Ako urobiť snímku obrazovky na iPhone 11

Obsah:

Ako urobiť snímku obrazovky na iPhone 11
Ako urobiť snímku obrazovky na iPhone 11
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Najjednoduchšie: Stlačte súčasne tlačidlá Side a Zvýšenie hlasitosti.
  • Ak chcete urobiť snímku obrazovky klepnutím na zadnú stranu telefónu, najskôr povoľte túto funkciu v Nastavenia > Prístupnosť >Touch > Klepnutie späť > Snímka obrazovky.
  • Potom môžete urobiť snímku obrazovky dvojitým klepnutím na zadnú stranu telefónu. (Vyžaduje iOS 14 a novší.)

V tomto článku je vysvetlené, ako nasnímať snímky obrazovky na iPhone 11 štandardným spôsobom. Tiež obsahuje informácie o tom, kde nájsť tieto snímky obrazovky, čo s nimi môžete robiť a skryté alternatívne spôsoby snímania snímok obrazovky bez akýchkoľvek tlačidiel.

Ako urobiť snímku obrazovky na iPhone 11

Potrebujete urobiť snímku obrazovky toho, čo je na obrazovke vášho iPhone 11 práve túto minútu? Najjednoduchší spôsob vytvorenia snímky obrazovky na iPhone 11 je:

  1. S čímkoľvek, čo chcete nasnímať na obrazovke, stlačte súčasne tlačidlá Side a Zvýšenie hlasitosti.

    Zvuk uzávierky fotoaparátu bude indikovať, že ste snímku obrazovky urobili úspešne.

  2. Miniatúra snímky obrazovky sa zobrazí v pravom dolnom rohu obrazovky. Okamžite ho zrušte potiahnutím prstom po pravej strane obrazovky. Môžete tiež počkať, kým zmizne. V každom prípade bola snímka obrazovky uložená.
  3. Ak chcete snímku obrazovky ihneď upraviť alebo zdieľať, klepnutím na miniatúru vpravo dole získate prístup k nástrojom na úpravu snímky obrazovky (klepnite na ikonu pera) alebo k ponuke zdieľania v poli akcií (pole so šípkou to).

    Nechcete túto snímku obrazovky? Klepnutím na ikonu koša v tomto zobrazení ho odstránite.

  4. Všetky svoje snímky obrazovky na svojom iPhone nájdete v predinštalovanej aplikácii Fotky v albume Snímky obrazovky.

    Image
    Image

Ako urobíte snímku obrazovky na iPhone 11 bez tlačidiel?

Zatiaľ čo najjednoduchší spôsob, ako urobiť snímku obrazovky na iPhone 11, vyžaduje bočné tlačidlá a tlačidlá na zvýšenie hlasitosti, môžete urobiť snímku obrazovky aj bez tlačidiel. Tu je postup:

  • Ak používate Siri, môžete Siri požiadať, aby vám urobila snímku obrazovky. Stačí aktivovať Siri (podržaním bočného tlačidla alebo vyslovením „Hey Siri“, ak máte túto funkciu povolenú) a povedať „urob snímku obrazovky“. Všetko ostatné je rovnaké ako v poslednej časti.
  • Chcete zapôsobiť na priateľov svojimi odbornými znalosťami o iPhone? Potom sa musíte naučiť, ako robiť snímky obrazovky klepnutím na svoj iPhone (pozrite si pokyny nižšie).

Ako urobíte snímku obrazovky na iPhone 11 klepnutím na zadnú stranu?

Ak používate iOS 14 alebo vyšší (na svojom iPhone 11 alebo akomkoľvek kompatibilnom modeli), táto skrytá funkcia vám umožní urobiť snímku obrazovky dvojitým klepnutím na zadnú stranu telefónu. Akcia dvojitého ťuknutia je navrhnutá tak, aby uľahčila niektoré úlohy tým, ktorí majú problémy s motorikou, ale môže ju použiť každý. Tu je postup:

  1. Klepnite na Nastavenia.
  2. Klepnite na Dostupnosť.
  3. Klepnite na Dotknite sa.

    Image
    Image
  4. Klepnite Klepnite späť.
  5. Klepnite Dvojité klepnutie.
  6. Klepnite na Snímka obrazovky.

    Image
    Image
  7. Teraz, kedykoľvek budete chcieť urobiť snímku obrazovky, dvakrát silno ťuknite na zadnú stranu iPhonu.

Prečo nemôžem urobiť snímku obrazovky na svojom iPhone 11?

Máte problémy s vytváraním snímok obrazovky na vašom iPhone 11? Môže to mať veľa príčin, ale tu je niekoľko bežných a čo s nimi robiť:

  • Nestláčate tlačidlá súčasne: Ak postupujete podľa pokynov, ale nezískavate snímku obrazovky, je možné, že ste tento postup ešte úplne nezvládli. Musíte stlačiť obe tlačidlá presne v rovnakom čase. V opačnom prípade si váš iPhone bude myslieť, že iba stláčate jednotlivé tlačidlá jedno po druhom. Vyskúšajte niekoľko cvičných stlačení a dostanete to.
  • Tlačidlá nefungujú: Ak sa pokúšate urobiť snímky obrazovky pomocou tlačidiel a nefunguje to, vaše tlačidlá nemusia byť funkčné. Mohlo by k tomu dôjsť v dôsledku zasahovania puzdra do tlačidla; skúste puzdro vybrať a znova nasadiť. Tlačidlá by sa tiež mohli zlomiť (alebo zlomiť); otestujte ich použitím na iné aktivity.
  • Všeobecné chyby: Niekedy sú telefóny iPhone trochu chybné bez zjavného dôvodu. Skúste reštartovať svoj iPhone; to vyrieši väčšinu všeobecných problémov. Ak to nefunguje, pozrite si (a nainštalujte) aktualizáciu operačného systému iPhone (nazývaný iOS). Nové verzie operačného systému často obsahujú opravy chýb.

FAQ

    Môžem na svojom iPhone zakázať snímky obrazovky?

    Nie. Neexistuje spôsob, ako úplne zakázať snímky obrazovky na iPhone, ale iOS 12 a novší umožňuje snímky obrazovky iba vtedy, keď je obrazovka rozsvietená. Ak chcete zabrániť náhodným snímkam obrazovky, prejdite na Settings > Displej a jas a vypnite Zvýšiť na Wake.

    Ako urobím snímku obrazovky celej strany na svojom iPhone?

    Keď vytvoríte snímku obrazovky v prehliadači Safari, klepnite na ukážku predtým, než zmizne, a potom klepnite na Celá strana. Stránka sa uloží ako súbor PDF. Túto možnosť nepodporujú všetky verzie systému iOS.

    Ako odstránim snímky obrazovky na svojom iPhone?

    Ak chcete odstrániť snímky obrazovky iPhone, prejdite na Photos > Snímky obrazovky > Vybrať, klepnite na snímky obrazovky a potom klepnite na Kôš. Ak chcete obnoviť odstránené snímky obrazovky iPhone, prejdite na Photos > Recently Deleted > Select.

    Prečo sú moje snímky obrazovky iPhone rozmazané?

    Ak sú snímky obrazovky vášho iPhone rozmazané, keď ich odošlete v aplikácii Správy, prejdite do časti Settings a vypnite Režim obrázkov nízkej kvality. Táto funkcia šetrí mobilné dáta tým, že obetuje kvalitu obrazu.

Odporúča: