Ako používať režim úspory energie na Kindle Paperwhite

Obsah:

Ako používať režim úspory energie na Kindle Paperwhite
Ako používať režim úspory energie na Kindle Paperwhite
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Klepnite na tri bodky na domovskej obrazovke > Nastavenia > Možnosti zariadenia > Rozšírené možnosti > Šetrič energie.
  • Šetrič energie znamená, že sa váš Kindle zapína o niečo pomalšie, ale výdrž batérie je oveľa dlhšia.
  • Šetrite výdrž batérie znížením jasu alebo zakázaním obnovenia stránky.

Tento článok vás naučí, ako používať režim šetrenia energie na Kindle Paperwhite. Tiež sa zaoberá tým, ako to pomôže zlepšiť váš zážitok z čítania Kindle.

Čo je šetrič energie v Kindle?

Režim úspory energie na Kindle je režim spánku s nízkou spotrebou energie, keď sa Kindle nepoužíva. Povolenie znamená, že váš Kindle môže zostať v pohotovostnom režime oveľa dlhšie, kým sa bude musieť dobiť.

Ak pravidelne nechávate svoj Kindle bez dozoru, možno zistíte, že režim šetrenia energie je užitočný, pretože ho nebudete musieť tak často nabíjať. Vypnutie úsporného režimu však znamená, že váš Kindle sa pri nových reláciách čítania zapne rýchlejšie, takže ak ste vášnivým čitateľom, možno bude najlepšie ho vypnúť.

Ako ušetrím energiu na svojom Kindle?

Povolenie režimu šetrenia energie je veľmi jednoduché. V predvolenom nastavení má váš Kindle povolený režim šetrenia energie, ale ak z nejakého dôvodu nie je ten váš, zapnutie trvá len niekoľko krokov. Tu je to, čo robiť.

  1. Otvorte svoj Kindle Paperwhite klepnutím na tlačidlo napájania alebo otvorením puzdra.
  2. Klepnite na tri bodky v pravom hornom rohu obrazovky.

    Image
    Image
  3. Klepnite na Nastavenia.

    Image
    Image
  4. Klepnite na Možnosti zariadenia.

    Image
    Image
  5. Klepnite na Rozšírené možnosti.

    Image
    Image
  6. Klepnite Šetrič energie.

    Image
    Image
  7. Ak chcete povoliť režim úspory energie, klepnite na Povoliť.

    Image
    Image

    Dostanete aj krátke vysvetlenie toho, čo robí režim šetrenia energie.

  8. Klepnutím na X sa vrátite na domovskú obrazovku vášho Kindle Paperwhite.

Ako predĺžim výdrž batérie Kindle Paperwhite?

Povolenie režimu šetrenia energie je jedným z najlepších spôsobov, ako predĺžiť výdrž batérie Kindle Paperwhite. Existujú však aj iné spôsoby, ako predĺžiť výdrž batérie. Tu je ich pohľad.

  • Znížte jas. Na domovskej obrazovke potiahnutím zhora nadol vyvolajte posúvač jasu. Posunutím jasu nadol znížite jas a ušetríte výdrž batérie.
  • Pravidelne uspávajte svoj Kindle. Ak Kindle nepoužívate, klepnutím na tlačidlo napájania ho prepnite do režimu spánku. Ak tak urobíte, nepotrebuje napájanie na rozsvietenie obrazovky, aby ste ju mohli použiť.
  • Zakážte Wi-Fi. Zakážte internetové pripojenie k vášmu Kindle potiahnutím zhora nadol, čím vyvoláte rýchle nastavenia. Ak chcete znížiť spotrebu energie, zapnite režim v lietadle.
  • Vypnite obnovovanie stránky. Peknou vizuálnou funkciou je obnovovanie stránky, ale zaberá energiu. Vypnite ho tak, že prejdete na Nastavenia > Možnosti čítania > a vypnete ho. Zmena obrazovky nebude vyzerať tak hladko, ale ušetríte trochu výdrže batérie.
  • Reštartujte svoj Kindle. Niekedy váš Kindle jednoducho potrebuje reštart, aby fungoval efektívnejšie. Nie je to nevyhnutné, ale raz za čas to môže pomôcť vášmu Kindle bežať plynulejšie a spotrebovať menej energie batérie.
  • Nabite ho pri aktualizácii. Kindle Paperwhite bude fungovať dobre aj sám o sebe, ale niekedy je užitočné ho zapojiť, aby sa nabil počas aktualizácie. Týmto spôsobom obnoví trochu šťavy bez toho, aby vás obťažoval.

FAQ

    Ako resetujem Kindle Paperwhite?

    Ak chcete obnoviť výrobné nastavenia Paperwhite, klepnutím na hornú časť obrazovky otvorte panel ponuky a potom vyberte Viac (tri riadky) > Nastavenia > Viac (tri riadky) > Resetovať zariadenie Tento proces vymaže všetko na vašom zariadení, ale môžete ho znova synchronizovať pomocou svojho účtu Amazon, keď ho znova nastavíte a obnovíte svoju knižnicu.

    Ako vypnem Kindle Paperwhite?

    Vaša Paperwhite sa nikdy nevypne; len prejde do režimu nízkej spotreby, keď ho uspíte. Ak to chcete urobiť, podržte tlačidlo na spodnej strane zariadenia, kým sa nezobrazí ponuka, a potom vyberte Vypnutie obrazovkyAk má váš Paperwhite skladacie puzdro, obrazovka sa tiež vypne, keď zatvoríte kryt.

Odporúča: