť do režimu na šírku.

FAQ

    Majú telefóny Pixel režim ovládania jednou rukou?

    Áno. Modely pixelov od 3 do 5 sú kompatibilné so systémom Android 12 a Google zahŕňa režim jednej ruky na systémovej úrovni v systéme Android 12.

    Ako funguje režim jednej ruky na telefóne Samsung?

    Samsung má svoj vlastný vstavaný režim ovládania jednou rukou, ktorý sa líši od režimu ovládania jednou rukou v systéme Android 12. Režim jednej ruky na Samsungu zmenší celú obrazovku na jednu stranu. Na zariadeniach Samsung Galaxy so systémom One UI Samsung získate prístup k režimu jednou rukou na Nastavenia > Rozšírené funkcie Klepnite na Pohyby a gestá , potom vyberte Režim jednou rukou a zapnite túto funkciu.

Odporúča: