Ako pripojiť Android k počítaču

Obsah:

Ako pripojiť Android k počítaču
Ako pripojiť Android k počítaču
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Zariadenia pripojte pomocou kábla USB. Potom v systéme Android vyberte Preniesť súbory. Na počítači PC vyberte Otvoriť zariadenie na zobrazenie súborov > Tento počítač.
  • Pripojte sa bezdrôtovo s AirDroid zo služby Google Play, Bluetooth alebo z aplikácie Microsoft Your Phone.

Tento článok vysvetľuje, ako pripojiť Android k počítaču pomocou kábla USB alebo bezdrôtového pripojenia cez AirDroid, Bluetooth alebo aplikáciu Microsoft Your Phone.

Ako pripojiť Android k PC

Ak chcete pripojiť Android k počítaču, existuje niekoľko možností. Najbežnejším prístupom je použitie kábla USB, ale existuje množstvo bezdrôtových riešení, ktoré fungujú rovnako dobre a často ponúkajú rýchlejšie pripojenie.

Väčšina zariadení so systémom Android sa dodáva s nabíjacím káblom USB, pričom koniec nabíjačky je pripojený cez koniec kábla USB. Ak odpojíte koniec USB z nabíjačky, môžete tento koniec zapojiť do počítača a nadviazať spojenie s počítačom.

Ak však so sebou nemáte kábel USB alebo dávate prednosť bezdrôtovému riešeniu, toto sú spôsoby, ako môžete pripojiť Android k počítaču bez kábla:

  • Používanie AirDroid: Táto populárna aplikácia využíva vašu domácu sieť na vytvorenie spojenia medzi počítačom a zariadením Android a prenos súborov.
  • Bluetooth: Väčšina moderných počítačov má k dispozícii Bluetooth. Na prenos súborov zo svojho Androidu môžete použiť Bluetooth.
  • Aplikácia pre váš telefón od spoločnosti Microsoft: Spoločnosť Microsoft teraz ponúka novú aplikáciu pre používateľov systému Windows 10 s názvom Váš telefón, ktorá poskytuje jednoduché pripojenie k vášmu systému Android.
Image
Image

Pripojte Android k PC pomocou USB

Používanie kábla USB na pripojenie zariadenia Android k počítaču je jednoduché, ale umožňuje vám iba prenášať súbory tam a späť. Pomocou tohto pripojenia nemôžete na diaľku ovládať svoj Android.

  1. Najprv pripojte koniec micro-USB kábla k telefónu a koniec USB k počítaču.

    Image
    Image
  2. Keď pripojíte svoj Android k počítaču pomocou kábla USB, v oblasti upozornení systému Android sa zobrazí upozornenie na pripojenie USB. Klepnite na upozornenie a potom na Preniesť súbory.

    Image
    Image
  3. V počítači sa zobrazí upozornenie s otázkou, čo by ste chceli urobiť s novým zariadením USB. Vyberte toto upozornenie.

    Image
    Image
  4. Týmto sa otvorí okno, v ktorom môžete vybrať, ako chcete zariadenie používať. Vyberte Otvoriť zariadenie na zobrazenie súborov.

    Image
    Image
  5. Keď teraz otvoríte Prieskumníka Windows, vyberte Tento počítač a uvidíte, že je vaše zariadenie k dispozícii. Vyberte zariadenie, aby ste ho rozbalili a prehľadávajte všetky priečinky a súbory v telefóne.

    Image
    Image

Pripojte Android k PC pomocou AirDroid

AirDroid je pôsobivá aplikácia, pretože vám umožňuje nielen prenášať súbory do a z vášho Androidu, ale obsahuje aj množstvo funkcií diaľkového ovládania.

  1. Nainštalujte si AirDroid zo služby Google Play do svojho zariadenia s Androidom.
  2. Otvorte aplikáciu a povoľte funkcie, ktoré plánujete používať. Ak aplikáciu používate prvýkrát, možno si budete musieť vytvoriť nový účet AirDroid.

    Image
    Image

    Niektoré funkcie, ako napríklad diaľkové ovládanie obrazovky Androidu, vyžadujú prístup root k zariadeniu. Okrem toho sú niektoré funkcie deaktivované, pokiaľ si nezakúpite tarifu Premium.

  3. Navštívte web AirDroid a prihláste sa do rovnakého účtu, ktorý ste vytvorili vyššie.

    Image
    Image
  4. Po pripojení sa zobrazí hlavný panel. Na pravej strane uvidíte panel nástrojov so súhrnom informácií o úložisku vášho telefónu. Vľavo uvidíte všetky aplikácie, ktoré vám umožňujú ovládať telefón.

    Image
    Image
  5. Ak chcete prehliadať súbory v telefóne a prenášať súbory tam a späť, vyberte aplikáciu Súbory.

    Image
    Image
  6. Výberom aplikácie Správy môžete skontrolovať uložené správy v telefóne alebo spustiť novú reláciu SMS s kýmkoľvek vo vašom zozname kontaktov.

    Image
    Image
  7. Aplikáciu Fotoaparát môžete dokonca použiť na vzdialené zobrazenie a ovládanie fotoaparátu na telefóne s Androidom.

    Image
    Image

Pripojte Android k PC pomocou Bluetooth

Ak potrebujete iba pripojenie na prenos súborov, bluetooth je vynikajúcou voľbou, pretože nevyžaduje žiadne káble a prenosy sú rýchle a jednoduché.

  1. Uistite sa, že máte zapnuté bluetooth na vašom zariadení s Androidom aj na počítači. Keď bude, počítač sa na vašom Androide zobrazí ako dostupné zariadenie na spárovanie.

    Image
    Image
  2. Klepnutím na toto zariadenie ho spárujete. Mali by ste vidieť párový kód, ktorý sa zobrazí na počítači aj na zariadení so systémom Android. Klepnutím na Párovať dokončite pripojenie.

    Image
    Image
  3. Po pripojení kliknite na počítači pravým tlačidlom myši na ikonu bluetooth na pravej strane panela úloh a potom vyberte buď Poslať súboralebo Prijať súbor.

    Image
    Image
  4. Potom prejdite na súbor v počítači, ktorý chcete preniesť, a vyberte Next.

    Image
    Image
  5. Týmto sa spustí prenos súboru z počítača do systému Android.

    Image
    Image

Pripojte Android k počítaču pomocou telefónu Microsoft

Ďalšia pohodlná služba cloudových základní, ktorá vám umožní prístup k súborom, textom a upozorneniam vášho telefónu, je nová služba poskytovaná spoločnosťou Microsoft s názvom Your Phone.

Aplikácia Váš telefón je ideálna pre situácie, keď si zabudnete telefón doma. Na svojom notebooku stále vidíte všetky správy a upozornenia, ktoré by ste inak mohli zmeškať.

  1. Nainštalujte si do svojho Androidu aplikáciu Microsoft Your Phone zo služby Google Play. Budete musieť prijať všetky požadované bezpečnostné povolenia.
  2. Nainštalujte si do počítača so systémom Windows 10 aplikáciu Váš telefón z obchodu Microsoft Store.
  3. Spustite na počítači aplikáciu Váš telefón a ako typ telefónu, ku ktorému sa chcete pripojiť, vyberte Android. Potom vyberte Začíname.

    Image
    Image
  4. Váš počítač sa pripojí k telefónu s Androidom. Ak chcete zobraziť všetky fotografie v telefóne, vyberte Photos z ľavého panela.

    Image
    Image
  5. Vyberte Správy na zobrazenie správ alebo odosielanie a prijímanie nových správ z počítača prostredníctvom telefónu s Androidom.

    Image
    Image
  6. Výberom Upozornenia zobrazíte všetky posledné upozornenia na svojom telefóne s Androidom.

    Image
    Image

FAQ

    Ako pripojím Android k AirPods?

    Ak chcete pripojiť AirPods k telefónu alebo tabletu s Androidom, najskôr zapnite Bluetooth na svojom Androide. Potom otvorte puzdro AirPods so slúchadlami AirPods vnútri; stlačte a podržte tlačidlo Pair, kým neuvidíte biele svetlo LED, ktoré indikuje, že AirPods sú v režime párovania. Potom klepnite na svoje AirPods v zozname zariadení Bluetooth v systéme Android.

    Ako pripojím Android k sieti Wi-Fi?

    Ak chcete pripojiť svoje zariadenie Android k sieti Wi-Fi, prejdite v systéme Android na Nastavenia > Sieť a internet > zapnite Wi-Fi Keď je Wi-Fi zapnuté, prejdite na Settings > Connections > Wi-Fi zobrazíte zoznam blízkych sietí, ku ktorým sa môžete pripojiť.

    Ako pripojím ovládač PS4 k Androidu?

    Ak chcete pripojiť ovládač PS4 k systému Android, na ovládači PS4 stlačte a podržte tlačidlo PS a tlačidlo Share vložte ovládač v režime párovania. Kontrolka LED bude blikať. Na zariadení s Androidom potiahnite prstom nadol a klepnite na Bluetooth > Bezdrôtový ovládač V poli žiadosti o spárovanie cez Bluetooth klepnite na Ánoalebo OK

Odporúča: