Aplikácia Prime Video od Amazonu sa vyhýba „Apple Tax“

Obsah:

Aplikácia Prime Video od Amazonu sa vyhýba „Apple Tax“
Aplikácia Prime Video od Amazonu sa vyhýba „Apple Tax“
Anonim

Kľúčové poznatky

  • Amazon's Prime Video for Mac vám teraz umožňuje nakupovať videá pomocou účtu Amazon.
  • Zahŕňa aj nákupy v aplikácii Apple.
  • Aplikácia Amazon pre iOS využíva tú istú medzeru v nákupe od spoločnosti Apple.

Image
Image

Najnovšia aplikácia Prime Video od Amazonu ukazuje, aká dobrá môže byť aplikácia App Store bez obmedzení spoločnosti Apple.

Táto aktualizácia aplikácie Amazon na streamovanie televízie a filmov Prime Video podporuje všetky najnovšie technológie spoločnosti Apple, ako je obraz v obraze (PiP) a AirPlay, a tiež vám umožňuje pozerať na celú obrazovku. Ale skutočným ťahákom je systém nákupu v aplikácii. Amazon preskočí cez špeciálnu medzeru, ktorú minulý rok predstavila spoločnosť Apple, a môže ponúkať svoje prenájmy a nákupy v aplikáciách spolu s vlastnými nákupmi v aplikácii Apple. Je to skvelý doplnok, ale dostatočne zložitý na to, aby zmiatol väčšinu z nás.

„Rozumiem tomu, že Apple považuje obchody Mac a iOS za jeden a ten istý, teda „App Store“. Preto dokument s jednotnými pokynmi, ktorý nerozlišuje medzi platformami okrem niekoľkých špecifických prípady,“povedal profesionálny kritik App Store Kosta Eleftheriou Lifewire prostredníctvom priamej správy.

Hlavný príklad

Aplikácia Prime Video je dokonalým príkladom nekonzistentného prístupu spoločnosti Apple k nákupu vecí v aplikáciách. Takmer každá aplikácia môže predávať fyzické aplikácie na doručovanie potravín alebo bežnú aplikáciu od Amazonu bez toho, aby Apple niečo obmedzil. Ale potom je to mätúce. Vo vyhlásení poskytnutom 9to5Mac minulý rok Apple uviedol, že zaviedol výnimku pre „poskytovateľov predplatenej video zábavy“, ktorá im umožní využívať ich vlastné existujúce predplatné služby výmenou za podporu najnovších funkcií Apple.

Teraz sa pozrite na funkcie pridané do novej aplikácie Prime Video Mac od Amazonu. Funguje s AirPlay a podporuje PiP, ale pri mojom testovaní nefunguje so Siri. Umožňuje vám tiež nakupovať videá jedným kliknutím účtované na váš účet Amazon a zároveň ponúka nákupy v aplikácii pre Prime Video Monthly pomocou mechanizmu IAP spoločnosti Apple.

Image
Image

Toto nie je prvá aplikácia, ktorá využíva špeciálny program spoločnosti Apple. Nie je to ani prvá video aplikácia Amazon. Aplikácia Prime Video pre iOS tiež umožňuje nakupovanie, ktoré obchádza platobný systém spoločnosti Apple.

Samozrejme, toto všetko môžete urobiť prostredníctvom prehliadača, ale potom môžete prísť o skvelé funkcie, ako je možnosť sťahovať videá na pozeranie offline. A niektorí ľudia dávajú prednosť pohodliu a oddeleniu aplikácií.

„Ako niekto, kto dáva prednosť rozdeleniu všetkého, čo robím na svojom počítači, vždy uprednostňujem aplikácie pred robením vecí v prehliadači,“napísal používateľ Mac a Prime Video Silverstring na fórach MacRumors.„Len sa hodí k môjmu mentálnemu modelu prepínania kontextu lepšie ako množstvo kariet v prehliadači, bez ohľadu na to, ako dobre veci fungujú na webe.“

Krásny neporiadok

Ide o to, že toto všetko je úplný neporiadok. Medzi posunom spoločnosti Apple, protichodnými pravidlami o nákupoch v aplikácii a rôznymi právnymi nariadeniami, ktoré nútia Apple povoliť alternatívne spôsoby platby, je ťažké aj pre oddaného novinára, ktorý sleduje Apple, všetko sledovať.

„Všetky tieto umelé rozdiely, ktoré sa tiež neustále menia, mi zraňujú mozog, keď sa ich snažím [pochopiť] alebo si ich zapamätať,“hovorí Eleftheriou.

Aplikácia Kindle pre iOS vám napríklad stále neumožňuje nakupovať knihy. Nedovolí vám ani kliknúť na odkaz na web Amazon, aby ste si ho tam mohli kúpiť. Namiesto toho musíte prejsť na stránku obchodu sami. Nezdá sa byť absurdné priať si svet, v ktorom by vám aplikácia na čítanie kníh umožnila prehliadať, skúšať, kupovať a sťahovať knihy bez toho, aby ste museli preskakovať toľkými obručami. Najmä keď si môžete kúpiť papierové knihy z bežnej aplikácie Amazon bez týchto prekážok.

Image
Image

Tento neporiadok neprospieva nikomu, no vďaka aplikáciám, ako je nové Prime Video, môžeme aspoň vidieť, ako by fungoval ideálny obchod s aplikáciami. Aplikácie podporujú najnovšie technológie Apple, čo je dobré pre používateľov. Aplikácie môžu spracovávať aj svoje vlastné platby, čo je dobré aj pre používateľov.

Všetko, čo potrebuje, je, aby Apple prestal vyžadovať, aby aplikácie používali iba vstavané mechanizmy nákupu v aplikácii, alebo aby znížil 30 % zníženie na úroveň, ktorá je pre predajcov digitálneho tovaru príjemnejšia.

A to nemusí trvať tak dlho, ako si myslíme. S tlakom na Apple zo strany rôznych regulačných orgánov po celom svete je jeho pozícia čoraz neudržateľnejšia. Dúfajme, že táto aplikácia Amazon je pohľadom do budúcnosti.

Odporúča: