Ako resetovať svoje heslo Apple ID v niekoľkých jednoduchých krokoch

Obsah:

Ako resetovať svoje heslo Apple ID v niekoľkých jednoduchých krokoch
Ako resetovať svoje heslo Apple ID v niekoľkých jednoduchých krokoch
Anonim

Čo by ste mali vedieť

  • Prejdite na webovú stránku IForgotAppleID spoločnosti Apple. Zadajte používateľské meno a použite e-mail na obnovenie alebo odpovedzte na bezpečnostné otázky na obnovenie hesla.
  • Ak používate dvojfaktorové overenie, na vašom dôveryhodnom zariadení sa zobrazí správa Reset Password. Postupujte podľa pokynov na obnovenie hesla.
  • Na počítači Mac sa prihláste do iTunes a kliknite na Zabudli ste Apple ID alebo heslo. Potom postupujte podľa pokynov na obnovenie hesla Apple ID.

Tento článok vysvetľuje, ako obnoviť heslo k Apple ID, ak ste ho zabudli.

Ako obnoviť heslo Apple ID na webe

Ak ste vyskúšali všetky heslá, o ktorých si myslíte, že by mohli byť správne, a stále sa nemôžete prihlásiť, musíte svoje heslo Apple ID obnoviť. Tu je návod, ako to urobiť pomocou webovej stránky spoločnosti Apple (ak máte na svojom Apple ID nastavenú dvojfaktorovú autentifikáciu, preskočte tieto pokyny a prejdite na ďalšiu časť):

  1. V prehliadači prejdite na iforgot.apple.com.
  2. Zadajte svoje používateľské meno Apple ID a kliknite na Pokračovať.

    Image
    Image
  3. Svoje heslo môžete obnoviť dvoma spôsobmi: pomocou e-mailovej adresy na obnovenie účtu, ktorú máte evidovanú vo svojom účte, alebo zodpovedaním bezpečnostných otázok. Vyberte si a kliknite na Pokračovať.
  4. Ak ste sa rozhodli pre Získať e-mail, skontrolujte e-mailový účet zobrazený na obrazovke, zadajte overovací kód z e-mailu a kliknite na Pokračovať. Teraz prejdite na krok 7.

  5. Ak ste sa rozhodli Odpovedať na bezpečnostné otázky, začnite zadaním svojho dátumu narodenia, potom odpovedzte na dve bezpečnostné otázky a kliknite na Pokračovať.
  6. Zadajte svoje nové heslo Apple ID. Heslo musí mať 8 alebo viac znakov, musí obsahovať veľké a malé písmená a musí obsahovať aspoň jedno číslo. Indikátor Strength ukazuje, aké bezpečné je heslo, ktoré si vyberiete.
  7. Keď ste so svojím novým heslom spokojní, kliknite na Resetovať heslo a vykonajte zmenu.

Resetovanie hesla Apple ID pomocou dvojfaktorovej autentifikácie

Resetovanie hesla Apple ID vyžaduje viac krokov, ak na poskytnutie ďalšej úrovne zabezpečenia používate dvojfaktorové overenie. V tom prípade:

  1. Postupujte podľa prvých dvoch krokov uvedených vyššie.
  2. Ďalej potvrďte svoje dôveryhodné telefónne číslo. Zadajte číslo a kliknite na Pokračovať.

    Image
    Image
  3. Zobrazí sa obrazovka, ktorá vám povie, aby ste skontrolovali svoje dôveryhodné zariadenia.

    Image
    Image
  4. Na jednom z vašich dôveryhodných zariadení sa zobrazí kontextové okno Reset Password. Kliknite alebo klepnite na Povoliť.
  5. Zadajte prístupový kód zariadenia.
  6. Potom zadajte svoje nové heslo Apple ID, zadajte ho druhýkrát na overenie a klepnutím na Next zmeňte heslo.

    Image
    Image

Ako obnoviť heslo Apple ID v iTunes na Macu

Ak používate Mac a uprednostňujete tento prístup, svoje heslo Apple ID môžete obnoviť aj cez iTunes. Tu je postup:

  1. Začnite spustením iTunes na počítači.
  2. Kliknite na ponuku Účet.
  3. Kliknite na Prihlásiť sa.

    Image
    Image
  4. Vo vyskakovacom okne kliknite na Zabudli ste Apple ID alebo heslo? (je to malý odkaz hneď pod poľom pre heslo).

    Image
    Image
  5. V ďalšom vyskakovacom okne zadajte svoje Apple ID.

    Image
    Image
  6. Ďalšie kontextové okno vás požiada o zadanie hesla, ktoré používate pre používateľský účet počítača. Toto je heslo, ktoré používate na prihlásenie do počítača.
  7. Zadajte svoje nové heslo, zadajte ho druhýkrát na overenie a potom kliknite na Pokračovať.
  8. Ak máte aktivovanú dvojfaktorovú autentifikáciu, budete musieť zadať svoje dôveryhodné telefónne číslo.

    Image
    Image
  9. Vyberte Použite dôveryhodné telefónne číslo alebo Použite iné zariadenie. Potom na svojom dôveryhodnom zariadení postupujte podľa krokov vyššie a obnovte svoje heslo.

    Image
    Image

Tento proces môžete použiť aj na paneli predvolieb systému iCloud. Ak to chcete urobiť, prejdite do ponuky Apple > Predvoľby systému > iCloud > Podrobnosti o účte 64334 Zabudli ste heslo?

Ako nastaviť kontakt na obnovenie účtu

Používatelia iOS 15, iPadOS 15 a macOS Monterrey (12.0) majú ďalšiu možnosť na obnovenie hesla iCloud: kontakty na obnovenie účtu. Pomocou tejto funkcie určíte dôveryhodnú osobu, ktorá vám môže poskytnúť kľúč na obnovenie, keď spoločnosti Apple odpoviete na niekoľko otázok na overenie vašej identity. Túto funkciu by ste si mali nastaviť vopred, pretože bez vášho účtu iCloud nebudete mať k týmto nastaveniam prístup.

Ak chcete na svojom iPhone alebo iPade určiť kontakt na obnovenie účtu, prejdite na Nastavenia > [vaše meno] > Heslo a zabezpečenie > Obnovenie účtu a klepnite na Pridať kontakt na obnovenie Potom podľa pokynov pozvite niekoho, aby sa stal vaším ACR. Predtým, ako sa objavia počas procesu obnovenia hesla, budú musieť so žiadosťou súhlasiť.

V počítači Mac prejdite na Predvoľby systému > Apple ID > Heslo a zabezpečenie > Obnovenie účtu a vyberte Pridať kontakt na obnovenie Tu platia rovnaké pokyny ako pre iPhone. V oboch prípadoch musíte mať aktívnu dvojfaktorovú autorizáciu, aby ste mohli určiť kontakt na obnovenie.

Akokoľvek ste sa rozhodli obnoviť svoje heslo, po dokončení všetkých krokov by ste sa mali znova prihlásiť do svojho účtu. Skúste sa prihlásiť do iTunes Store alebo inej služby Apple pomocou nového hesla, aby ste sa uistili, že funguje. Ak nie, vykonajte tento proces znova a uistite sa, že máte prehľad o svojom novom hesle.

Prečo je vaše Apple ID také dôležité

Keďže sa vaše Apple ID používa v mnohých dôležitých službách Apple, zabudnutie hesla Apple ID môže spôsobiť veľa problémov. Bez toho, aby ste sa mohli prihlásiť do svojho Apple ID, možno nebudete môcť používať iMessage alebo FaceTime, Apple Music alebo iTunes Store a nebudete môcť vykonávať zmeny vo svojom účte iTunes.

Väčšina ľudí používa rovnaké Apple ID pre všetky svoje služby Apple (technicky môžete jedno Apple ID použiť pre veci ako FaceTime a iMessage a druhé pre iTunes Store, ale väčšina ľudí to nerobí). Preto je zabudnutie hesla obzvlášť vážny problém.

Odporúča: