Ako aktualizovať aplikácie v systéme Windows 11

Obsah:

Ako aktualizovať aplikácie v systéme Windows 11
Ako aktualizovať aplikácie v systéme Windows 11
Anonim

Aktualizácia aplikácií nie je len v prospech nových funkcií. Softvérové chyby a slabé miesta zabezpečenia riešia aj aktualizácie, ktoré zlepšujú celkovú použiteľnosť a bezpečnosť vašich aplikácií a v konečnom dôsledku aj iných súborov a osobných informácií.

V systéme Windows 11 sú nainštalované dve hlavné kategórie aplikácií: aplikácie Microsoft Store a aplikácie tretích strán. Nižšie si prejdeme, ako aktualizovať oboje.

Pokyny v tomto článku platia pre Windows 11. Ak sa snímky obrazovky alebo kroky nezhodujú s tým, čo vidíte na počítači, možno používate staršiu verziu zostavy.

Ako aktualizovať aplikácie v systéme Windows 11

Existujú dva spôsoby aktualizácie aplikácií nainštalovaných prostredníctvom obchodu Microsoft Store: manuálne a automaticky.

Manuálne aktualizácie aplikácií

Ak viete, že je k dispozícii novšia verzia, ale systém Windows vám ju ešte neposkytol, aktualizujte aplikáciu manuálne. Toto nie je ideálny spôsob, ako aktualizovať svoje aplikácie, a preto je automatická aktualizácia v predvolenom nastavení povolená, no stále môžete prinútiť aplikácie systému Windows 11, aby sa aktualizovali manuálne.

  1. Otvorte Microsoft Store z panela úloh alebo ho vyhľadajte.
  2. Vľavo dole vyberte Library.

  3. Vyberte Získať aktualizácie na kontrolu a hromadnú inštaláciu všetkých aktualizácií aplikácií.

    Image
    Image

Ďalším spôsobom ručnej aktualizácie aplikácie pre Windows 11 je jej opätovné stiahnutie. To prinúti váš počítač získať najnovšiu dostupnú verziu. Ak to chcete urobiť, vyhľadajte aplikáciu v počítači a vyberte UninstallPotom znova navštívte stránku na stiahnutie v obchode a získajte ho znova.

Automatické aktualizácie aplikácií

Udržiavanie vašich aplikácií vždy aktuálne je dôležité. Spoločnosť Microsoft to podporuje tým, že predvolene povoľuje automatické aktualizácie. Ak sa aplikácie v prípade potreby neaktualizujú, skontrolujte, či je toto nastavenie zapnuté.

Vyberte svoj profilový obrázok v hornej časti obchodu Microsoft Store a nájdite Nastavenia aplikácie a potom skontrolujte, či je Aktualizácie aplikácií zapnuté.

Image
Image

Ako aktualizovať ďalšie aplikácie v počítači

Mimo obchodu Microsoft Store je k dispozícii veľa softvéru. Napríklad všetky programy, ktoré si stiahnete cez webový prehliadač, sú spravované oddelene od aplikácií Microsoft Store, čo znamená, že ich aktualizácia je trochu iná.

Väčšina aplikácií obsahuje v ponuke Pomocník alebo v nastaveniach možnosť skontrolovať aktualizácie alebo zapnúť automatické aktualizácie. Odtiaľ môžete niekedy aktualizáciu spustiť aj manuálne, inak vám jednoducho povieme, aby ste navštívili webovú stránku spoločnosti a našli najnovšiu verziu. Ak to chcete urobiť, jednoducho navštívte príslušnú stránku, nájdite a stiahnite si program, ktorý potrebuje aktualizáciu, a nainštalujte ho ako pri prvom umiestnení do počítača.

Image
Image

Ďalším spôsobom aktualizácie aplikácií, ktoré nepochádzajú od Microsoft Store, je nástroj na aktualizáciu softvéru. Aj toto sú programy, ale fungujú skôr ako Microsoft Store, pretože dokážu vyhľadať zastaraný softvér a niekedy dokonca poskytujú jednoducho použiteľné „inštalačné“tlačidlá na hromadnú aktualizáciu všetkých vašich aplikácií.

Aktualizácie systému Windows sa líšia

Windows 11 obsahuje aj nástroj s názvom Windows Update. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o zdroj aktualizácií aplikácií, ako sú napríklad aktualizácie dostupné prostredníctvom obchodu Microsoft Store, v skutočnosti je to úplne iné.

Image
Image

Windows Update je miesto, kde môžete aktualizovať Windows 11 (t. j. celý operačný systém). Keď si stiahnete a nainštalujete aktualizácie pomocou služby Windows Update, nenájdete nové verzie svojich každodenných aplikácií, ako sú Netflix, Spotify atď., ale namiesto toho nové funkcie a vylepšenia zabezpečenia pre celý operačný systém.

Udržiavanie aktuálneho systému Windows 11 je rovnako, ak nie viac, dôležité ako udržiavanie nových verzií všetkých vašich aplikácií.

FAQ

    Ako aktualizujem aplikácie v systéme Windows 10?

    Ak chcete aktualizovať aplikácie systému Windows 10, uistite sa, že funkcia automatickej aktualizácie systému Windows 10 je zapnutá. Prejdite do aplikácie Microsoft Store, vyberte Settings a uistite sa, že Aktualizovať aplikácie automaticky je zapnutá. Ak chcete aktualizovať aplikácie pre Windows 10 manuálne, otvorte aplikáciu Obchod, vyberte ikonu s tromi bodkami a kliknite na Stiahnutia a aktualizácie > Získať aktualizácie

    Ako aktualizujem aplikácie v systéme Windows 8?

    Ak používate počítač so systémom Windows 8, prejdite na Store > Nastavenia a vyberte Aktualizácie aplikácií Uistite sa, že Automaticky aktualizovať moje aplikácie je nastavené na Áno Ak chcete aplikácie aktualizovať manuálne, prejdite do Store> Nastavenia > Aktualizácie aplikácie a vyberte Vyhľadať aktualizácie

    Ako odinštalujem aplikácie v systéme Windows 11?

    Stlačte kláves Windows + i a potom z ponuky vľavo vyberte Apps. Vyberte Aplikácie a funkcie, potom nájdite aplikáciu, ktorú chcete odinštalovať, a kliknite na ikonu s tromi bodkami napravo od nej. Vyberte Uninstall a podľa pokynov aplikáciu odinštalujte.

Odporúča: