Ako zmeniť sieť na Chromecaste & Pripojte sa k novej sieti Wi-Fi

Obsah:

Ako zmeniť sieť na Chromecaste & Pripojte sa k novej sieti Wi-Fi
Ako zmeniť sieť na Chromecaste & Pripojte sa k novej sieti Wi-Fi
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Pripojte svoj telefón alebo tablet k sieti Wi-Fi.
  • Otvorte aplikáciu Google Home a klepnite na svoj Chromecast > Nastavenia > Wi-Fi > Zabudnite> Zabudnite na sieť.
  • Pripojte svoj Chromecast k sieti Wi-Fi podľa pokynov na obrazovke.

Tento článok vysvetľuje, ako zmeniť sieť Wi-Fi na zariadení Chromecast, vrátane užitočných tipov na riešenie problémov s pripojeniami Chromecast Wi-Fi.

Ako pripojím svoj Chromecast k inej sieti Wi-Fi?

Keď nastavujete svoj Chromecast prvýkrát, súčasťou procesu nastavenia je pripojenie Chromecastu k vašej sieti Wi-Fi. Ak získate nový smerovač, presuniete sa alebo zmeníte nastavenia siete Wi-Fi, budete musieť na svojom Chromecaste zmeniť sieť.

Neexistuje žiadna možnosť priamej zmeny siete, takže tento proces vyžaduje, aby zariadenie Chromecast zabudlo vašu sieť a potom ju znova nastavilo.

Tu je návod, ako zmeniť sieť na svojom Chromecaste:

  1. Pripojte svoj telefón alebo tablet k sieti Wi-Fi a nainštalujte si aplikáciu Google Home, ak ju ešte nemáte.
  2. Otvorte Google Home na svojom telefóne alebo tablete.
  3. Klepnite na svoj Chromecast.
  4. Klepnite na Nastavenia.
  5. Klepnite na Wi-Fi.

    Image
    Image
  6. Klepnite Zabudnite na túto sieť.
  7. Vyberte Zabudnúť sieť Wi-Fi a počkajte, kým váš Chromecast zabudne aktuálnu sieť.

    Image
    Image
  8. Uistite sa, že je váš Chromecast zapojený a zapnutý.
  9. Na domovskej obrazovke Google klepnite na ikonu plus (+).
  10. Klepnite na Nastaviť zariadenie.
  11. Klepnite na Nové zariadenia.

    Image
    Image
  12. Vyberte svoj domov a klepnite na Ďalej.
  13. Počkajte, kým Google Home nájde váš Chromecast.
  14. Klepnite na Next.

    Image
    Image
  15. Počkajte, kým sa domovská stránka Google pripojí k vášmu Chromecastu.
  16. Porovnajte kód zobrazený na televízore s kódom v aplikácii a ak sa zhodujú, klepnite na Áno. Alebo pomocou fotoaparátu telefónu naskenujte QR kód.
  17. Klepnite na Súhlasím.

    Image
    Image
  18. Klepnite na Áno, súhlasím s zdieľaním údajov s Googlom alebo Nie, ďakujem, ak chcete Googlu zabrániť v zhromažďovaní údajov.
  19. Vyberte miesto, ktoré chcete priradiť k vášmu Chromecastu, a klepnite na Ďalej.
  20. Vyberte svoju sieť Wi-Fi a klepnite na Ďalej.

    Image
    Image
  21. Zadajte heslo pre svoju sieť Wi-Fi a klepnite na Pripojiť.
  22. Počkajte, kým sa váš Chromecast pripojí k sieti.
  23. Po pripojení Chromecastu k novej sieti sa zobrazí správa.

    Image
    Image

    Teraz ste na svojom Chromecaste zmenili sieť Wi-Fi a môžete ju začať používať. Ak ho chcete teraz dokončiť, postupujte podľa pokynov na obrazovke.

Prečo sa môj Chromecast nepripojí k mojej novej sieti Wi-Fi?

Ak z akéhokoľvek dôvodu získate novú sieť Wi-Fi, váš Chromecast sa k nej automaticky nepripojí. Chromecast bude mať stále vaše staré informácie o sieti Wi-Fi, takže sa nepripojí k novej sieti. Ak chcete, aby sa Chromecast pripojil k vašej novej sieti Wi-Fi, budete musieť postupovať podľa krokov v predchádzajúcej časti, aby Chromecast zabudol vašu starú sieť a potom ho nastavil na vašu novú sieť.

Máte problémy s pripojením k Chromecastu v aplikácii Home a chcete zmeniť sieť? Ak Chromecast obnovíte z výroby, budete ho môcť znova nastaviť a pripojiť k sieti Wi-Fi, ako keby to bolo nové zariadenie.

Opravy ďalších problémov s Wi-Fi na Chromecaste

Tu sú niektoré ďalšie bežné problémy a riešenia Chromecast Wi-Fi:

  • Skontrolujte základy: Uistite sa, že je Chromecast zapojený do steny a zapnutý. Ak LED nesvieti, Chromecast nie je zapnutý alebo je pokazený. LED by mala byť biela. Ak Chromecast bliká bielou farbou alebo inou farbou, budete musieť problém vyriešiť.
  • Uistite sa, že má zariadenie dostatočné napájanie: Ak máte občasné problémy s pripojením alebo kontrolka LED nezostáva stále zapnutá a biela, môžete mať problém s napájaním. Kábel USB môže byť chybný alebo máte pokazenú nabíjačku. Skúste prepnúť kábel USB, napájací adaptér alebo oboje.
  • Aktualizujte aplikáciu Google Home: Uistite sa, že je aplikácia Google Home vo vašom telefóne alebo tablete aktuálna. Ak máte zastaranú aplikáciu Google Home, nemusí sa jej podariť nastaviť Wi-Fi pripojenie vášho Chromecastu.
  • Opraviť problémy so silou signálu: Ak sú medzi vaším Chromecastom a bezdrôtovým smerovačom nejaké prekážky, Chromecast bude mať problémy s pripojením k sieti Wi-Fi. Ak je to tak, skúste zlepšiť signál Wi-Fi. Pomocou predlžovacieho kábla HDMI zmeňte polohu svojho Chromecastu, odstráňte čo najviac prekážok a zvážte zmenu polohy smerovača.
  • Riešenie problémov s hardvérom siete: Môže sa vyskytnúť problém s vaším modemom alebo bezdrôtovým smerovačom. Aj keď sa ostatné zariadenia pripájajú v poriadku, napríklad váš telefón alebo laptop, váš Chromecast môže ovplyvňovať problém s hardvérom vašej siete. Resetujte modem a smerovač a skontrolujte, či sa Chromecast môže pripojiť.
  • V prípade potreby aktualizujte alebo resetujte svoj Chromecast: Ak nemôžete dokončiť proces nastavenia alebo LED na vašom Chromecaste bliká na červeno alebo oranžovo, môže ísť o internú chybu. Skúste aktualizovať svoj Chromecast alebo obnoviť továrenské nastavenia Chromecastu a potom zistite, či ho môžete nastaviť a pripojiť k sieti Wi-Fi.

FAQ

    Ako resetujem Chromecast?

    Ak chcete resetovať svoj Chromecast, otvorte aplikáciu Google Home a klepnite na svoje zariadenie Chromecast > Settings (ikona ozubeného kolieska). Na zariadení so systémom iOS klepnite na Remove Device; na Androide klepnite na Viac (tri bodky). Klepnite na Obnovenie továrenských nastavení a potom potvrďte opätovným klepnutím na Obnovenie továrenských nastavení.

    Ako môžem použiť Chromecast zo zariadenia iPhone?

    Najprv si nastavte Chromecast pomocou aplikácie Google Home pre iOS. Potom v aplikácii Google Home klepnite na ikonu Media; v časti Manage Your System vyberte, či chcete pristupovať k službám hudby, videa, rádia alebo podcastov. Vo svojich dostupných streamovacích aplikáciách, ako sú Netflix a Hulu, vyberte Link a potom podľa pokynov prepojte svoj účet. Otvorte médium, ktoré chcete prenášať, kliknite na ikonu Casting na svojom iPhone a potom vyberte svoje zariadenie Chromecast.

Odporúča: