Phoenix Beep Code Error Troubleshooting

Obsah:

Phoenix Beep Code Error Troubleshooting
Phoenix Beep Code Error Troubleshooting
Anonim

PhoenixBIOS je druh systému BIOS vyrábaný spoločnosťou Phoenix Technologies. Väčšina moderných výrobcov základných dosiek integrovala Phoenix Technologies PhoenixBIOS do svojich systémov.

V mnohých populárnych základných doskách existuje niekoľko vlastných implementácií systému PhoenixBIOS. Zvukové kódy z BIOS-u založeného na Phoenixe môžu byť úplne rovnaké ako skutočné zvukové kódy Phoenix uvedené nižšie alebo sa môžu líšiť. Pre istotu si vždy môžete pozrieť príručku k základnej doske.

Image
Image

Pípacie kódy PhoenixBIOS sú krátke, znejú v rýchlom slede za sebou a zvyčajne sa ozvú ihneď po zapnutí počítača.

1 pípnutie

Jedno pípnutie z BIOSu založeného na Phoenixe je v skutočnosti oznámením „všetky systémy sú vymazané“. Technicky to znamená, že test POST (Power On Self Test) je dokončený. Nie je potrebné žiadne riešenie problémov!

1 nepretržité pípanie

Jedno súvislé pípnutie nie je oficiálne uvedený kód pípania Phoenix, ale vieme o niekoľkých takýchto prípadoch. Minimálne v jednom prípade bolo riešením opätovné usadenie CPU.

1 krátke pípnutie, 1 dlhé pípnutie

Jedno krátke pípnutie, po ktorom nasleduje jedno dlhé pípnutie, tiež nie je oficiálne uvedený kód pípnutia Phoenix, ale dvaja čitatelia nám o ňom dali vedieť. V oboch prípadoch bola problémom zlá pamäť, takže opravou bola výmena pamäte RAM.

1 dlhé pípnutie, 2 krátke pípnutia

Jedno dlhé pípnutie nasledované dvoma krátkymi pípnutiami znamená, že došlo k chybe kontrolného súčtu. To znamená, že je tu nejaký problém so základnou doskou. Tento problém by mala vyriešiť výmena základnej dosky.

1-1-1-1 Vzor zvukového kódu

Technicky vzor pípania 1-1-1-1 neexistuje, ale videli sme ho a mnohí čitatelia tiež. Najčastejšie ide o problém so systémovou pamäťou. Tento problém sa zvyčajne vyrieši výmenou pamäte RAM.

1-2-2-3 Vzor zvukového kódu

Vzor pípnutia 1-2-2-3 znamená, že sa vyskytla chyba kontrolného súčtu BIOS ROM. Doslova by to znamenalo problém s čipom BIOS na základnej doske. Keďže výmena čipu systému BIOS často nie je možná, tento problém systému Phoenix BIOS sa zvyčajne vyrieši výmenou celej základnej dosky.

1-3-1-1 Vzor zvukového kódu

Vzor pípnutia 1-3-1-1 v systéme PhoenixBIOS znamená, že sa vyskytol problém pri testovaní obnovenia DRAM. Môže ísť o problém so systémovou pamäťou, rozširujúcou kartou alebo základnou doskou.

1-3-1-3 Vzor zvukového kódu

Vzor pípnutia 1-3-1-3 znamená, že test ovládača klávesnice 8742 zlyhal. Zvyčajne to znamená, že sa vyskytol problém s aktuálne pripojenou klávesnicou, ale môže to znamenať aj problém so základnou doskou.

1-3-4-1 Vzor zvukového kódu

Vzor pípnutia 1-3-1-1 v systéme PhoenixBIOS znamená, že sa vyskytol nejaký problém s RAM. Tento problém zvyčajne vyrieši výmena systémovej pamäte.

1-3-4-3 Vzor zvukového kódu

Vzor pípania 1-3-1-1 indikuje nejaký problém s pamäťou. Výmena pamäte RAM je zvyčajným odporúčaním na vyriešenie tohto problému.

1-4-1-1 Vzor zvukového kódu

Vzor pípnutia 1-4-1-1 v systéme PhoenixBIOS znamená, že sa vyskytol problém so systémovou pamäťou. Tento problém zvyčajne vyrieši výmena pamäte RAM.

2-1-2-3 Vzor zvukového kódu

Vzor pípnutia 2-1-2-3 znamená, že sa vyskytla chyba BIOS ROM, čo znamená problém s čipom BIOS na základnej doske. Tento problém so systémom Phoenix BIOS sa zvyčajne vyrieši výmenou základnej dosky.

2-2-3-1 Vzor zvukového kódu

Vzor pípnutia 2-2-3-1 v systéme PhoenixBIOS znamená, že sa vyskytol problém pri testovaní hardvéru súvisiaceho s IRQ. Môže ísť o problém s hardvérom alebo nesprávnou konfiguráciou rozširujúcej karty alebo o nejaký druh zlyhania základnej dosky.

Odporúča: