Ako aktualizovať Služby Google Play

Obsah:

Ako aktualizovať Služby Google Play
Ako aktualizovať Služby Google Play
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Android: Otvorte Služby Google Play. Ak vidíte Deactivate, aplikácia je aktuálna. Ak vidíte Update, klepnutím naň nainštalujte.
  • Chromebook: Otvorte prehliadač Chrome a prejdite na stránku aplikácie Google Play services.
  • Ak ste si istí, že je aplikácia aktuálna, možno budete musieť vymazať vyrovnávaciu pamäť a úložisko Služieb Google Play.

Služby Google Play sú aplikácia na pozadí, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou sťahovania softvéru a aktualizácií z Obchodu Google Play. Ak sa vám pri pokuse o načítanie aplikácie alebo hry zobrazí chybové hlásenie, možno budete musieť manuálne aktualizovať služby Google Play alebo vymazať vyrovnávaciu pamäť.

Ako aktualizovať Služby Google Play v systéme Android

Ak chcete skontrolovať, či sú služby Google Play aktuálne, otvorte vo webovom prehliadači stránku aplikácie Služby Google Play. Ak vidíte Deactivate, vaša aplikácia je aktuálna. Ak vidíte Update, klepnite naň a stiahnite si a nainštalujte najnovšie aktualizácie pre služby Google Play.

Image
Image

Zrátané podčiarknutie

Niektoré Chromebooky vyrobené po roku 2017 podporujú aplikácie pre Android a Obchod Google Play. Služby Google Play na Chromebooku môžete aktualizovať na stránke aplikácie Služby Google Play v prehliadači Chrome.

Ako riešiť problémy so službami Google Play

Ak aplikácia zlyhá alebo sa jej nepodarí načítať, môže sa zobraziť chybové hlásenie o zastavení služieb Google Play. Ak ste si istí, že je aplikácia aktuálna, možno budete musieť vymazať vyrovnávaciu pamäť a úložisko Služieb Google Play:

  1. Otvorte na svojom zariadení Nastavenia.
  2. Klepnite na Aplikácie.
  3. Klepnite na Služby Google Play.

    Image
    Image
  4. Klepnite na Vynútiť zastavenie, potom klepnite na Storage.
  5. Klepnite na Vymazať vyrovnávaciu pamäť, potom klepnite na Spravovať úložisko.
  6. Klepnite na Vymazať všetky údaje.

    Image
    Image

Možno budete musieť počkať až päť minút, kým sa zmeny prejavia. Ak máte problémy so stiahnutím aplikácie zo služby Google Play, možno budete musieť zopakovať vyššie uvedené kroky aj pre aplikáciu Obchod Play.

Čo sú služby Google Play?

Služby Google Play sa nezobrazia, ak ich vyhľadáte v Obchode Play. Je to služba na pozadí, ktorá poskytuje základné funkcie na zabezpečenie správneho fungovania aplikácií. Vďaka službám Google Play si nemusíte vytvárať nové prihlasovacie údaje pre každú novú aplikáciu, ktorú si nainštalujete.

Ak máte problémy s konkrétnou aplikáciou, môže to byť spôsobené tým, že služby Google Play sú zastarané. Služby Google Play sa vo všeobecnosti aktualizujú na pozadí bez toho, aby ste museli čokoľvek robiť. Príležitostne sa však môže zobraziť výzva na inštaláciu aktualizácií. Klepnutím na upozornenie prejdite na stránku aplikácie a potom klepnite na Aktualizovať ako pri akejkoľvek inej aplikácii.

Niektoré aplikácie vyžadujú na komunikáciu so službami Google Play trvalé internetové pripojenie. Ak máte s takýmito aplikáciami problémy, skontrolujte svoje Wi-Fi alebo mobilné pripojenie a reštartujte zariadenie.

Odporúča: