Ako exportovať údaje do Excelu

Obsah:

Ako exportovať údaje do Excelu
Ako exportovať údaje do Excelu
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Exportovať pre Excel: Pre väčšinu aplikácií vyberte Súbor > Exportovať > vyberte súbor kompatibilný s Excelom (CSV alebo textový formát).
  • Import: Uistite sa, že exportované údaje sú v poradí > otvoriť/vytvoriť pracovný hárok > vybrať Údaje > vybrať formát/možnosť importu.
  • Importovať databázu Accessu: Vyberte Získať údaje > Z databázy > Z databázy Microsoft Access > vyberte súbor.

Tento článok vysvetľuje, ako exportovať údaje z iných aplikácií do Excelu pre Microsoft 365, Excel 2019 a Excel 2016.

Ako exportovať údaje do Excelu

Excel dokáže získať údaje z rôznych zdrojov, od iných excelových zošitov, cez textové súbory, Facebook, iné tabuľky a rozsahy údajov a akúkoľvek webovú adresu URL, ktorú zadáte. Ak máte pripravený prístup k údajom, môžete ich importovať priamo z tohto zdroja, čomu sa budeme venovať tu.

Pri niektorých aplikáciách možno budete musieť najskôr exportovať údaje z danej aplikácie alebo dokonca mať možnosť exportovať priamo do Excelu. To presahuje rámec tohto článku, pretože existuje príliš veľa aplikácií na to, aby ich bolo možné uviesť jednotlivo. Ale spravidla sa to dá dosiahnuť tak, že prejdete na File > Export a vyberiete typ súboru, ktorý je kompatibilný s Excelom alebo Excelom ak exportuje priamo do nej. Microsoft Excel podporuje dlhý zoznam formátov súborov, ale zvyčajne chcete, aby boli údaje reprezentované buď vo formáte CSV (Comma Separated Value) alebo textovom formáte.

Ako importovať údaje do Excelu

Ak si chcete precvičiť export údajov do Excelu, môžete postupovať podľa nášho príkladu pomocou vzorovej databázy od spoločnosti Microsoft.

  1. Skôr ako začnete s procesom exportu/importu, je dobré si údaje rýchlo pozrieť, aby ste sa uistili, že je všetko v poriadku. Ak importujete nesprávne alebo neúplné údaje, iba strácate čas, pretože možno budete musieť zopakovať celú operáciu importu/exportu.
  2. Keď budete pripravení, v prípade potreby exportujte údaje pomocou vašej konkrétnej aplikácie alebo zdroja a potom otvorte (alebo vytvorte) pracovný hárok programu Excel, do ktorého chcete údaje importovať.
  3. V hornom menu vyberte kartu Údaje.

    Image
    Image
  4. Nad podnadpisom Získať a transformovať údaje je množstvo možností, ktoré si môžete vybrať, ale ak žiadna z nich neplatí, vyberte zovšeobecnené Získať údaje Tlačidlo.

    Image
    Image
  5. Ak chcete importovať databázu Accessu, vyberte Získať údaje > z databázy > Z databázy Microsoft Access.

    Image
    Image
  6. V nasledujúcom okne Prieskumníka vyberte databázu (alebo iný typ súboru), z ktorej chcete importovať údaje, a vyberte OK.
  7. Ak má váš Access súbor viacero databáz, okno Navigátora vám poskytne množstvo možností importu. V tomto prípade importujte qrySalesbyCategory tak, že ju vyberiete a potom vyberiete Load Ak chcete pred importovaním údajov vykonať akékoľvek zmeny, vyberte Namiesto toho transformujte údaje.

    Image
    Image

Excel dokáže importovať iba údajový hárok, formulár a zostavu. Doplnky, ako sú makrá a moduly, nebudú importované do vášho excelového hárka.

V závislosti od veľkosti vašej databázy a rýchlosti vášho počítača môže import údajov nejaký čas trvať, takže počkajte, kým sa dokončí. Ak však všetko prebehlo podľa plánu, po dokončení by ste teraz mali vidieť údaje úplne importované do Excelu a zobrazené v užitočnom formáte. Ak potrebujete ďalšie údaje, môžete pokračovať v importe údajov alebo môžete začať pracovať na použití funkcií, vzorcov a iných užitočných nástrojov, ktoré Excel ponúka.

Image
Image

V niektorých kompatibilných aplikáciách, ako je Access, možno údaje jednoducho skopírovať z aktívnej databázy Accessu a vložiť ich do Excelu. Viac typov nájdete v našom sprievodcovi kopírovaním a vkladaním.

Odporúča: