Ako používať kalkulačku pre iPhone

Obsah:

Ako používať kalkulačku pre iPhone
Ako používať kalkulačku pre iPhone
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Otvoriť: Vyberte si z domovskej obrazovky. Otvorte Control Center > vyberte Kalkulačka. Povedzte „ Hey Siri, open Calculator.“
  • Použite vedeckú kalkulačku: Otvorte aplikáciu Kalkulačka > a nakloňte telefón do orientácie na šírku (horizontálne).

Tento článok vysvetľuje, kde nájdete kalkulačku pre iPhone, ako ju používať a niekoľko zábavných tipov a trikov na využitie jej funkcií.

Kde je aplikácia Kalkulačka pre iPhone?

Kalkulačku nájdete na troch miestach:

  • Domovská obrazovka: Po prvé, príde ako predinštalovaná aplikácia na vašom iPhone a bude na vašej domovskej obrazovke. Možno budete musieť prejsť po jednej alebo dvoch stranách, aby ste to našli.
  • Control Center: Otvorte Control Center a vedľa ikony fotoaparátu je špeciálna ikona na otvorenie kalkulačky. Jednou z výhod tejto metódy je, že môžete použiť kalkulačku alebo dať svoj telefón niekomu inému, aby ho používal, bez toho, aby ste museli odomknúť svoj iPhone.
  • Siri: Ak máte momentálne plné ruky, povedzte „Ahoj, Siri, otvor aplikáciu Kalkulačka.“Môžete ho tiež vyhľadať.
Image
Image

Siri vie robiť aj najzákladnejšie výpočty, napríklad percentá. Oplatí sa to vyskúšať, ak potrebujete rýchlu odpoveď na matematickú otázku.

Kde je vedecká kalkulačka pre iPhone?

Image
Image

Potrebujete nájsť pár radiánov? Stačí otvoriť aplikáciu Kalkulačka, otočiť iPhone na šírku a zobrazí sa vedecká kalkulačka.

Image
Image

Ak otočíte obrazovku a kalkulačka sa nezobrazí, váš iPhone je uzamknutý v režime na výšku. Potiahnite prstom zdola nahor a stlačte červené tlačidlo zámku, čím povolíte otáčanie obrazovky.

Zrátané podčiarknutie

S iPhone získate to, čo dostanete; nie sú tu žiadne nastavenia na hranie, dokonca ani na zmenu farieb tlačidiel. Môžete si stiahnuť aplikácie tretích strán, ktoré zmenia kozmetický vzhľad kalkulačky pre iPhone, ale pre čokoľvek pokročilejšie alebo pre funkcie, ako je vytváranie grafov, budete musieť hľadať úplne novú aplikáciu kalkulačky.

Tipy a triky pre aplikáciu Kalkulačka

Akokoľvek je aplikácia kalkulačky praktická, existuje niekoľko funkcií, o ktorých ste nikdy nepovedali, vrátane:

  • Vymazanie číslic: Ak potrebujete vymazať niečo, čo ste zadali, potiahnite prstom doľava alebo doprava v hornej časti a kalkulačka vymaže chybnú číslicu. Upozorňujeme, že toto gesto iba vymaže, neobnoví sa; ak niečo obnovíte potiahnutím doľava, vymažete iba ďalšiu číslicu.
  • Ukladanie výsledkov: Ak potrebujete prepnúť medzi štandardnou kalkulačkou a vedeckou kalkulačkou, nebudete sa musieť obávať straty výsledku; aplikácia Kalkulačka udržiava vaše čísla navrchu, keď striedate medzi režimami (alebo ak vám spadne telefón). Štandardný režim však zobrazí menej číslic, takže ak potrebujete presnosť, mali by ste sa držať vedeckého.
  • Kopírovať a prilepiť: Svoje výsledky môžete skopírovať a prilepiť. Dlho stlačte číslo a výsledok sa vloží do schránky vášho iPhone.
  • Kalkulačka a zrkadlenie obrazovky: Ak potrebujete rýchlo spočítať na skupinovom stretnutí, použite nástroje na zrkadlenie obrazovky iPhonu, umiestnite na obrazovku kalkulačku a spustite matematika v reálnom čase.

Odporúča: