Iónové inteligentné hodinky Fitbit stiahnuté z dôvodu rizika popálenia

Iónové inteligentné hodinky Fitbit stiahnuté z dôvodu rizika popálenia
Iónové inteligentné hodinky Fitbit stiahnuté z dôvodu rizika popálenia
Anonim

Fitbit vydal dobrovoľné stiahnutie svojich iónových inteligentných hodiniek s odvolaním sa na potenciálne nebezpečenstvo popálenia.

Oznámenie od spoločnosti Fitbit a americkej komisie pre bezpečnosť spotrebiteľských produktov (CPSC) odhaľuje potenciálny problém s inteligentnými hodinkami Fitbit Ionic. Zdá sa, že existuje možnosť, že sa lítium-iónová batéria v zariadení môže prehriať, čo môže viesť k popáleniu používateľov.

Image
Image

CPSC uviedla, že Fitbit dostal viac ako 174 hlásení (amerických a medzinárodných) o prehriatí svojich iónových inteligentných hodiniek, pričom 118 z týchto hlásení uvádzalo popálenie používateľov, čo znamená, že približne 67 percent prípadov prehriatia malo za následok fyzické zranenia. Avšak s približne 1 693 000 predanými hodinkami Ionic na celom svete a približne 174 zdokumentovanými prípadmi prehriatia je pravdepodobnosť zranenia stále pomerne nízka (0,01 %).

Image
Image

Aj tak, Fitbit ponúka používateľom Ionic Smartwatch možnosť vrátenia peňazí. Fitbit aj CPSC odporúčajú, aby ste svoje Ionic zariadenie okamžite prestali používať a začali proces vrátenia, aj keď ste nezaznamenali žiadne problémy. Aj keď ste svoj Fitbit Ionic nejaký čas nepoužívali (zariadenia boli ukončené v roku 2020), môžete ho – a podľa Fitbitu by ste ho aj mali – poslať.

Ak máte jeden z dotknutých modelov (FB503CPBU, FB503GYBK, FB503WTGY alebo FB503WTNV), môžete kontaktovať Fitbit a začať proces vrátenia. Po potvrdení prijatia vašich hodiniek dostanete náhradu vo výške 299 USD spolu s časovo obmedzeným zľavovým kódom na vybrané produkty Fitbit.

Odporúča: